Ahoj,
potrebuju poradit. Mam w8 64b a nainstaloval jsem to jako upgrade na PC, ktery ma par let a bez problemu na nem jel W7 64b. Jedna se o zakladovku GB P35 DSR rev. 2.1. V biosu mam porad nastaveno S3 (S4 bios nema). Ted kdyz PC hibernuju, tak se normalne uspi, ale kdyz ho probudim, tak naskoci asi do nove modre smrti (nevim co to je, ale asi tak ted vypada nova modra smrt) a znovu se restartuje a teprve pak po dalsim restartu naskoci Win. Nevite nekdo kde by mohl byt problem? Jak jsem psal s W7 to slo v pohode. Takze jsou asi 2 moznosti - W 8 maji neco novyho, co neumi pracovat s mym HW (pripadne se neco musi prenastavit) anebo se mne neco podelalo na PC. Nevim ale jak zjistit, ktera moznost je ta spravna. Vytvori se pokazde nekolik chybovych souboru, ale nechci si instalovat ten program na cteni dumpu, protoze se v nich stejne nevyznam.
Hibernaci povolenou mam. V biosu je S3, jak jsem psal. A jeste se zacala objevovat jedna zvlastnost. PC se kazdy den sam presne ve stejnou dobu zapne. Mam vypnuty buzeni v biosu, mam vypnuty buzeni na sitovce, vypl jsem to i v nastaveni napajeni. Kontroloval jsem ulohy, ktery by to mohly delat, zadna tam neni, presto se PC kazdy den sam zapne. Taky to zacalo delat az s W8.
dik
za tipy
Win 8, hibernace, PC se neprobudi
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Win 8, hibernace, PC se neprobudi
S3 je spánek, to nastavení nemá s hibernací co dělat. Může se jednat o HW nekompatibilitu nebo chybu v některém ovladači.
Mrkni do složky Windows\Minidump a případný obsah upni na http://www.leteckaposta.cz
Upgrade jako většina lidí nedoporučuji.
Mrkni do složky Windows\Minidump a případný obsah upni na http://www.leteckaposta.cz
Upgrade jako většina lidí nedoporučuji.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Jestli to ma nebo nema spolu co delat nevim, jen to pisu, aby bylo jasny nastaveni. O co jde nemam sanci zjistit. Jsem z toho uz celkem zklamanej. Porad doufam, ze mam neco spatne nastaveny. Minidump mas tady http://leteckaposta.cz/845154300 a je tam i chyba z odpoledne a i ted ta cerstva, protoze se PC opet nepovedlo probudit spravne.
Upgrade - byla to nejsnazsi cesta. Nez instalovat desitky programu a znovu vse aktivovat (napriklad u Office je to pokazdy problem), tak jsem zvolil upgrade (delal jsem to na 4 pc) a nadseny taky nejsem. Navic mne to posralo prava, respektive vlastnictvi u souboru a adresaru a doted se s tim seru.
Upgrade - byla to nejsnazsi cesta. Nez instalovat desitky programu a znovu vse aktivovat (napriklad u Office je to pokazdy problem), tak jsem zvolil upgrade (delal jsem to na 4 pc) a nadseny taky nejsem. Navic mne to posralo prava, respektive vlastnictvi u souboru a adresaru a doted se s tim seru.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím, že to mám. Dochází k chybě v ISR rutině ovladače jraid.sys. Při provádění té rutiny je zvýšena hardwarová priorita IRQL na vysokou úroveň (nad DPC/DISPATCH_LEVEL) na více jak 282 tiků systémových hodin. To systém považuje za zavěšení a dojde k jeho zastavení s následnou BSOD. Kdyby to neudělal, zamrzl by počítač a nezůstala by žádná stopa po původci.
Existují dvě řešení:
1) Seženeš novou verzi ovladače jraid.sys pro Win8, což se ti asi nepovede.
2) V případě, že máš některý pevný disk nebo CD/DVD mechaniku zapojenou do SATA konektoru GSATAII0 nebo GSATAII1 (fialové konektory), přehoď je do oranžových.
V nastavení BIOSu nastav v Integrated Peripherals->Onboard SATA/IDE Ctrl Mode (GIGABYTE SATA2 Chip) na IDE a odinstaluješ ovladač jraid.sys.
Ideální by bylo ten hostitelský řadič úplně vypnout nastavením položky Onboard SATA/IDE Device (GIGABYTE SATA2 Chip) na Disabled, tím ale vypneš i PATA řadič. Pokud máš tedy v počítači nějaké PATA zařízení, přestane pracovat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Pro 2012 23:48) ---
Asi se mi člověče podařilo najít nový ovladač JMB36X_WinDrv_R1.17.65_WHQL.zip
Všechny ostatní jsou zde.
