Notebook Acer vypíná se ...... Vyřešeno
Re: Notebook Acer vypíná se ......
Trochu jsem to profoukal a teplota zatím 66°, ale do větší akce se pouštět fakt nebudu, jak jsem koukal tak asi to raděj nechám na servisu abych něco nepohnojil..... 

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Servis Aceru ti maximalne vymontuje teplotni cidlo nebo rekne ze je to v poradku. Oboje uz jsem zazil. Vysledek byl, ze se notebook sekl o 10 minut pozdeji nez predtim. Tohle poresi jedine externi chlazeni (podlozka).
Ta podložka to ani moc nevyřeší to rači lepčí chladič (větrák)
Computer Settup
Procesor : Intel Core i5-4440 * 3,2Ghz TurboBoost 3,7gHZ
Operační Pamět : 3x HyperX Blu 4GB DDR3 = 12GB
Základní deska : Asus ProGamer
Grafika : MSI R9 270 Gaming 2G
Zvuková karta : na Desce
1 HDD : WD Caviar Green 500GB
2 HDD : SSD Kingston V300, SATA III, 2,5", 120GB
Procesor : Intel Core i5-4440 * 3,2Ghz TurboBoost 3,7gHZ
Operační Pamět : 3x HyperX Blu 4GB DDR3 = 12GB
Základní deska : Asus ProGamer
Grafika : MSI R9 270 Gaming 2G
Zvuková karta : na Desce
1 HDD : WD Caviar Green 500GB
2 HDD : SSD Kingston V300, SATA III, 2,5", 120GB
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Když odklopíš ten jediný odjímatelný dekl vespod, seš rovnou u ventilátoru. Ten fouká směrem ven přes taková žebra v šasí a mezi nimy a větrákem bude pěkný kobereček. To musíš vyndat, vyfoukat to nelze.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Jo to jsem našel, jenře je tam takový přístup, že nemám odvahu ten plech co drží ventilátor sundat je to jakoby částečně zasunuté pod další kryt (hlavní šasí)..
Uvidím odpoledne se o to pokusím, právě jsem to viděl na youtube ten prach udělá takovou vrstvu jak prachový filtr..
------------------------
Ještě jsm si všimnul, že ve správci zařízení jsou dva ovladače myši, oba stejné (myš kompatibilní s HID) jen u spodního je navíc nabídka o řízení spotřeby, když jsem ten vrchní odinstaloval /i zakázal, stejně se po restartu znovu vetřel, majiteli to nějak s tou myškou blblo těžce se načítala x minut, tak jsem v té řízené spotřebě povolil zařízení probouzení PC, ale nevím na co tam jsou tedy stejné ovladače dvojmo .......
Uvidím odpoledne se o to pokusím, právě jsem to viděl na youtube ten prach udělá takovou vrstvu jak prachový filtr..

------------------------
Ještě jsm si všimnul, že ve správci zařízení jsou dva ovladače myši, oba stejné (myš kompatibilní s HID) jen u spodního je navíc nabídka o řízení spotřeby, když jsem ten vrchní odinstaloval /i zakázal, stejně se po restartu znovu vetřel, majiteli to nějak s tou myškou blblo těžce se načítala x minut, tak jsem v té řízené spotřebě povolil zařízení probouzení PC, ale nevím na co tam jsou tedy stejné ovladače dvojmo .......

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Hlavne nefoukej stlaceny vzduch do ventilatoru, jehoz napajeci kabel je zapojen do motherboardu.
Re: Notebook Acer vypíná se ...... Vyřešeno
Já jsem ventilátor přidržel, jak je mým zvykem špejlí :)
---------------------------------------------------
Tak je to asi nad mé síly, te plech, jsem sice sundal, ale přístup k tomu prachovému koberečku jsem nezískal.:(
navíc je ten ventilátor z části pod hlavním krytem spodku takže to vyndat není tak snadné jak bylo vidět z nějaké nižší modelové řady aceru.
Vzdávám to
, co šlo to jsem očistil, teploty v klidu cca 45-48, při netu 53-55,
zkusím trochu zatěžovat (lehce a teploty nešly zatím přes 63°C) a pak > dočistit, plus pasta - servis ......
----------------------------
Díky.
---------------------------------------------------
Tak je to asi nad mé síly, te plech, jsem sice sundal, ale přístup k tomu prachovému koberečku jsem nezískal.:(
navíc je ten ventilátor z části pod hlavním krytem spodku takže to vyndat není tak snadné jak bylo vidět z nějaké nižší modelové řady aceru.
Vzdávám to

zkusím trochu zatěžovat (lehce a teploty nešly zatím přes 63°C) a pak > dočistit, plus pasta - servis ......
----------------------------
Díky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1955
-
od Petr pc help
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 23:06