Výběr multifunkční inkoustové tiskárny

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

smiesek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Výběr multifunkční inkoustové tiskárny

Příspěvekod smiesek » 10 led 2013 05:57

Zdravím, ráda bych si do budoucna pořídila multifunkční inkoustovou tiskárnu.
Požadavky je, aby tiskárna umožňovala tisk, kopírování a scanování.
Využití pro běžné používání, především tisk z NTB a občasné scanování fotografií (netuším jak moc se zaměřit na rozlišení obrazu scanneru- dpi).
a) Funkce "Kopírování", aby nemusela být tiskárna zapnutá současně s NTB, aby sedalo kopírovat (jakož je tomu i některých levnějších typů HP tiskáren)
b) Funkce "Tisk" - samozřejmě černobílý, i s prázdnou, či nevloženou barevnou cartridge.
c) "Cartridge" jak černá, tak barevná se daly pokud možno plnit, nikoliv byly ze strany výrobce zablokovány, event. jednou za čas koupě nové cartridge nebyla drahá než samotná tiskárna.
d) "Hlučnost" celého zařízení co nejmenší. Nevím na kolik moc jsou přijatelné dB.
e) "Možnost připojení na tiskárnu" pomocí Wifi, event. USB s dodávaným kabelem.
f) "Podavač papíru" ukrytý v těle tiskárny - ale není podmínkou pouze jsem se inspirovala možností, které nabízí větší multifunkční tiskárny.
g) Mám vytipovánou značku "Canon", nechci již znovu pořizovat od "HP - poslední používaný typ HP Deskjet F4210" s těmi mám jen problémy a nespokojenost. Je možné dle výše uvedeného požadavku najít odpovídající zařízení s cenou kolem 1500Kč?

Děkuji za váš čas a doporučení.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Výběr multifunkční inkoustové tiskárny

Příspěvekod X » 10 led 2013 06:44

b) pochybuji, dokonce při jakékoli chybějící barvě nebudeš ani skenovat

Kupoval jsem na podzim tuto: http://www.czc.cz/canon-pixma-mx-715/106720/produkt - můžeš přizpůsobit typ a verzi svým požadavkům, nyní je o pár stovek dražší, má z připojení USB 2, LAN i Wi-Fi, port USB 2 (pro tisk ze zařízení, třeba z foťáku) a pro paměťové karty, tiskne i bez PC, 5 barev ... pokud budeš vybírat, bral bych se stejnými zásobníky barev, protože tyhle se nechají oproti celému setu originálek kolem 1 400 Kč sehnat kompatibilní za 195 Kč a to se vyplatí :lol: Pokud odhlédneme od výrobcem nereálných tvrzení o 450 - 550 stranách a budeme počítat 200 stran, tak náklady na jednu stránku vychází na 1 Kč. Zatím tisknu stále na barvy přiložené k tiskárně (60%) a tisknu docela dost. Lze vnutit tiskárně bezokrajový tisk i na obyčejný papír, duplexní tisk (na obě strany papíru bez ručního obracení) samozřejmostí.

Obrázek

Obrázek

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 10 led 2013 07:21

Zajímavá je http://www.alza.cz/epson-l200-all-in-one-d310537.htm nemá klasické cartridge, ale dolíváš barvu do !nádobek" a je to relativně levné (rozhodně levnější než kupování cartridge a jednoduší než jejich doplňování), ale nemá WIFI.

Edit: teď jsem si všilm, že chceš tiskárnu do 1,5K tak to je tato asi trochu mimo :D
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 10 led 2013 13:11

Wifi a podavač uvnitř tohle tak levný tiskárny běžně nemívají. Já mám doma Epson 710PW. Umí vše požaduješ (+ extra zásobník na fotopapír, čtečku karet, usb pro flešku a potisk DVD/ umí i skenovat bez PC na flešku), ale já ji před rokem koupil výhodně za 3500Kč, což je i když cena nejspíš klesla, stále přes limit.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

smiesek
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod smiesek » 11 led 2013 04:18

Jak prosím hodnotit typ Canon Pixma MP495? Nevím však, jak je to s možností si sama plnit cartridge a dle recenzí je beztak zase hlučný a při zapnutí provozu se zasekává a nebo dlouho se načítá :?

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 11 led 2013 07:16

Měl jsem před časem něco podobného, plnit to jde jsou k tomu účelu k mání i dobíječky čipů,
pokud si to chceš plnit tak s tím počkej po záruce, jinak je okamžitě po ní.
Jinak se dočteš mimo jiné, že inkoust hltá jak kačena šrot, je jedno jestli tiskne černě - barevně - nebo netiskne, prostě inkoust mizí......
Pokud nebudeš tisknout, tak je dobré alespoň jednou za týden vytisknout stránku, jinak hrozí zaschnutí inkoustu v trysce, prej to jde vyčistit,
zkoušel jsem to, bohužel, jako mnozí jiní marně, přitom pravděpodobně dojde k poškození tisk. hlavy a oprava rovná se nové tiskárně, od té doby mám práškovou :lookround:

V žádném případě to nepíši abych tě od toho odradil, jen chci uvézt některá úskalí inkoustu... prostě ve smyslu, kdo chce kam pomozme mu tam. :rolleyes:
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 11 led 2013 08:39

Myslím si, že barevná prášková tiskárna se skenerem s "testovací" náplní se do 1500Kč nevejde.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

smiesek
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod smiesek » 11 led 2013 09:16

já bych právě byla i nerada, aby to bylo již ze strany výrobce ta cartridge "zablombována/blokována", ji plnit a tím pádem vždy kupovat neustále novou/originální :roll:

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 13 led 2013 02:13

Protože nemá oddělené barevné náplně, tak je plnit nebudeš. A pokud ano, tak to zkazíš. Plnění samostatných barev je něco jiného a bez takových problémů. U mé se ruční plnění nevyplatí, když seženu celý set barev s čipy za 195 Kč ... ruční plnění by mě totiž vyšlo dráž :smile: Náplně jsou jištěny čipy, musíš koupit speciální plnící a to také něco stojí.

smiesek
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod smiesek » 15 led 2013 19:05

doma mám právě multifunkční tiskárnu od HP, kde využívám pouze již černou cartridge, ale je nějak výrobcem zablombována, že ji nelze plnit.
Ráda bych takovou, kde pokud mi dojde barevná cartridge, nebudu ji muset plnit a mohu tisknout/kopírovat pouze černobíle.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 led 2013 02:18

Nevím o žádné, která by dovolila bez náplní třeba jen skenovat. Jestli chceš, mohu to napsat i potřetí ...

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 16 led 2013 06:31

Canonka co máme doma (je už starší cca 2-3 roky) když jí dojde nějaká barva tak sice nedovolí tisknout, ale skenovat jde (musí se "odkloknout" ta hláška o docházející barvě a pak s ní jde relativně normálně pracovat, teda až na ten tisk.)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
    od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw)
    9
    5871
    od Radovan-kocour Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:01
  • Výběr GPU
    od VojtouNerCZ » 17 lis 2024 21:35 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    9
    4086
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 19:28
  • Výběr SSD
    od HelFix » 27 led 2025 19:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC