Nákup Macbooku, vaše zkušenosti, tipy :-) Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nákup Macbooku, vaše zkušenosti, tipy :-)

Příspěvekod memphisto » 22 pro 2012 21:45

Já jsem to udělal tak, že stejně nepoužívám mechaniku, tak jsem ji vykuchal a jako systémový dal SSD a do adaptéru mechaniky zabudoval druhý 700 GB disk na data a mám pokoj. Systém bleskový a místa až až
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 22 pro 2012 22:09

petr22 píše:Co presne dnes neni pravda? Setkavam se s tim denne. Standardizace zadna (aspon neco jako jednotne API nebo rozmisteni ovladacich prvku), ochrana systemu pred sebeznicenim v prubehu aktualizace zadna, funkcnost nezarucena, podpora zadna, to ze aplikace napsana pred rokem uz fungovat nebude take. Srovnavame tady dva z uzivatelskeho hlediska zcela nesrovnatelne produkty.

Ubuntu nedela nic jineho, nez ze z naproste vetsiny vyuziva cizi praci a neposkytuje zadne zaruky. Navic jakozto osobni projekt jednoho cloveka si muze dovolit byt ztratovy, Apple to jaksi delat nemuze. Az bude Ubuntu vyvijet vlastni hardware a platit vsechny vyvojare ze sveho a to jak pro pocitace, tak pro tablety a telefony, bude se muset chovat na trhu podstatne jinak.

V USA jsem byl nekolikrat, ale take nejak nevim nevim co bych tam mel videt zvlastniho - Apple je v USA podstatne rozsirenejsi, nez v Evrope nebo Asii, zvlaste pokud jde o pocitace. A take dostupnejsi pokud jde o srovani ceny s konkurenci.

To ze na Apple nejvic nadavaji lidi co ho nikdy nevideli a jen srovnavaji opsane parametry z webu me neprekvapuje, na prvni pohled to tak muze vypadat. Samozrejmne ze pocitac jde koupit mnohem levneji, ale nedovolil bych si tvrdit ze uzivatel dostane za sve penize to same co od Apple. Po strance hw ano, ale porad tam chybi ten OS spolecne se sluzbami (a zarucena kompatibilita s dalsim firemnim hw).

Je to presne jako s tema parkama - pokud vidis jenom mnozstvi a cenu, tak samozrejmne nemuze Apple konkurovat nekomu, kdo vyroby levny sunt, praskne k nemu licencovany OS dodany za par dolaru (navic jeste orezany o spoustu funkci, protoze je to home verze - narozdil od Mac OS) cizi firmou bez podpory a hodi to na trh, delej si s tim uzivateli co chces. To same telefony - to se to dava do telefonu Android, kdyz ho neni treba vyvijet......a kdyz je problem, tak se potichu udela nova revize a je to.

Že se Android nevyvíjí? Nezlob se, ale na tvoje komenty již nehodlám reagovat. Je to snůška nesmyslů a já mám na práci jiné věci, než je někomu vyvracet. Koneckonců, pokud má někdo na to, aby si koupil MacBooka, tak je zřejmě již předem rozhodnutý, čili tyhle flamy nemají dalšího smyslu.

Btw. já se nehádám :-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 22 pro 2012 22:26

Smysl vety kterou jsem napsal je ponekud jiny nez vyznam ktery ty tam chces videt........... ale to je jedno

Pokud vidis jenom cenu za hardware tak jak jsem rikal, je ten pomer jasny. Android ani Windows neni nutne vyvijet, tudiz nizsi cena za kus, kterou uzivatel zaplati. Navic Apple nevyrabi zadne levne nadupane smejdy jako konkurence, proste to neni jeho obchodni politika.

Mac OS je nutne nejakou dobu pouzivat aby ho clovek ocenil, pokud si myslis ze tvuj notebook s linuxem je lepsi tak ti tvij nazor neberu, ale s tim ze u Apple (ktery vyviji a poskytuje hw, sw i sluzby - narozdil od konkurence) dostanes to same si dovoluji nesouhlasit. Proc, jsem uz napsal.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 22 pro 2012 22:37, celkem upraveno 3 x.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 22 pro 2012 22:33

