DObrý večer, pravě sem si vzpoměl, že tu mám v krabici již 3měsíce nepoužíváný notebook a docela by se mi teďka hodil, ale než bych si nechal diagnostikovat zavadu v servisu, zkusím to prvně tady...
Jedná se o stary ntb asus f5.Hlavní závada je v tom, že pokud zmáčknu tlačítko zapnutí rozsvítí se dioda, že je notebook zapnutý, ale nic se neděje(je mrtvý)
, to samé pokud ho připojím do sítě tak svítí dioda napájení_nejde zapnout ani bez baterky přes síť.
notebook mě uź zlobil poměrně dlouhou dobu před tím, tím, že nešel zapnout na prvni pokus musel jsem třeba máčknou 10než konečně pochopil co chci.
A tak jsem přeinstaloval windows, všecko bylo v pořádku asi 2dny, než se začal sám od sebe cca 2 minuty po zapnutí sám vypínat(BlueScreen) , myslím, že to začalo po tom co jsem aktualizoval ovladač zvukovky. Od té doby jen svíti dioda a nic se neděje.
Přemýšlím, že to zkusím dát do servisu, ale pokud je to nějaká nákladná oprava, hold zůstane v krabici. Pokud by tady tedy někdo věděl, čím by to mohlo být tak děkuju za informace.
(Již není v záruce, měl jsem ho celý rozdělaný a složený, ale pořád stejné)
A zase notebook..nedaří se ho zapnout (svítí jen dioda)
A zase notebook..nedaří se ho zapnout (svítí jen dioda)
Naposledy upravil(a) Ltb dne 10 led 2013 23:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: A zase notebook..nedaří se ho zapnout (svítí jen dioda)
Pokud má ntb mechaniku CD/DVD, můžeš si stáhnout CD Hiren's Boot, vypálit na CD (je bootovací) a použít k zjištění problému. Na CD je hafo prográmků na kontrolu disku, RAM atd. a také Mini WinXP. Takže lze prohlížet i disk pokud není poškozený.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím, že v rámci popsané závady se to nepovede - ntb nelze zapnout.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ano, notebook nejde zapnout, popsal jsem tu závadu jasně, je mrtvý,ale kontrolky svítí.
Chci jen zjistit tady zadarmo čím by závada mohla být, než za to platit 400kč v servisu.
Nějaké další nápady, prosím?
Chci jen zjistit tady zadarmo čím by závada mohla být, než za to platit 400kč v servisu.
Nějaké další nápady, prosím?
Vadny motherboard. Vic se bez diagnostiky zjistit neda.
V tomhle pripade bych to videl na nejakou obvyklou zavadu tohoto typu, dej presne oznaceni ntb do Googlu
V tomhle pripade bych to videl na nejakou obvyklou zavadu tohoto typu, dej presne oznaceni ntb do Googlu
Jo bez diagnostiky se toho moc povědět nedá, myslel jsem si, že někomu se to zde také stávalo a že ví čím to přesně je tak mě usnadní trable.
Asi to dám do servisu, ale jak rikas bojim se toho aby to nebyla zkl.deska protože v tom případě se oprava nevyplatí, to je lepší rovnou nový.
Díky za odpověď.
Btw: konkrétně je to ntb_asus f5r ap198c
Asi to dám do servisu, ale jak rikas bojim se toho aby to nebyla zkl.deska protože v tom případě se oprava nevyplatí, to je lepší rovnou nový.
Díky za odpověď.
Btw: konkrétně je to ntb_asus f5r ap198c
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Možná, že se to někomu také stávalo, ale nikdo Ti neřekne, čím to přesně je protože konkrétně tahle závada - "nejde zapnout" - může mít asi tak milión různých příčin.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Vim,ze je to delsi dobu toto tema,ale chci jen napsat,ze kamosce se tohle stalo taky,s netbookem...byl spatny hdd,vymenila jsem a ok,tak hdd je taky moznost. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2761
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 led 2025 12:23
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 3984
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
-
- 0
- 2273
-
od sasshrek