Dobrý den,
Zakoupil jsem si nový HDD (pevný disk), zde:
http://www.alza.cz/western-digital-cavi ... 154572.htm
Chtěl bych se zeptat, jsem "amatér" a můj dotaz zní velmi jednoduše.. Jak jej zprovozním, (základní desku mám v podpisu profilu, a při ruce mám kabel napájení a kabel SATA III)
děkuji :)
Jak rozjet nové SATA III HDD |W8 Vyřešeno
Jak rozjet nové SATA III HDD |W8
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Nothing Phone (1) +Galaxy Watch Active 2
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak rozjet nové SATA III HDD |W8
Uvedený disk bude v PC jako druhý disk, nebo jako jediný, na který budeš instalovat systém?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
V PC již mám SSD disk na kterém běží Windows 8, tento chci použít jen jako "herní" a na data atp :)
Prostě jej přidat do již aktivních a funkčních W8 jako "sekundární" datový disk, (zapomněl jsem zmínit, omlouvám se)
Prostě jej přidat do již aktivních a funkčních W8 jako "sekundární" datový disk, (zapomněl jsem zmínit, omlouvám se)
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Normálně jenom disk připojíš na bílý SATA konektor (modré jsou totiž jen SATA II) a je hotovo.Můžeš ten disk ještě zformátovat.V okně Tento počítač na něj klikneš pravým tl. a zvolíš Formátovat a typ NTFS.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Eh. Kdyby to šlo normálně, tak vás vůbec nezatěžuji.
Připojil jsem disk (černý, SATA 6gb/s konektor), ale systém jej odmítá zobrazit. Disk se normálně rozjel, ale Windowsy jej nechcou odhalit. Někde jsem četl něco o BIOSu, ale to jsou pro mě hranice neznáma, měl bych se tam podívat? Nbo,.?
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Led 2013 18:34) ---
BIOS mi ukazuje:
https://mail-attachment.googleuserconte ... k&sadssc=1
A když jsem chtěl odejít, tak mě vybídl k jakému si "Boot Override" mám dát "YES" a poté by měl být funkční? :)
https://mail-attachment.googleuserconte ... iISLKPMmR4
Připojil jsem disk (černý, SATA 6gb/s konektor), ale systém jej odmítá zobrazit. Disk se normálně rozjel, ale Windowsy jej nechcou odhalit. Někde jsem četl něco o BIOSu, ale to jsou pro mě hranice neznáma, měl bych se tam podívat? Nbo,.?
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Led 2013 18:34) ---
BIOS mi ukazuje:
https://mail-attachment.googleuserconte ... k&sadssc=1
A když jsem chtěl odejít, tak mě vybídl k jakému si "Boot Override" mám dát "YES" a poté by měl být funkční? :)
https://mail-attachment.googleuserconte ... iISLKPMmR4
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je důležité aby byl disk vidět v biosu.Do něj se dostaneš při startu PC kdy mačkáš tl.Delete. Pokud tam disk není,tak bych přepl řadič SATA na IDE native.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak rozjet nové SATA III HDD |W8 Vyřešeno
Emulaci IDE bych určitě nedával. Emulace se používá pro Win XP, u W7, W8 a hlavně u nového BIOS (EFI) nemá důvod.
Pokud disk není vidět jen ve Windows, není inicializovaný (u W8 nevím jak na to). Je to nový disk.
Pokud disk není vidět jen ve Windows, není inicializovaný (u W8 nevím jak na to). Je to nový disk.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Hotovo, při 4 restartu se objevil nevím proč konečně v BIOSu, stačilo kliknout pro potvrzení a poté jen přiřadit písmeno a jede.
Ale i tak děkuji
Ale i tak děkuji
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3392
-