Ahoj, může mi někdo pomoc vyřešit problém?Když zapnu PC tak se mi ukáže text: Unknown CPU detected. BIOS update is required to unleash its full power. CMOS Checksum Bad.
Nevím co s tím, můžu dát jenom F1 a pustí mě to dál, ale PC se mi zdá pomalý a v hrách mám neobvykle malý FPS(měl jsem daleko větší před tím než mi to hodilo tenhle problém)
Děkuji předem za odpovědi
Unknow CPU Vyřešeno
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Unknow CPU
Zřejmě poškozený BIOS zkusil bych Clear CMOS, eventuálně flashnout. CPU evidentně nejde na své frekvenci.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Neměnil jsi náhodou CPU? Tvá deska nemůže detekovat tvůj CPU, zkus clearCMOS, popřípadě upgade BIOSU, ale jako 1. nám sem napiš tvou sestavu, ať víme s čím máme dočinění 

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Mám : ATI Radeon 5700 series, 2x2 Gb Ram , Procesor 2x Intel(R) Celeron(R) CPU E3400 @ 2.60GHz a bios mám American Megatrends
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Led 2013 20:38) ---
A základní deska Asus P5k
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Led 2013 20:42) ---
nechci do toho kecat, protože nejsem žádný odborník, ale četl jsem že můžu na stránkách výrobce aktualizovat bios.Tak mě jenom napadlo jestli by to nestačilo, protože to clear CMOS vypadá pro mě celkem složitě
.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Led 2013 20:38) ---
A základní deska Asus P5k
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Led 2013 20:42) ---
nechci do toho kecat, protože nejsem žádný odborník, ale četl jsem že můžu na stránkách výrobce aktualizovat bios.Tak mě jenom napadlo jestli by to nestačilo, protože to clear CMOS vypadá pro mě celkem složitě

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
A ten CPU byl vyměněný?
Ano, můžeš ze stránek výrobce flashnout BIOS. Ná stránkách výrobce základní desky si k tomu najdi utilitu - většina výrobců umožňuje flash BIOS přímo z prostředí Windows.
U Gigabyte je to @BIOS a u MSI se to jmenuje MSI Live update.
Ano, můžeš ze stránek výrobce flashnout BIOS. Ná stránkách výrobce základní desky si k tomu najdi utilitu - většina výrobců umožňuje flash BIOS přímo z prostředí Windows.
U Gigabyte je to @BIOS a u MSI se to jmenuje MSI Live update.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Bohužel to já nevím jestli byl měnění,protože vše zařídíl kamárád příbuzného
a k tomu flash biosu: když mám american megatrends tak to mám najít tam?

Najdeš ho na stránkách výrobce desky
http://www.asus.cz/Motherboards/Intel_Socket_775/P5K/
http://www.asus.cz/Motherboards/Intel_Socket_775/P5K/
Díky moc,já myslel že to mám udělat přes american megatrends
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Led 2013 21:47) ---
Promiňte, jsem stále amatér takže se radši zeptám: jsem tam jak mi poradil Petison a mám kliknout na Ke stažení a potom BIOS-utilities a tam mám stáhnout ty 3 aktualizace?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Led 2013 21:47) ---
Promiňte, jsem stále amatér takže se radši zeptám: jsem tam jak mi poradil Petison a mám kliknout na Ke stažení a potom BIOS-utilities a tam mám stáhnout ty 3 aktualizace?
Stáhni jen tu první Verze 2.36 Nevím zda to má Asus řešený že si ta utilita po spuštění ten BIOS sama stáhne.Vyzkoušej a uvidíš.
Jinak samotný BIOS je poslední ve verzi P5K BIOS 1201
Jinak samotný BIOS je poslední ve verzi P5K BIOS 1201
Díky za informace
Jinak pokud by sis nevěděl rady,tak si stáhni ten multilang manuál a na str. 151 je postup popsán v češtině
Naposledy upravil(a) Petison dne 01 led 2013 22:04, celkem upraveno 1 x.
Re: Unknow CPU Vyřešeno
ok
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Led 2013 22:06) ---
Bohužel vám nemůžu říct výsledek,protože můj sourozenec má zkouškoví a nechce abych něco s PC dělal, takže až skončí zkouškoví(asi za měsíc) tak bych to mohl vyzkoušet
.Jinak moc všem děkuji za ochotu a spolupráci.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Led 2013 22:06) ---
Bohužel vám nemůžu říct výsledek,protože můj sourozenec má zkouškoví a nechce abych něco s PC dělal, takže až skončí zkouškoví(asi za měsíc) tak bych to mohl vyzkoušet

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”