Pro zábavu a také k pláči páni rádcové Vyřešeno
Re: Pro zábavu a také k pláči páni rádcové
Jé, to už jsme tu měli; tuším, že dokonce v tomhle vláknu.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
To Adys301: To je opravdu zapeklitý příklad, aji sám Windows z toho má zamotanou hlavu, klasická kalkulačka tvrdí, že je to 9, ale když ju přepneš do vědeckého módu tak jí to hned vychází 27, programátorská tvrdí taky, že je to 27 
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Led 2013 08:41) ---
To domitea: Zkus se mrknout na Sony Xperia Go má to celkem výkon (ST-Ericsson U8500 (1 000 MHz) 2× Cortex-A9 ARMv7 + ARM Mali-400 MP + 512 MB) a je to i docela odolné (certifikace IP67) tak by to mohlo něco vydržet
docela jsem jednu dobu nad ní uvažoval, ale nakonec jsem zhodnotil, že počkám až se mi můj "Miník" rozpadne úplně (sem tam mi spadne, a věčně mne překvapuje co vydrží
) a radši jsem si koupil HD7870 + i5-3350p 

--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Led 2013 08:41) ---
To domitea: Zkus se mrknout na Sony Xperia Go má to celkem výkon (ST-Ericsson U8500 (1 000 MHz) 2× Cortex-A9 ARMv7 + ARM Mali-400 MP + 512 MB) a je to i docela odolné (certifikace IP67) tak by to mohlo něco vydržet

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Martab: Kolik je podle tebe 1+2x3?
Násobení má prostě přednost před sčítáním (učivo základní školy), ať si o tom primitivní kalkulačky a primitivní nevzdělanci z tlamoknihy myslí co chtějí!
Násobení má prostě přednost před sčítáním (učivo základní školy), ať si o tom primitivní kalkulačky a primitivní nevzdělanci z tlamoknihy myslí co chtějí!
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Já vím, že výsledek toho příkladu je 3x9, což je 27, nejsem úplný deb*l
(tvůj příklad je 1+6 to jest 7), jen jsem chtěl poukázat na to, zkama je možná část výsledků (většina lidí co si není tím příkladem jistá (ikdyž je to učivo základní školy) to hodí do kalkulačky ve Windows a ona jim vyhodí 9 ).

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Martab: Jen 3,5"? Málo 

Martab píše:nejsem úplný deb*l
Ty ne, ale podívej se kolik jich je na tom FB. Přesněji kolik desítek procent! No, stejně většina lidí neumí počítat ani ta procenta...
Prvňáčci jsou poprvé ve škole a paní učitelka se ptá: "Děti, a kdopak ví, kolik je 1+2?"
Nikdo nic neříká.
"Nemusíte se stydět přihlásit."
Ticho.
"Opravdu nikdo neví?"
Přihlásí se malá holčička: "Já nevím, kolik je 1+2, ale vím, že je to určitě stejně jako 2+1, jelikož sčítání jest na tělese reálných čísel komutativní..."
Když jsme u těch vzdělanců:
Přijde chlápek do baru a vidí, že tam obsluhuje robot. Ten se jej ptá, jaké že má IQ. Inu, asi 150.
Robot jej obslouží a povídá si s ním o globálním oteplování, o CERNu, o bosonech.
Chlápek se nadchne a rozhodne se robota otestovat.
Druhý den přijde v převleku a v paruce a na dotaz po IQ odpoví, že má asi 120.
Robot jej obslouží a povídá si s ním o počasí, o ženských a o fotbale.
Třetí den přijde v jiném převleku a v nové paruce a na dotaz po IQ odpoví, že má asi 90.
Robot jej obslouží; pak se k němu nakloní a pomalu, zřetelně mu říká: Tak co, hodíme to Karlovi?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
Typ jak udělat smartphone

NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kirk a Kostra 
Další podobná: "Je po něm, Jime"
Nebo též velice oblíbené: "Jsem doktor, ne ....(doplňte dle vlastního uvážení)..."
Pár dialogů:
kapitán James T. Kirk: Vyhovují ti ty nové lékařské přístroje?
hlavní lékař Leonard McCoy: To teda ne! Mám pocit, že pracuji ve výpočetním středisku.
hlavní lékař Leonard McCoy: Spocku, vy jste se vůbec nezměnil. Jste přátelský a společenský jako vždy.
první a vědecký důstojník Spock: Ani vy ne, doktore. Se svou neutuchající tendencí k emociálním výlevům.
poručice Ilia: Vy jste jednotka Kirk, budete mi pomáhat. V'ger mě naprogramoval, abych pozorovala a zaznamenávala normální funkce jednotek na bázi uhlíku, které zamořily loď USS Enterprise.
Dr. McCoy: Zaměřují nás dvě klingonské lodě.
James T. Kirk: V pořádku.
Dr. McCoy: "V pořádku?"
James T. Kirk: Jo, žádné strachy.
důstojník: Řekl právě: "Žádné strachy?"
--- Kobayashi Maru v Kirkově podání

Další podobná: "Je po něm, Jime"
Nebo též velice oblíbené: "Jsem doktor, ne ....(doplňte dle vlastního uvážení)..."
Pár dialogů:
kapitán James T. Kirk: Vyhovují ti ty nové lékařské přístroje?
hlavní lékař Leonard McCoy: To teda ne! Mám pocit, že pracuji ve výpočetním středisku.
hlavní lékař Leonard McCoy: Spocku, vy jste se vůbec nezměnil. Jste přátelský a společenský jako vždy.
první a vědecký důstojník Spock: Ani vy ne, doktore. Se svou neutuchající tendencí k emociálním výlevům.
poručice Ilia: Vy jste jednotka Kirk, budete mi pomáhat. V'ger mě naprogramoval, abych pozorovala a zaznamenávala normální funkce jednotek na bázi uhlíku, které zamořily loď USS Enterprise.
Dr. McCoy: Zaměřují nás dvě klingonské lodě.
James T. Kirk: V pořádku.
Dr. McCoy: "V pořádku?"
James T. Kirk: Jo, žádné strachy.
důstojník: Řekl právě: "Žádné strachy?"
--- Kobayashi Maru v Kirkově podání

Ten film se mi strašně líbil, už natáčej dvojku. :-)
Notebook : Intel Core i3 3110M 2.4 GHz | RAM 6GB | LENOVO G500 | AMD Radeon HD 8750M 2GB | Win 10 Pro 64-bit
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak to ses krutě zmýlil, tvá Star Trek 1 je již v pořadí 11 film a teď se připravuje 12. Ano, je tam mladý Kirk, jak přišel k Akademii, jak poznal Leonarda a zbytek posádky, nicméně podle mého to není ono. Jestli si pamatuješ na toho starého Spocka, tak to je pravý Spock (ze serálů). Jen dodám, 1-6 je TOSková, takže Kirkova posádka a 7-10 je už s Picardovou posádkou.
TO domitea - samozřejmě, že vím, že je víc filmů, ale tenhle vznikl po delší odmlce a taky nenavazoval, tady začínal vlastně děj o Kirkovi, jestli se nepletu. Seriál taky není špatný.
Notebook : Intel Core i3 3110M 2.4 GHz | RAM 6GB | LENOVO G500 | AMD Radeon HD 8750M 2GB | Win 10 Pro 64-bit
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”