Notebook se sám vypíná nebo zasekává, druhý nejde zapnout
Notebook se sám vypíná nebo zasekává, druhý nejde zapnout
Prosím může mi někdo poradit? Těsně před vánoci mi přestal správně fungovat notebok sám se vypíná nebo sekne a musím ho já natvrdo vypnout. Čistila jsem ho programami i antivirami, nevím co se stalo už nemůžu přehrávat přes VLC player a nový mi notebok nestáhne. To je jeden problém, proto jsem si na vánoce pořídila starší notebok abych mohla sledovat vánoční pořady přes net jsem mimo území ČR. Zrovna dnes ráno se zajiskřilo v zásuvce a ten "nový notebok " nefunguje pouze se rozsvítí modrá diodka a nic. Dá se něco dělat s jedním nebo druhým notebokem? Moc děkuji
Naposledy upravil(a) Ltb dne 25 pro 2012 09:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ochrana v noteboku
Vítej na PC-help!
Něco se dá určitě dělat s oběma. Potíž je v tom, žes v podstatě nic nenapsala, jen to, že notebooky nejdou. Napiš typy notebooků, popiš trošku podrobněji závady.
U toho prvního bych to tipnul na mechanické zanešení prachem a odtud přehřívání. Zkus HWmonitor a dej sem screen teplot (pokud to ještě jde). Jinak rovnou opatrně rozebrat a vyčistit, nejlépe vyfoukat stlačeným vzduchem. Jak jsi ho čistila softwarově, nevím, ale pokud jsi tam cpala další a další čisticí programy a antiviry a neodinstalovávala jsi je, možná žes ho ještě víc "znečistila".
U druhého: v jaké zásuvce zajiskřilo? V té ve zdi, do které je připojený zdroj ntb? V každém případě nejspíš došlo k přepětí a odejít mohlo v podstatě cokoli.
Něco se dá určitě dělat s oběma. Potíž je v tom, žes v podstatě nic nenapsala, jen to, že notebooky nejdou. Napiš typy notebooků, popiš trošku podrobněji závady.
U toho prvního bych to tipnul na mechanické zanešení prachem a odtud přehřívání. Zkus HWmonitor a dej sem screen teplot (pokud to ještě jde). Jinak rovnou opatrně rozebrat a vyčistit, nejlépe vyfoukat stlačeným vzduchem. Jak jsi ho čistila softwarově, nevím, ale pokud jsi tam cpala další a další čisticí programy a antiviry a neodinstalovávala jsi je, možná žes ho ještě víc "znečistila".
U druhého: v jaké zásuvce zajiskřilo? V té ve zdi, do které je připojený zdroj ntb? V každém případě nejspíš došlo k přepětí a odejít mohlo v podstatě cokoli.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Re: Notebook se sám vypíná nebo zasekává, druhý nejde zapnou
Ahoj, omlouvám se za neúplné informace. Notebok co se sám vypíná je Emachines a asi máš pravdu ještě víc jsem asi znečistila, nevěděla jsem. Pak jsem si četla jiné příspěvky a z největší pravděpodobností je u tohoto noteboku " Modrá smrt" byla u těch příspěvků nascenovaná obrazovka a přesně to mi taky píše. Druhý notebok je Packard Bell a zajiskřilo se ve zdi.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Notebook se sám vypíná nebo zasekává, druhý nejde zapnou
Promiň, ale v podstatě vím to samé, co předtím. Výrobce ntb a typ ntb je rozdíl. A co se týká popisu závady, bohužel to samé - nevím víc než předtím a tedy ani nemohu nic jiného než dřív poradit.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3099
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 dub 2025 08:18
-
- 4
- 1955
-
od Petr pc help
09 led 2025 23:06
-
- 6
- 2550
-
od buchtik
08 čer 2025 16:50
-
- 6
- 3727
-
od Laniga
14 úno 2025 14:07
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4153
-
od petr22
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”