Tomina: Nezlob se na mě, ale z toho, co píšeš mi vychází, že jsi prostě filozofii Apple nepochopil. Ovládání je naprosto jednoduché a pokud se naučíš gesta na touchpadu, konzoli a zkratky, tak děláš 100x rychlej než na Windows. Prostě neznáš (ať už z nezájmu nebo ignorace) všechny vychytávky, které OSX nabízí. Kdybys je podchytil, tak budeš mluvit jinak. Pro mě Apple není žádná modla. Je to spotřební elektronika. Ano, mírně dražší, ale za ten komfort se to vyplatí připlatit. Nejsem žádná ovce a ego mi opravdu nenarostlo po koupi iP, ale jsem prostě jen líný člověk, který je rád, že to funguje jak má a není třeba dalších zásahů. Prostě out of box zařízení. Já svůj názor nikomu necpu. To nechávám opravdovým zaslepencům ať už ze strany Apple či oponentů. Název tématu je zkušenosti a rady, tak se tím řídím...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 22 pro 2012 22:44

Borci, možná je to tím, že jsem ajiťák a ti si Apple zpravidla nekupují. Dost OT..zkušenosti a návrhy padly, záleží na tazateli jak se rozhodne.. :-)

TheEffectex
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod TheEffectex » 22 pro 2012 23:24

XXXP4HT píše:TheEffectX: Ty si určite mal nejaký Mac a používal si ho aspon 3 mesiac vrátane toho že s tím vieš robiť? Pochybujem. Keď sa hry neberú do uvahy,tak Mac-y su najlepšie zariadenia.
Miquel11: MacBook Air je dobrý lahko prenosný book,no máš tam SSD tak tam budeš obmedzený pretože SSD nieje stvorené ako skladisko na dáta,taktiež tích 128GB ti dôjde príliš rýchlo,jedine že by si stím rátal alebo mal externý HDD. Na to SSD fakt len programy najdôležitejšie,OS a minimum dát,inak všetko na extrák.
Nehodnoťte to čo ste nemali resp nevyužívali.

Já vím, chtěl jsem jen podotknout že pokud to chce na hry tak to je špatná volba :)

Jinak Mac jsem neměl sice 3 měsíce, ale týden.. na práci je super ale na hry vůbec, taky proto že je určený na pracovní záležitosti :)
MB MSI B85-G43
GPU MSI GTX 960 2GB
CPU Intel Core i5 4460
RAM 8 GB Kingston HyperX Fury 1600 MHz
PSU Seasonic M12II-520W
SSD Samsung 850 EVO 120GB(System) HDD Seagate Barracuda 7200.14 1TB
LCD BenQ XL2411Z
MOUSE Razer Deathadder PAD Razer Goliathus
AUDIO Kingston HyperX® Cloud
KB: Corsair Strafe
OS Win 7 Ultimate 64bit

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 22 pro 2012 23:35

Problem je v tom, ze notebook uz z principu neni na hry urceny vubec - jeho komponenty musi produkovat co nejmensi mnozstvi tepla.

To cemu se rika herni notebook je jen kompromis spocivajici v tom, jak vykonny hardware do toho lze nacpat aniz by se to okamzite upeklo kvuli nemoznosti dostatecneho chlazeni. Od hardware ktery se behem par minut zahreje na 80-90 stupnu nelze ocekavat ani spolehlivost, ani nejak zvlast velkou zivotnost, zvlast kdyz hlavni roli pri navrhu hraje cena. Papirove to pak ale vypada jako nabuseny notebook s nizkou cenou a prodava se jako housky na krame. Jen malo co navic zastarava tak rychle jako herni hardware. Na 5 let starem Macu se da bez problemu pracovat, o stejne starem PC se clovek dozvi at ho odveze do srotu nebo do technickeho muzea.

miquel11
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod miquel11 » 23 pro 2012 15:34

Všem dekuju za tipy a Macbook je už doma :-) tak uvidíme jaký bude :D

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 23 pro 2012 15:37

Ja verim, ze bude spokojenost

Jen to chce si par dni zvykat, oproti Windows je tam spousta veci v cene OS

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 pro 2012 18:08

Tak ať slouží a pak se poděl o své zkušenosti ;-)

Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2

miquel11
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod miquel11 » 27 led 2013 18:44

Ahoj, tak Macbook zatím funguje skvěle, vše je naprosto perfektní. Když budu mít více času, tak sem můžu přidat další zkušenosti nebo nějakou malinkou recenzi :smile:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 27 led 2013 19:21

Fajn, budeme se těšit. Už jsi tomu propadl? :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr bluetooth sluchátek k Macbooku
    od HelFix » 04 dub 2025 15:42 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2095
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 09:38
  • Herní PC prosím o názory/tipy/rady
    od Samlitt » 05 dub 2025 07:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1429
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 09:11
  • Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
    od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    14
    3804
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 11:58
  • Zkušenosti s VxKex na Windows 7?
    od SGvagon » 27 říj 2024 22:06 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2909
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 říj 2024 11:29
  • Čtečky knih - zkušenosti
    od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    4120
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 19:02

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”