Zdravim. Složil jsem si PC a nejde mi naběhnout...
Mám tam: amd phenom II 2,6 GHz, 2x 4gb DDR3 ram, MSI N630GT 2gb, základovku ASUS M4A78T-E a zdroj Fortron 350W..
Jediný co mě napadlo je, že by základovka nepobrala ty ramky který pracujou na 1600MHz, ale v popisu desky se píše, že tenhle výkon v tomhle rozmezí pobere.. Pak asi teda určitě je slabej zdroj, ale zase.. Vyndal sem GPU, aby to aspon nějakym způsobem naběhlo, ale nic.. ( V základu je integrovaná GPU 128 mb ).. žádný HW problém to být nemůže ! Komponenty jsou všechny nové. Ale když to prostě všechno zapojim, tak jak má bejt, tak se nechce chytit procesor a nenaběhne to.. Nějaká " snaha " tam je, ale vždy marná, nikdy se to nechytí.. Základovku normálně napájim pomocí 1x 4pin kterej je mezi zdrojem a procesorem a 1x 20pin vedle ramek.. TAK ČÍM TO JE?...
problém s napájením
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: problém s napájením
Zkus Clear CMOS, podívej se zda je jumper kde má být pokud tam je nutný.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Jestli myslíš CLRTC, tak už jsem zkoušel. Původně byl na 1-2slotu a dal sem ho na 2-3 a nic.
Hw problem byt samozrejmne muze, to ze je to nove neznamena, ze to nemuze byt vadne.
Chtelo by to sehnat dalsi komponenty a zkouset prohazovat
Pipa to nejak? Melo by. Rozhodne kdyz vytahnes RAMky a zapnes to bez nich.
Chtelo by to sehnat dalsi komponenty a zkouset prohazovat
Pipa to nejak? Melo by. Rozhodne kdyz vytahnes RAMky a zapnes to bez nich.
Ten PC se ani nezapne. Nemá zatim co pípat
Jen pro kontrolu ,máš distanční válečky pod základovou deskou.Párkrát se tu řešil podobnej problém a při montáži tam kolega nedal ty podložky a deska se dotýkala skříně.Vznikal zkrat a počítač nešel zapnout.Clear CMOS udělej ,že na chvíli vyndej baterku z desky.Jak se projevuje ta nějaká snaha?Něco to dělat musí.
Naposledy upravil(a) Petison dne 22 pro 2012 19:24, celkem upraveno 1 x.
Zdroj samostatne funguje? Bez zapojeni do mb
Petison
Dobrej typ na tu základovku :) To mě nenapadlo :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Pro 2012 19:26) ---
petr22
To nevim, ale měl by před 4dnama ještě fungoval :) všechno sem vyházel a koupil nový. Jen sem nechal ten zdroj.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Pro 2012 19:51) ---
Tak nic podložky pod základovku sem dal a nic.. Prostě se to ani nezapne nic....
Dobrej typ na tu základovku :) To mě nenapadlo :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Pro 2012 19:26) ---
petr22
To nevim, ale měl by před 4dnama ještě fungoval :) všechno sem vyházel a koupil nový. Jen sem nechal ten zdroj.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Pro 2012 19:51) ---
Tak nic podložky pod základovku sem dal a nic.. Prostě se to ani nezapne nic....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3665
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36