Existují dvě řešení:
1) Seženeš novou verzi ovladače jraid.sys pro Win8, což se ti asi nepovede.
2) V případě, že máš některý pevný disk nebo CD/DVD mechaniku zapojenou do SATA konektoru GSATAII0 nebo GSATAII1 (fialové konektory), přehoď je do oranžových.
V nastavení BIOSu nastav v Integrated Peripherals->Onboard SATA/IDE Ctrl Mode (GIGABYTE SATA2 Chip) na IDE a odinstaluješ ovladač jraid.sys.
Ideální by bylo ten hostitelský řadič úplně vypnout nastavením položky Onboard SATA/IDE Device (GIGABYTE SATA2 Chip) na Disabled, tím ale vypneš i PATA řadič. Pokud máš tedy v počítači nějaké PATA zařízení, přestane pracovat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Pro 2012 23:48) ---
Asi se mi člověče podařilo najít nový ovladač JMB36X_WinDrv_R1.17.65_WHQL.zip
Všechny ostatní jsou zde.
Diky moc. Abych rekl pravdu, vic jak pulce z toho cos napsal, nerozumim, ale zkusim to nainstalovat. Jestli to dobre chapu, tak mam jen nainstalovat ten ovladac a vyzkouset to nebo mam udelat i ten bios?
V tech fialovych na desce mam jen jeden externi HDD zapojenej pres Sata.
V PC jsou dva HDD zapojeny jako AHCI. Snad to pisu dobre a oba jsou ve zlutych.
Ja uz mezitim nasel programek, kterej se nemusi instalovat a umi prohlizec ty dumpy taky, ale to o cem pises, jsem tam nevycetl. Mne to naslo toto a na netu toho o tom moc neni.
Cervene je tam toto:
hal.dll+16797
ntoskrnl.exe+1d4143
V tech fialovych na desce mam jen jeden externi HDD zapojenej pres Sata.
V PC jsou dva HDD zapojeny jako AHCI. Snad to pisu dobre a oba jsou ve zlutych.
Ja uz mezitim nasel programek, kterej se nemusi instalovat a umi prohlizec ty dumpy taky, ale to o cem pises, jsem tam nevycetl. Mne to naslo toto a na netu toho o tom moc neni.
Cervene je tam toto:
hal.dll+16797
ntoskrnl.exe+1d4143
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
1) Nejprve zkus nainstalovat ten ovladač a párkrát hibernovat a probudit.
2) Pokud bude problém přetrvávat, vezmi datový kabel z fialového konektoru a píchni ho do žlutého konektoru k ostatním. (o nic nepřijdeš, všechno je SATA 3GB/s)
3) Napiš mi, zda máš v počítači nějaké PATA zařízení. (disk nebo CD/DVD mechaniku připojenou takovýmto kabelem)
Jediný prográmek, který umí prohlížet výpisy paměti je některý debugger+mozek. Nic se nezanalyzuje samo.
2) Pokud bude problém přetrvávat, vezmi datový kabel z fialového konektoru a píchni ho do žlutého konektoru k ostatním. (o nic nepřijdeš, všechno je SATA 3GB/s)
3) Napiš mi, zda máš v počítači nějaké PATA zařízení. (disk nebo CD/DVD mechaniku připojenou takovýmto kabelem)
Jediný prográmek, který umí prohlížet výpisy paměti je některý debugger+mozek. Nic se nezanalyzuje samo.
1. Hotovo, zlepsilo se to, ale neni to jeste ono. PC se hibernuje, ale probudi se jen napul. Disky jedou, ale dal to nejak nechce jit. Takze jsem musel tlacitkem na bedne restartovat a najelo to uz pak do Win presne do mista, kde jsem hibernoval. Takze zlepseni tam je.
2. Pozdeji, az reknes, co delat ted po bodu 1. Svuj duvod ty fialovy tehdy mely, ale nevzpomenu si jakej.
3. Nenasel jsem zadny. DVD je SATA.
4. Jinak zda se, ze jsem to vyresil. Nainstaloval jsem ovladac pro ten fialovej zmetek Gigabyte z webu GB pro w7 64b a zda se, ze to jede. Ted jsem zkusil jednu hubernaci a probuzeni a normalne se to v pohode probudilo. Tak to zkusim jeste parkrat a dam vedet. JInak jsem ale opet dostal hlasku, kterou dostavam pomerne casto a nevim, co znamena a jestli ma s tim problemem, co resime, neco spolecnyho. Dam ti sem screen. Na tom portu je hlavni HDD, na kterym jsou W8/. V bedne mam 1 disk WD 640GB zapojen asi do SATA 0, ten ma dve partition a je na nem nainstalovany W8. Pak je tam disk Samsung na zalohy. Pak v tom fialovym je pres kabel SATA pripojen dalsi externi disk, tusim pres eSATA. Tato hlaska se objevuje celkem casto a nevim, co je spatne. Preinstaloval jsem ICCH9 nebo jak se to jmenuje, ale dela to obcas dal.

