Zdravím, pořídil jsem televizi, která umí full hd rozlišení. Konkrétně se jedná o Philips v ceně kolem 7 tisíc. Jde o to, že full hd obraz se mi nezdá ani v případě hd kanálů tak kvalitní, jak jsem si myslel, že bude.
Samozřejmě by se dalo říct, že televize, kterou jsem koupil je šmejd. Kvalitu obrazu jsem si pořádně prohlížel i na dvou LG a na těch mi přišel zhruba stejný jako u mého Philipsu. Pak jsem také prohlížel obraz řady různých televizí v obchodech a tam se mi zdál v mnoha případech ještě horší. Ale chápu, že v prodejnách asi nebudou mít tak kvalitní příjem televizního signálu.
Zkrátka je full hd opravdu kvalitní nebo to není žádný zázrak? Připadá mi, že obraz na televizích má sice velmi pěkné barvy, ale ostrost je dost špatná. V ostrosti ho překoná kde jaké staré LCD.
Jak je to s kvalitou full hd obrazu?
Re: Jak je to s kvalitou full hd obrazu?
No tak si tu ostrost nastav na TV - je tam nastevení barev, jasu, ostrosti atd..
Já jsem taky koupil TV a zezačátku se mi zdála nicmoc ale trošičku si s tím pohrát (v tom nastavení obrazu) a byl jsem spokojenej :)
Já jsem taky koupil TV a zezačátku se mi zdála nicmoc ale trošičku si s tím pohrát (v tom nastavení obrazu) a byl jsem spokojenej :)
MSI 7870, Phenom2 X4 965, 8gb RAM, 1TB WD, SeaSonic M12II 520W,Gigabyte GA-970-UD3, Gelid ST...
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A kde to full hd chytáš?
Chytám v Brně z vysílače Hády. No obraz jsem se pokoušel nastavit, ale zatím se mi to moc nedaří. Například ostrost je v základu na 7 z 20 a když s tím pohnu kamkoliv tak to vede jen ke zhoršení.
Jestli se ti to nelíbí tak si za tu TV nech vrátit peníze a koukni se po jiný :)
MSI 7870, Phenom2 X4 965, 8gb RAM, 1TB WD, SeaSonic M12II 520W,Gigabyte GA-970-UD3, Gelid ST...
Právě proto jsem obhlížel i jiné tv (u přátel, příbuzných) abych zjistil, jestli ta moje není špatná. A přišlo mi to na všech podobně "kvalitní"
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
A Brno - Hády vysílá HD?
- Přílohy
-
- hády.jpg (14.43 KiB) Zobrazeno 396 x
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Mám taky Full HD televizi Philips a zdá se mi že sem vybral hodně dobře :) třeba když koukám na zprávy na Nova HD tak to má krásné detaily. Může to být taky tím, že máš větší úhlopříčku než já (32) tak se ti to může zdát maličko rozostřenější. Každopádně si myslím že FullHD je pro české kanály úplně zbytečnost, řada z nich vysílá v dost horší kvalitě
Intel Core i5 3570
Kingston HyperX blu 2x4GB
MSI Z77A-G43
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti
2x Seagate Barracuda 1TB (SATA)
Kingston HyperX blu 2x4GB
MSI Z77A-G43
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti
2x Seagate Barracuda 1TB (SATA)
Tak je možné, že mám signál z jiného vysílače. Když mám u loga ČT nebo u loga Nova napsáno HD, tak by to mělo být vysílání v HD ne?
Danny_EGO mám 60 cm
Danny_EGO mám 60 cm

Já mám 127 cm a obraz jak břitva.Ale mám plazmu.Lcd co jsem porovnával v té nižší cenové kategorii full Hd nedokáží tak kvalitně zobrazit.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
To poznáš podle čísla kanálu, který přijímáš.
- Přílohy
-
- mtplx4.jpg (8.14 KiB) Zobrazeno 387 x
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Musis se koukat na to co je skutecne HD, jako zpravy
Spousta toho je SD upscalovane na HD
Spousta toho je SD upscalovane na HD
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 8841
-