Spyware-Adresy a přesouvání

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

shorty9841
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Spyware-Adresy a přesouvání

Příspěvekod shorty9841 » 20 pro 2012 22:49

Dobrý den, mám dvě otázky ohledně Spyware. Četl jsem že spyware kromě sledování/monitorování PC také zjištuje přímo adresu majitele infikovaného počítače. Vůbec nechápu proč, to jako hodlají lidi kromě zmatku v PC i vykrádat nebo co? A moje druhá otázka se týká přesunu spyware. Mám nový notebook a bojím se že mi do něj dostane stejný spyware,viry atd. které byli v PC (hodlám totiž používat stejný internetový kabel=stejná IP adresa). Nemůžou být viry a spyware přeposlány do notebooku nebo bych musel znovu navštívit/stáhnout infikované soubory? Pokud někdo budete vědět odpovědi tak mi je prosím napište, děkuji. :-(

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Spyware-Adresy a přesouvání

Příspěvekod guest » 20 pro 2012 22:54

a) nevím co myslíš adresou, ale tvoji IP adresu zjistí
b) pokud máš v PC spyware a potom na kabel třeba z modemu připojíš PC, tak se to nepřenese

Ale mohl bys druhý počítač infikovat, pokud byst tam kopíroval soubory

shorty9841
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod shorty9841 » 20 pro 2012 23:11

Děkuji za odpověd , tou adresou myslím adresu bydliště. Je spoustu Spyware, které jak sem již psal zjištují adresu majitele infikovaného PC a to je právě to čemu nerozumím a hlavně nechápu proč ji zjištují.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 20 pro 2012 23:15

Proč ji zjišťují? Třeba ji potom prodávají dál reklamním agenturám kteří ti posílají otravné nabídky.

Ano, pokud na internetu s někým komunikuješ a udáváš adresu bydliště, hesla e-mailů anebo bankovní účty, potom mohou získat i to.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”