2. Pozdeji, az reknes, co delat ted po bodu 1. Svuj duvod ty fialovy tehdy mely, ale nevzpomenu si jakej.
3. Nenasel jsem zadny. DVD je SATA.
4. Jinak zda se, ze jsem to vyresil. Nainstaloval jsem ovladac pro ten fialovej zmetek Gigabyte z webu GB pro w7 64b a zda se, ze to jede. Ted jsem zkusil jednu hubernaci a probuzeni a normalne se to v pohode probudilo. Tak to zkusim jeste parkrat a dam vedet. JInak jsem ale opet dostal hlasku, kterou dostavam pomerne casto a nevim, co znamena a jestli ma s tim problemem, co resime, neco spolecnyho. Dam ti sem screen. Na tom portu je hlavni HDD, na kterym jsou W8/. V bedne mam 1 disk WD 640GB zapojen asi do SATA 0, ten ma dve partition a je na nem nainstalovany W8. Pak je tam disk Samsung na zalohy. Pak v tom fialovym je pres kabel SATA pripojen dalsi externi disk, tusim pres eSATA. Tato hlaska se objevuje celkem casto a nevim, co je spatne. Preinstaloval jsem ICCH9 nebo jak se to jmenuje, ale dela to obcas dal.

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na tu hlášku kašli. K portu máš připojený pouze disk a ne multiplikátor portů, takže se tě to netýká. Je to jen upozornění.
Koukám, že používáš předpotopní Intel Matrix Storage. Jelikož mám taky jižní můstek ICH9, který Intel v novém Rapid Storage Manageru nepodporuje (důvod mi stále uniká, jelikož se jedná o téměř identický hostitelský SATA řadič jako v ICH9R nebo ICH9M, které podporu mají), upravil jsem si zcela nové Intel® Rapid Storage Technology, kreté ti zde dávám k dispozici. Ty už oficiálně podporují Windows 8. Než je nainstaluješ, nejprve odinstaluj Intel Matrix Storage.
Koukám, že používáš předpotopní Intel Matrix Storage. Jelikož mám taky jižní můstek ICH9, který Intel v novém Rapid Storage Manageru nepodporuje (důvod mi stále uniká, jelikož se jedná o téměř identický hostitelský SATA řadič jako v ICH9R nebo ICH9M, které podporu mají), upravil jsem si zcela nové Intel® Rapid Storage Technology, kreté ti zde dávám k dispozici. Ty už oficiálně podporují Windows 8. Než je nainstaluješ, nejprve odinstaluj Intel Matrix Storage.
Ok, ma do toho cenu ted stourat, kdyz to asi funguje (jeste teda nevim, jestli se PC sam nebude opet zapinat a co udela hibernace pres noc)? Co se zmeni tim, ze nainstaluju ten tvuj Intel?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Budeš mít nový software, který je vyladěný pro Windows 8, používá vylepšené metody při práci s disky atd. Vždy se můžeš pomocí bodu obnovy vrátit zpět. Ale jak chceš, nenutím tě.
Ne v pohode. Ja jsem rad, ze to jede. Sam bych na to vubec neprisel, takze za to dik, ale ted se jen bojim do toho vrtat. Ale stejne budu za par dnu (mozna dnes) delat obnovu celyho systemu, protoze tento mam zkusebne, kvuli novymu Comodu (asi si ho necham) a pak kvuli AV, protoze jsem presel z Kaspersky na Avasta a su zklamanej jeste vic nez z Kasperskyho. Pak taky chci AV instalovat na cistej system, respektive na system, kde zdnej jinej AV nebyl a ja ted zkousel zase po dlouhe dobe NOd, Aviru a dalsi.
Tak ted jsem asi nahodne objevil, co PC probouzi. Je to autualizace WMC, jen nechapu, kde se ta mrcha nastavuje, protoze v naplanovanych ulohach to neni.
Tak ted jsem asi nahodne objevil, co PC probouzi. Je to autualizace WMC, jen nechapu, kde se ta mrcha nastavuje, protoze v naplanovanych ulohach to neni.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím, že to bude formou služby. Podívej se do services.msc.
Eventuelně stáhni Autoruns.
Eventuelně stáhni Autoruns.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”