Standard je 230V plus minus 6%
Porad ale nevime co to ma byt za monitor a odkud pujde tech 12/24V. Napada me jeden ucel - PC do auta.
Taky ale existuje trafo co z 12V udela tech 230V
LCD zapojení Vyřešeno
Re: LCD zapojení
Naposledy upravil(a) petr22 dne 02 led 2013 20:04, celkem upraveno 1 x.
Tak pro úplnost jezdím s nákladákem a chci si tam zabudovat napevno nějaký LCD monitor kvůli dvd a notebooku. .Zásuvky tam jsou bud 12 nebo 24 V,záleží do které by jsem to zapojil.Zatím LCD koupené nemám.Nějaké návrhy toho LCD?
Ja osobne bych tam dal LCD tv s HDMI vstupem, ktera ma napajeni primo z palubni site.
Jak moc velke to muze byt?
Jak moc velke to muze byt?
petr22 píše:U souseda v aute jsem nameril 19V, clovek ze servisu Skodovky tvrdi ze je to normalni,
Takovému mechanikovi bych snad vyrazil měřák z ruky a zuby z huby, protože tohle fakt normální není (stejně jako že diesel v Superbu sežere litr oleje na 1000 km), přestože značkový servis tvrdí něco jiného!
Alternátor má dávat 14,4 V, osobně toleruji rozmezí 13,2 - 14,6 V se zátěží (světla, ventilátor a všechno co se dá najednou zapnout) i bez ní od mírně zvýšeného volnoběhu po plné otáčky, a tohle bych viděl na okamžitou výměnu regulátoru, ne-li celého alternátoru, a pro jistotu hledání jestli někde není špatná kostra.
Na náklaďáku jsem jednou zažil 34 V, a to byly baterky žhavé tak, že se na ně nedala položit ruka, a boky měly nafouknuté dokulata, jak se v nich kroutily desky. Jeden odešel okamžitě, druhý se sice ještě nechal nabít a dostal šanci, ale po týdnu se stejně musel vyměnit.
Jinak jsem na vlastní oči kdysi viděl alternátor z Karosy, jak na stolici při plném buzení dává přes 120 V, místo 28 V jako v běžném provozu, to jen pro představu proč tam ten regulátor vlastně je

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
To je prave to - ze neverim tomu kdyz mi nekdo tvrdi ze to byt nemuze, kdyz to prokazatelne tak je. Proto bych mezi palubni sit a to zarizeni dal neco, co mi zaruci ze mi za jizdy nevypukne pozar. Levna cinska autonabijecka to ale urcite neni.
Velikost LCD mezi 19-22".V kabině nemám moc místa tak bude přichycený do rohu u stropu.
-
- Pohlaví:
Jakýkoliv malý monitor co má externí napájení, tedy ten zdroj 12/24V.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
petr22 píše:Monitor na 12V baterku zapojit jde, za predpokladu ze trafo je externi a vstup na monitoru je skutecne 12/24V
A jelikoz nevime, o jaky konkretni monitor jde, tak nejde odpoved na to jestli ano, nebo ne.
U souseda v aute jsem nameril 19V, clovek ze servisu Skodovky tvrdi ze je to normalni, jenze hlavni problem je ze to odpalilo uz tri navigace Tomtom (to jsou ty co maji v konektoru schovane trafo z 12V na 5V) takovym zpusobem ze se z nich zacalo kourit (ano, clovek ktery odpali 3 navigace za sebou kdyz vi co to dela neni podle me normalni).
Do toho servisu bych už nejezdil, normální napětí v osobním autě s běžícím motorem je 13,8V u novějších může být 14,4V, ale musí na to být přímo akumulátor který snáší toto vyšší napětí. (je možné že dnešní auta 2005 + a akumulátory jsou už stavěné na 14,4V všechny, musel bych se poptat)
Existují LCD přímo do aut, ale mají rozměry 7-9".
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Neco takoveho?
http://lcd-do-auta.heureka.cz/oem-ds-1900/
Ja osobne bych se to bal umistovat viditelne, sklapeci varianta me prijde nenapadnejsi. Osobne bych preferoval zarizeni, ktere je primo na napajeni 12/24V urceno.
http://lcd-do-auta.heureka.cz/oem-ds-1900/
Ja osobne bych se to bal umistovat viditelne, sklapeci varianta me prijde nenapadnejsi. Osobne bych preferoval zarizeni, ktere je primo na napajeni 12/24V urceno.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 02 led 2013 20:25, celkem upraveno 1 x.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Dovolím si také přispět svou troškou do mlýna.
Jemnovité napětí rozvodné sítě v ČR je v současné době 230/400V +- 10% (Pokud se něco nezměnilo v době nedávné velmi krátké.
Na svorkách zdravého automobilového akumulátoru dobře připojeného do palubní sítě nemůže být při dobíjení větší napětí, než 16,8/33,6V (OA/NA). Každá vyšší hodnota svědčí o závažné závadě v palubní síti, přičemž hodnota mezi cca 14,5 - 16,8V svědčí o závadě regulátoru napětí.
LCD monitor s napájecím vstupem 12/24V by měl mít buď ten vstup přepínatelný (12V - 24V), což se myslím prakticky nevyskytuje, nebo universální (s další regulací uvnitř LCD monitoru) tak, aby šel připojit zdroj v rozmezí 12 - 24V jmenovitých, v praxi tedy cca do 29V. Obvyklejší myslím že bývá napájecí vstup na jedno napětí, tedy buď 12V nebo 24V.
Jemnovité napětí rozvodné sítě v ČR je v současné době 230/400V +- 10% (Pokud se něco nezměnilo v době nedávné velmi krátké.
Na svorkách zdravého automobilového akumulátoru dobře připojeného do palubní sítě nemůže být při dobíjení větší napětí, než 16,8/33,6V (OA/NA). Každá vyšší hodnota svědčí o závažné závadě v palubní síti, přičemž hodnota mezi cca 14,5 - 16,8V svědčí o závadě regulátoru napětí.
LCD monitor s napájecím vstupem 12/24V by měl mít buď ten vstup přepínatelný (12V - 24V), což se myslím prakticky nevyskytuje, nebo universální (s další regulací uvnitř LCD monitoru) tak, aby šel připojit zdroj v rozmezí 12 - 24V jmenovitých, v praxi tedy cca do 29V. Obvyklejší myslím že bývá napájecí vstup na jedno napětí, tedy buď 12V nebo 24V.
Naposledy upravil(a) peyrac10 dne 02 led 2013 20:24, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
To co dodal petr22 vypadá dobře, ale ta cena mne děsí. Narval bych tam nějaký klasický monitor.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4413
-
od HappyMental
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 11:14