Zdravím vespolek,
chtěl bych Vás požádat o radu..
Nainstaloval jsem si Crystal Disk Info a zjistil jsem že oba moje záložní disky(přiložený printscreen ukazuje ten horší) vykazují podezdřelé a neopravitelné sektory.
Kdypak se mám začít bát že jsou v čudu, nebo mám raději koukat po jiných diskách už teď?
Musím podotknout, že doposud jsem to nevěděl a žádné problémy nebyly.
Od té doby co to vím, žádné další sektory nepřibývají.
Co poradíte?
S díky za Váš čas
Karel Láska
HDD WD a špatné sektory Vyřešeno
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: HDD WD a špatné sektory
Zálohovat a nepoužívat jej na nic důležitého. Pokud je v záruce, tak reklamovat. Pokud ne, shánět nový
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
U disků nikdy nevíš. Buď odejdou zítra nebo za 5 let. Jestli na nich máš něco důležitýho, tak to zazálohuj.
Ten druhý disk má dost vysokou teplotu.
Pokud chceš něco kopit, tak Seagate je dobrá volba.
Ten druhý disk má dost vysokou teplotu.
Pokud chceš něco kopit, tak Seagate je dobrá volba.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ta teplota toho disku je nereálná. Ten s chybou je externí a 23 °C fakt nevěřím
Navíc jsou to už poškozené a neopravitelné. Tam ta životnost nebude dlouhá...

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
No třeba jsem používal podobně poškozený Maxtor denně a vyhodil jsem ho před nedávnem. Vadné sektory měl 6 let. 

Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
U disku nikdy nevis - ten se muze poroucet kdykoliv bez varovani. Urcite ale sleduj ty vadne sektory.
Jeden disk co jsem kupoval mel vadne sektory mesic po koupi, byl na nem system, tak jsem byl liny ho reklamovat. To bylo v srpnu 2001, v provozu je doted.
Jeden disk co jsem kupoval mel vadne sektory mesic po koupi, byl na nem system, tak jsem byl liny ho reklamovat. To bylo v srpnu 2001, v provozu je doted.
Kdysi dávno býval na harddiscích nalepený papír se seznamem vadných sektorů, přímo od výrobce, a bralo se to jako samozřejmost. Dneska si s nimi poradí automaticky řadič toho disku, který ví že do nich nemá zapisovat a nahradí je ve svých tabulkách jinými, záložními, kterých má určitou zásobu. Pokud ty chybné sektory přibývají a záloha se vyčerpá, je problém. Ale jestli je ten stav stabilní, může disk bez problémů roky sloužit.
Já mám jeden disk v počítači starý deset let, a druhý, se systémem, jsem kdysi dostal z vyřazeného počítače, ten pamatuje chaos kolem Y2K
Já mám jeden disk v počítači starý deset let, a druhý, se systémem, jsem kdysi dostal z vyřazeného počítače, ten pamatuje chaos kolem Y2K

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Já měl jeden disk,u kterýho mi instalace linuxu pokokala sektory -vypisovalo to neopravitelné (někdy mi nechtěl ani Bios načíst HDD).Stáhl jsem nějakou utilitu,vypálil na CD,spustil -40G HDD trvala oprava dva dny bez vypnutí. Po softwarový opravě funguje HDD dodnes (je to dobře 7let)
Tak přece o nic nejde, důležitá data máš jistě zazálohovaná na médiích, které jsi pálil kvalitní vypalovačkou. Na harddisku máš pouze jejich kopie, selháním harddisku o nic nepřijdeš ... Harddisky nejsou na zálohování!
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: HDD WD a špatné sektory Vyřešeno
Zdravím,
díky všem za odpověď..
adavyp a memphisto: 23 °C je reálných, připojil jsem jej těsně před testem, běžel cca 3 min.. Ten druhý je v noťasu a okolo 42 °C se drží stále
X: Jasně že mám vypalované DVD s fotkama a videama o které nechci přijít, otázkou je jestli to dají po pár letech ony :-)
Poohlédnu se po jiném, záruka je už v čudu
Každopádně díky a hezký den
Karel Láska
díky všem za odpověď..
adavyp a memphisto: 23 °C je reálných, připojil jsem jej těsně před testem, běžel cca 3 min.. Ten druhý je v noťasu a okolo 42 °C se drží stále

X: Jasně že mám vypalované DVD s fotkama a videama o které nechci přijít, otázkou je jestli to dají po pár letech ony :-)
Poohlédnu se po jiném, záruka je už v čudu

Každopádně díky a hezký den
Karel Láska
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém s DD příkazem, co dělám špatně? Příloha(y)
od drobino » 13 pro 2024 19:21 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 7
- 5998
-
od drobino
Zobrazit poslední příspěvek
22 pro 2024 12:47
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7945