Pro zábavu a také k pláči páni rádcové Vyřešeno
Re: Pro zábavu a také k pláči páni rádcové
Já četl Mikeše. Ale nedočetl jsem ho xD
Just Fucking Google It!
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Když mi bylo 12, tak jsem přečetl Harryho Pottera 1-7. Od té doby jsem žádnou jinou knihu nepřečetl ... Nebaví mě to.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Taky jsem přečetl celého Harryho a čtu stále, aktuálně The Hichhicker's guide to the Galaxy a je to vážně dobré, velice dobré.
Když mi bylo 33, četl jsem první díly Harryho Pottera rychlostí jeden díl do dne. Když mi kamarádka posílala čtvrtý (víc jich tenkrát nebylo) a varovala, že je ještě delší, řekl jsem s chvějivou radostí: „To je moc dobře“. Zbylé díly jsem posléze četl stejným tempem.
Čtu rád. Teď zrovna (po mnoha letech) čtu Nezvalovu prózu (Karneval, Monako, Řetěz štěstí, Valerie a týden divů), souběžně Švejka (nikdy jsem ho nečetl celého, což je škoda, protože je to skvělá kniha), Příběhy děda Posledy (Rada a Žák), Hurníkovy Trubače z Jericha… Od dětství mám ve zvyku číst několik knížek současně.
Čtu rád. Teď zrovna (po mnoha letech) čtu Nezvalovu prózu (Karneval, Monako, Řetěz štěstí, Valerie a týden divů), souběžně Švejka (nikdy jsem ho nečetl celého, což je škoda, protože je to skvělá kniha), Příběhy děda Posledy (Rada a Žák), Hurníkovy Trubače z Jericha… Od dětství mám ve zvyku číst několik knížek současně.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Švejk, jéé to klasika. Taky přečtenej, dokonce naposlouchanej od Wericha, taky zážitek 

Mikese? Takovou rasistickou knihu by meli zakazat
Obvinovat jistou mensinu z kradeze, kocour co se jmenuje Nacicek.... no fuj

Já čtu hlavně Jiřího Kulhnánka... 

Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
domitea píše:Švejk, jéé to klasika. Taky přečtenej, dokonce naposlouchanej od Wericha, taky zážitek
Od Wericha mockrát, stejně jako v podání dalších herců (20 cédéček), ale to jsou všechno výběry. Konečně jsem se pustil do četby očima, tedy do četby nezkrácené verze. Stojí to za to.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
petr22 píše:Mikese? Takovou rasistickou knihu by meli zakazat![]()
Však se ho té menšině málem zakázat povedlo, ale kulturní dědictví zatím zvítězilo.
Zato v USA už nikdy nesmí vyjít Huckleberry Finn v původním znění, museli ho přepsat, protože tam Mark Twain používal slovo "negr".
S tou rychlostí čtení je to ošidné, já jsem Kingovo To (1000 stránek na skoro cigaretovém papíru) zhltal za tři dny, a jednu povídku od H.P.Lovecrafta na 32 stránkách A4 jsem také četl tři dny, jak šíleně byla nahuštěná. Ale nedokázal bych se rozhodnout co z toho bylo lepší, oboje je špička.

"Tu budovu Národní knihovny by měli rychle postavit, dokud český národ ještě umí číst."
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Pohlaví:
Já četl i Bobše, i Mikeše, i Robinsona. Čtu hodně a čtu i teď, i když nejradši detektivky a literaturu faktu. Ke Švejkovi se vracím stále a některé jeho průpovídky používám i v práci. Nikdy jsem ale nečetl Potera ani nic podobného. Kromě toho i Příběh opravdového člověka výběr z Puškinových básní v originále (tedy v ruštině). No a moje dítě je (naštěstí) po mě, takže čte taky. Což znamená, že nejen nemá problémy se vyjadřovat, ale nemá ani problémy ve škole s češtinou - stejně jako jsem nemíval já. No a když vidím zde, co jsou schopní někteří pisatelé vytvořit, tak je mi z toho zle.
121jirkus píše:Moje řeč, ta dnešní mládež je hrozná..
ondoubek píše:Tam zahrnuješ i sebe ? Popř. mě?
Tím pádem i mně ?

***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)
No jasně..
(
)

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”