Jak je to s kvalitou full hd obrazu?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak je to s kvalitou full hd obrazu?
Sledoval jsem vysílání Full HD TV v době olympiády, což bylo v rozlišení 1920 x 1080 pixelů a v kodeku MPEG-4 a to bylo již na kvalitě znát. Jestliže se nepletu, případně mne opravte, v současné době je vysíláno jen v kodeku MPEG-2. Jinak prodejci s klidem označují Full HD TV s nižším rozlišením, což ovšem neodpovídá skutečnosti.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Číslo kanálu nemůžu dohledat, ještě se pokusím to zjistit. Je fakt, že kvalita obrazu samozřejmě kolísá. Porovnávám obraz, s obrazem, který mám na televizi ve vedlejší místnosti a prostě je kolikrát obraz na televizi ve vedlejší místnosti podstatně ostřejší a líp sledovatelný. Ta druhá tv je přes 5 let starý LCD Mascom.
Celkově je však obraz na nové tv podstatně lepší než na staré, ale jsou tam zase chvíle, kdy je podstatně horší.
Prostě jsem čekal, že to Full HD bude lepší.
Pic co jsem hledal i na stránkách výrobce tak by tv měla být opravdu Full hd.
Celkově je však obraz na nové tv podstatně lepší než na staré, ale jsou tam zase chvíle, kdy je podstatně horší.
Prostě jsem čekal, že to Full HD bude lepší.
Pic co jsem hledal i na stránkách výrobce tak by tv měla být opravdu Full hd.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pic píše:... Jestliže se nepletu, případně mne opravte, v současné době je vysíláno jen v kodeku MPEG-2....
Tady je seznam vysílačů a mapa pokrytí 4. multiplexu, který je kódovaný v mpeg 4.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vyjádřil jsem se špatně. Uvedené se netýkalo tohoto multiplexu, ale ostatních vysílačů, když se na obrazovce objeví "Tento program můžete sledovat HD kvalitě", nebo něco podobného.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pic: To máš pravdu. Uvedená hláška je tak trochu podfuk, měla by spíš znít "Tento program byl natočen v HD kvalitě" Je to stejná situace, jako kdyby v počátcích barevného vysílání, kdy barevné televize byly tak akorát v závodních klubech ROH a v domácnostech některých ministrů, zelinářů a řezníků, vysílala televize hlášku "Tento pořad můžete sledovat v barvě".
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 8841
-
od fenda2
Zobrazit poslední příspěvek
03 dub 2025 08:33