PC bez chladičů - půjde to? Vyřešeno
Re: PC bez chladičů - půjde to?
no a jaký chladič prosím z www.czc.cz at nestojí zase moc penez
- SuperCoolCz
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Třeba Gelid je kvalitní.
http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt
http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt
MSI HD 7850 1GB OC @ 1050 Mhz/AMD Phenom II X4 945 3.0 Ghz/Scythe Samurai ZZ Rev. B/ASRock N68-GE3 UCC/RAM 6 GB DDR3/skříň HEDY A1012/Seagate Brarracuda 7200, 1 TB/OCZ ModXStream PRO 600W
a půjde to do té sestavy ?
Já jen tak mimochodem, ty chceš koupit něco navíc a nebo pokud to nebude potřeba tak radši nebudeš nic kupovat ? Protože k procesoru chladič dostaneš a na grafice je také. K ničemu ostatnímu chlazení nepotřebuješ. Takže pokud nehodláš procesor(nebo nějak brutalne grafiku) taktovat tak pokud překousneš trošku větší hluk, který, ale není nijak šílený, nemusiš nic dokupovat. Mě u i3 boxovanýho chladiče strašili a dá se to v klidu. Takže v podstatě nemusíš nic dokupovat. Jedině větráky na bednu aby jsi zajistil dobrý průtok vzduchu.
Pc sestava : CPU Intel Core i5 6500 3,2Ghz | MB : MSI B150 PC MATE | GPU : MSI R9 280 3GB | RAM: 16GB Kingston HyperX Fury 2133hz | HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB | Zdroj: Enermax NAXN ENP450AGT 450W | Case: CoolerMaster Elite 370
S kvalitnim chlazenim (Gelid) neni treba ventilator na chladici vubec
a jaké větráky prosím ? co mě výjde levnější ten gelid nebo ty ventilatory ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Led 2013 23:39) ---
už jsem se rozhodl dam tam ten chladič. a bude dotoho sedět a fungovat parádně ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Led 2013 23:39) ---
už jsem se rozhodl dam tam ten chladič. a bude dotoho sedět a fungovat parádně ?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Žádný chladič nepotřebuješ, grafiku dostaneš s chladičem a k CPU dostaneš BOX chladič, takže kdybys kupoval chladič tak je to jen jakýsi "nadstandard", protože ke všemu dostaneš chladič už v balení. Já měl taky trochu strach z toho chladiče k té i5, ale nakonec jsem velmi spokojen, shodou okolností mám i stejnou grafiku jako chceš kupovat, a můžu ti říct, že ta grafika je v zátěži hlučnější než ten BOX chladič na CPU (tím nechcu říct že je ta grafika hlučná, je tichá, ale oproti tomu BOXu ji jde slyšet).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Nic dokupovat NEPOTŘEBUJEŠ! Balení s procesorem už chladič má a je dostatečný, grafická karta už má chladič na sobě. NEPOTŘEBUJEŠ TEDY NIC DOKUPOVAT. Pokud Ti tedy nejde primárně o tichý PC ale to Gelid chladičem na procesor stejně nevyřešíš protože ta grafická karta bude hučet víc. Tak neutrácej zbytečně 700...
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ok díky moc :) uzavírám
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”