Doplňování tabulky pomocí makra Vyřešeno
Doplňování tabulky pomocí makra
Ahoj. Prosím o pomoc s tabulkou. Předělala jsem si tabulku domácího rozpočtu ze šablony na stránkách office. Takovéto tabulky dělám častěji a je hrozně zdlouhavé všechno vyplňovat. Vytvořím první list (leden) a druhý list (souhrn). Potom "leden" zkopíruji do dalších listů, musím je přejmenovat a ručně doplnit všechny vzorce odkazující na předcházející list. Makro napsat neumím, tak jsem zkoušela "nahrávání makra". Zkopírovala jsem leden do dalšího listu (únor) a nahrála jsem makro. To se zdařilo, po zkopírování do dalšího listu (březen) se odkazy automaticky doplnily, ale stále mi to odkazuje na první list (leden). Prosím o radu jak správně nahrát makro (jestli to takto půjde) aby se vyplnily odkazy vždy z předcházejícího listu. Jsou to sloupce B, C, G a H, jak je to vidět v listě "únor". A dále, jestli je možné aby nahrané makro doplňovalo po vyplnění listů měsíců, údaje do listu souhrn. A poslední dotaz. Co jsem udělala špatně v grafu, že se zobrazují špatně hodnoty. Snad jsem ten dotaz moc nezkomolila. Předem děkuji za každou radu. Jarka
- Přílohy
-
- rodinný rozpočet.xlsx
- (34.85 KiB) Staženo 23 x
Re: Doplňování tabulky pomocí makra
Ahoj,
které vzorce a proč se musí odkazovat do předchozího listu, prosím Tě?
Předpokládaný výdej?
Posílám příklad s "automatizovanými" vzorci. Další měsíce se vytvoří tak, že vezmu měsíc (od února výš, levé tlačítko + CTRL) např. duben, vytvoří se kopie "duben (2)" - název přejmenuju na "květen" -> předešlý měsíc = duben.
V souhrnu se přes funkci =nepřímý.odkaz odkazuji na jména jednotlivých měsíců v hlavičkách jednotlivých tabulek. Takže by
mělo stačit vzorce rozkopírovat - viz. vzorce v "březen" a "duben".
které vzorce a proč se musí odkazovat do předchozího listu, prosím Tě?
Předpokládaný výdej?
Posílám příklad s "automatizovanými" vzorci. Další měsíce se vytvoří tak, že vezmu měsíc (od února výš, levé tlačítko + CTRL) např. duben, vytvoří se kopie "duben (2)" - název přejmenuju na "květen" -> předešlý měsíc = duben.
V souhrnu se přes funkci =nepřímý.odkaz odkazuji na jména jednotlivých měsíců v hlavičkách jednotlivých tabulek. Takže by
mělo stačit vzorce rozkopírovat - viz. vzorce v "březen" a "duben".
- Přílohy
-
- rodinný rozpočet.xlsx
- (52.35 KiB) Staženo 17 x
Ahoj, díky za odpověď a příklad. Tím vzorcem se zatím prokousávám. Zkopírovat ho je jednoduché, ale zatím nemůžu přijít na to jak jsi ho složil.
Asi to bude chvilku trvat. A prosím tě, co je špatně v grafu? Jarka
Asi to bude chvilku trvat. A prosím tě, co je špatně v grafu? Jarka
Ahoj Jarko,
graf jsem smazal a znovu vytvořil.
K těm vzorečkům - je dobré si je rozložit na podvzorečky a z nich poznáš, jaké se tam skrývají hodnoty.
Možná přijdeš na jednodušší vzorce. Tohle byl momentální nápad.
KK
graf jsem smazal a znovu vytvořil.
K těm vzorečkům - je dobré si je rozložit na podvzorečky a z nich poznáš, jaké se tam skrývají hodnoty.
Možná přijdeš na jednodušší vzorce. Tohle byl momentální nápad.
KK
- Přílohy
-
- rodinný rozpočet (1).xlsx
- (52.23 KiB) Staženo 35 x
Re: Doplňování tabulky pomocí makra Vyřešeno
Mirdo děkuju. Moc jsi mi pomohl. Jarka
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek