Zdravím, stáhl jsem si gMax verzi 1.2 z oficiálních stránek TurboSquidu, instalačku prohnal VirusTotalem a jeden ze 43 - Kingsoft - ukazuje Win32.Malware.Heur_Generic.A.(kcloud). Co je to zač? Myslíte, že si to můžu i přesto nainstalovat, bwz toho, aby to dělalo pak nějakou paseku?
Je zajímavé, že do free 3D modelovacích programů přidávají viry a koně. V ZModeleru je zase Win32/Agent.GBECUDG.
Díky.
Je soubor gMax12.exe bezpečný? Vyřešeno
Re: Je soubor gMax12.exe bezpečný?
Kingsoft není příliš významný, důležitější je co říkají velcí hráči. Ale podezření tu je, takže počkej pár týdnů a zkus to znovu, třeba se k tomu také dohrabou: http://www.root.cz/zpravicky/vetsina-an ... po-mesici/
Holt když je něco "free", tak se za to musí platit jinak
Holt když je něco "free", tak se za to musí platit jinak

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Mno, tak jsem si tak vzpomněl, že jsem ten program už kdysi měl, tak jsem objevil na CD instalačku, nemlich ten samý soubor, někde z roku 2011 staženou (datum to píše dokonce 2007) a výsledky jsou stejné... Tak to asi ani ten měsíc čekání nic nevyřeší.
Jestli je ten soubor na CD naprosto identický, tak bych to risknul, za tu dobu už by na to snad přišli 

No počet bytů to má stejný. Jak jinak se to dá ještě zkontrolovat?
Mohlo by to jít v příkazovém řádku programem FC, ale ten je určený pro textové soubory, nevím jak přesně by tohle zvládal. Nemá takovou funkci třeba Total Commander?
Za ty roky na Linuxu už jsem tohle trochu pozapomněl, tady je spousta věcí jednodušší, prostě bych použil diff...
Za ty roky na Linuxu už jsem tohle trochu pozapomněl, tady je spousta věcí jednodušší, prostě bych použil diff...

Nu v TC to je taky na textové soubory. Nejde to nějak přes kontrolní součty MD5, SHA1 a tak? Anebo jinak, když jsem nahrál na VirusTotal jeden, tak se to oskenovalo. A když jsem tam pak nahrál ten druhý z CD, tak mi to hlásilo, že soubor byl již testován dne a času toho, kdy jsem testoval ten první. Takže asi jsou stejné.
Na Virustotal to mají právě přes ten kontrolní součet (přesněji hash), takže by měly být identické.
A jestli máš dvaatřicetibitový systém, tak můžeš ještě zkusit použít tohle: http://mmm.webz.cz/prog/rozdil.exe
Je to šestnáctibitové, takže když to ti nepůjde (například jestli máš čtyřiašedesátibitový systém), tak by sis to musel zkompilovat sám FreePascalem:
A jestli máš dvaatřicetibitový systém, tak můžeš ještě zkusit použít tohle: http://mmm.webz.cz/prog/rozdil.exe
Je to šestnáctibitové, takže když to ti nepůjde (například jestli máš čtyřiašedesátibitový systém), tak by sis to musel zkompilovat sám FreePascalem:
Kód: Vybrat vše
program rozdil;
var i,pocet,delka:longint;
znak1,znak2:char;
soubor1,soubor2:file of char;
begin
if paramcount<2 then
begin
writeln('Pouziti: rozdil soubor1 soubor2');
writeln('(C)2013 FARAON - sireno pod licenci GNU GPL v.2 nebo vyssi.')
end
else
begin
pocet:=0;
assign(soubor1,paramstr(1));
assign(soubor2,paramstr(2));
reset(soubor1);
reset(soubor2);
if filesize(soubor1)>filesize(soubor2) then
begin
writeln(paramstr(1),' je delsi nez ',paramstr(2));
delka:=filesize(soubor2)
end
else
begin
delka:=filesize(soubor1);
if filesize(soubor1)<filesize(soubor2) then
writeln(paramstr(2),' je delsi nez ',paramstr(1))
end;
for i:=1 to delka do
begin
read(soubor1,znak1);
read(soubor2,znak2);
if znak1<>znak2 then
inc(pocet)
end;
close(soubor1);
close(soubor2);
writeln('Nalezeno rozdilnych bytu: ',pocet,' z celkem: ',delka)
end;
readln
end.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”