Zdravím.
Poraďte, prosím, nějaký software, nebo tip, jak to řešit.
Uvedu stávající stav, který má své mouchy. Řešení hledám pro dva obdobné problémy. Jedním z nich je třídění a archivace čajových degustací, druhý rodokmen (ani ne grafická tvorba, jako spíše údaje k jednotlivým osobám). Zvláště pro druhý účel existuje spousta různých Tree makerů, ale nenašel jsem moc žádný, který by mi vyhovoval.
Stávající stav.
Ve Win složka, která obsahuje další složky (černý čaj, zelený čaj, oolong atd.), jednotlivé složky obsahují další složky a jednotlivé degustace jsou ve word souborech. Je tam zkopírovaný text, vlastní text, vložené fotky (výhoda, že jsou přímo v textu "na svém místě" a nemusí se nikterak rozklikávat). Jistě, řešení na nic, ale doposud se mi nepovedlo vymyslet lepší. Ještě mě nyní napadla možnost vylepšení stávajícího systému o použití nějaké šablony do wordu. Dále je pochopitelně možný export do pdf. O nějakém online webové prezentaci neuvažuji. Nyní k nevýhodám tohoto zpracování. Nemožnost vyhledávání a třízení je asi nejzázadnější. Trochu jsem se kdysi učil s databázemi, možná bych něco v tomto ohledu mohl zkusit. Kdysi jsem byl nucen dělat něco i v Accesu, ale k tomuto softwaru nemám přístup. Dalo by se toto nějak vyřešit? Nevím, zda by databáze, psaná třeba v php šla offline, jestli bych si nemusel instalovat nějaký webový server (třeba Apache).
Stejné zpracování bych chtěl udělat i u rodokmenu.
Za případné rady, popř. diskuzi, předem děkuji. Třeba někoho něco napadne. Nebo se doptejte.
Díky.
Jak na Offline databázi pro třídění a archivaci degustací
Jak na Offline databázi pro třídění a archivaci degustací
Naposledy upravil(a) Ltb dne 25 pro 2012 19:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Re: Jak na Offline databázi pro třídění a archivaci degustac
Nakonec jsem uvažoval, že by nakonec nebylo úplně marné, mít možnost tu offline databázi když by bylo třeba dát na web. Nikdo nic?
Tak vidím, že asi budu muset zůstat o toho wordu. Nějaká open source varianta Accesu, nebo které databazávé softy mají nějaké uživatelské rozhraní?
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Open/Libreoffice maj i program Database, což je Access
A co myslíte? Použití toho Database od OpenOffice by mohlo ty funkce výše uvedené plnit? Neumím si to zatím představit, jak tam budu cpát do textu fotky.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak třeba různé web databáze bez problému vezmou obrázky, ale jako cestu
. Tady by to logicky problém být neměl (spíš určitě)
Jinak tady je nějaký návod na přidání obrázku

Jinak tady je nějaký návod na přidání obrázku
No a ještě se zaptám asi dosti blbě. Nějak jsem brouzdáním na openoffice.cz nepochopil rozdíl mezi OO, Libre O, a Apache Office, ale to není důležité. V tabulce taky žádné zásadní rozdíly nevidím( http://www.openoffice.cz/zakladni-srovn ... ku-tabulka) Nikde nevidím možnost stažení pro Win 64 bit.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
64-bit je pouze na Linux myslím
a) Takže Verze 32bit OpenOffice nepojede na W7 64bit?
b) Nějaký jiný nápad? Jak jsem viděl to přidání obrázku, zdá se mi, že jednotlivé listy ve Wordu (a Ctrl+V doprovodného text z netu + Ctrl+V fotky a napsaný můj text je asi o dost jednodušší. A vyhledávání zajistí roztřídění do adresářů.
b) Nějaký jiný nápad? Jak jsem viděl to přidání obrázku, zdá se mi, že jednotlivé listy ve Wordu (a Ctrl+V doprovodného text z netu + Ctrl+V fotky a napsaný můj text je asi o dost jednodušší. A vyhledávání zajistí roztřídění do adresářů.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A) Pojede, W7 64-bit má i 32-bit knihovny, nebo spiš kompatibilní mód, prostě to pojede 
B) On je problém v tom, že obrázek je binární soubor - není to text a ten nemůžeš "zindexovat". Všechny obrázky mohou být vlastně jen v jedné složce, jen každý bude unikátní název a ten název bude uložen v databázi, takže ta položka v databázi bude jen odkaz na obrázek.
C) Dají se použít jakékoliv DB systémy (od MySQL přes MSSQL až po Oracle DB), ale OO DB je asi nejvíc "user-friendly"

B) On je problém v tom, že obrázek je binární soubor - není to text a ten nemůžeš "zindexovat". Všechny obrázky mohou být vlastně jen v jedné složce, jen každý bude unikátní název a ten název bude uložen v databázi, takže ta položka v databázi bude jen odkaz na obrázek.
C) Dají se použít jakékoliv DB systémy (od MySQL přes MSSQL až po Oracle DB), ale OO DB je asi nejvíc "user-friendly"