Vypalovat CD image na DVD?

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

timoty
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Vypalovat CD image na DVD?

Příspěvekod timoty » 12 kvě 2007 08:58

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Vzhledem k dnešním cenám CD a DVD jsem se rozhodl že budu asi raději vypalovat různé CD image jako data na DVD (datové DVD). Důvod je jednoduchý, za skoro stejnou cenu jako za 1 CD mám jedno DVD které pojme obejm dat +- 6CD. Pokud budu chtít "program"/hru/cokoliv z toho CD image nainstalovat, tak jednoduše z toho DVD daný CD image zkopíruju na disk a odtud vložím do nějaké virtuální mechaniky a nainstaluju...
Problém je v tom, že jsem to tak už párkrát udělal, ale po nějaké době ( pul-roku, rok, dva, už nevím) Image nešli z DVD na disk zkopírovat... Chtěl bych se vás zeptat jestli je tady ten způsob vypalování "bezpečný" ( z hlediska znovupoužitelnosti vypálených dat). Nebo máte na tohleto nějaké jiné řešení? Neexistuje např. program, kterým vám z jednoho programu který se rozprostírá na 4 CD (např. ) udělá jeden konstatní DVD image, s tím, že jakmile instalujete tak si program sám bere data z DVDčka...?

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 12 kvě 2007 13:14

Musíš si uvědomit ,že DVD má několikanásobně hustější zápis na disk než CD disk.Poto jsou taky DVD více háklivější na poškrábání než CD disky.Méně háklivé (než DVD) jsou pak disky DVD-RW a DVD-RAM.Jinak s tím programem nevím.Já taky používám na více image souborů DVD disk a postupně je musím připojovat do virtuální mechaniky.Myslím si ,že to ani jinak nejde.Pokud bys třeba hru měl na 4CD,tak je budeš muset taky postupně dávat do mechaniky.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

timoty
nováček
Stav:

Příspěvekod timoty » 12 kvě 2007 14:28

Marfy píše:Musíš si uvědomit ,že DVD má několikanásobně hustější zápis na disk než CD disk.Poto jsou taky DVD více háklivější na poškrábání než CD disky.Méně háklivé (než DVD) jsou pak disky DVD-RW a DVD-RAM.Jinak s tím programem nevím.Já taky používám na více image souborů DVD disk a postupně je musím připojovat do virtuální mechaniky.Myslím si ,že to ani jinak nejde.Pokud bys třeba hru měl na 4CD,tak je budeš muset taky postupně dávat do mechaniky.

Jo ale to DVDčko co jsem zkoušel nebylo poškrábané právěže...! Jinak toě to jede ok jo?

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 12 kvě 2007 15:07

Mám takhle udělaných několik DVD a bez problémů je mohu kdykoliv použít. Používám značky Verbatim a FujiFilm.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

James_Radlle
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod James_Radlle » 12 kvě 2007 18:51

Pokud jsi palil na DVD pochybne kvality nebo jsi DVD nechal pekne opalovat na slunci nebo jsi palil na nekvalitni medium prilis rychle nebo uz CD z kterych jsi delal image uz mely nakou tu chybku, tak staci jeden jediny duvod ktery jsem vyjmenoval a uz muzes svoje DVD pouzivat jako tacek pod pivo :lol:
Počítač: ANO! :bottle:

timoty
nováček
Stav:

Příspěvekod timoty » 13 kvě 2007 07:50

James_Radlle píše:Pokud jsi palil na DVD pochybne kvality nebo jsi DVD nechal pekne opalovat na slunci nebo jsi palil na nekvalitni medium prilis rychle nebo uz CD z kterych jsi delal image uz mely nakou tu chybku, tak staci jeden jediny duvod ktery jsem vyjmenoval a uz muzes svoje DVD pouzivat jako tacek pod pivo :lol:

Ne, byli to standardní Verbatimky, opalovat se taky neopalovali, vlastně byli celkem ve tmě, pálit jsem pálil 4x... to snad jde ne?? To s chybkama nevím... Je nějaký program který mi to vždy ověří? (třebas ještě před vypálením, že by projel image na disku)??

A neexistuje teda program, který by všechny CD image spojil do jednoho DVD image s tím, že by i instalace proběhla najednou... (že by si windows sami brali další CD z toho DVD image)?

James_Radlle
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod James_Radlle » 13 kvě 2007 13:40

pokud myslis brat dvd bez tveho pricineni, tak takovy program nejspis neexistuje, protoze bys musel zasahnout primo do instalatoru ty hry a kazda hra je trochu jina takze bych si nainstaloval Daemon tools, rucne priradil image a zacal instalovat....
Počítač: ANO! :bottle:

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”