Počítač se seknul, musel jsem ho vypnout, už pustit nechce
Re: Počítač se seknul, musel jsem ho vypnout, už pustit nech
Já bych se do výměn RAMek tak nehrnul, ale nabootoval bych PC z CD (třeba ulimateboot) a pustil test RAMek...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Příčinou může být RAM - otestovat, zdroj - zkusit jiný, třeba půjčený od kamaráda, a nebo také GK (též zkusit jinou).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych zase vyzkoušel jednu RAMku po druhé, vždy nechat jen jednu ve slotu, popř. ji vyzkoušet ve všech slotech a zkusit náběh. Pak zkusit s další RAMkou. RAMky vyměňovat při úplně vypnutém PC - ze sítě nebo síťovým vypínačem vzadu na zdroji! Test RAMek je sofistikovanější, ale taky o hodně pomalejší.
Co se týká Biosu, nenajdeš ho na desce, ale po staru mačkat DEL, najede ti BIOS a někde v něm, nejspíš hned na první stránce, zjistíš jeho verzi.
Co se týká Biosu, nenajdeš ho na desce, ale po staru mačkat DEL, najede ti BIOS a někde v něm, nejspíš hned na první stránce, zjistíš jeho verzi.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- ClearSky
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
BIOS známe, verzi nepotřebujem.
The ///M. The most powerful letter in the world.
- HoricGAMER
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Tak je to tak, už jsem na top PC, na kterym to nešlo a opravdu pomoíhlo přesazení RAMek, dík moc.
Clear CMOS jak a k čemu?
Volal jsem otci, kterej teda řikal, že asi by to nejspíš chtělo už vyměnit nějaký součásti, protože přecijenom je to ten 6 let starej komp a jediný co má aktualizovaný je snad procák.
Clear CMOS jak a k čemu?
Volal jsem otci, kterej teda řikal, že asi by to nejspíš chtělo už vyměnit nějaký součásti, protože přecijenom je to ten 6 let starej komp a jediný co má aktualizovaný je snad procák.

- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Možná jen zoxidovaly kontakty na některém modulu RAM a po hnutí s nimi se kontakt zase obnovil. Clear CMOS a vrtání se v Biosu už není teď k ničemu!
Jinak někdo tu má i v podpisu: Do věcí, které fungují, je třeba se vůbec nevrtat! To jen k názoru Tvého otce
Jinak někdo tu má i v podpisu: Do věcí, které fungují, je třeba se vůbec nevrtat! To jen k názoru Tvého otce

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- HoricGAMER
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem nějak postnul ten příspěvek zrovna v době, kdy jste si tu povídali a nějak jsem si nevšiml toho, že už započla 2. stránka. Takže teď už nemá smysl asi dělat to co jste mi všichni poradili a můžu odfajfkovat.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 5488
-
od MoA285
Zobrazit poslední příspěvek
28 kvě 2025 00:59
-
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 1836
-
od Speed_dead
01 kvě 2025 14:06
-
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3313
-
od petr22
14 led 2025 22:40
-
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 3111
-
od mmmartin
21 zář 2024 10:40
-
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2794
-
od HelFix
12 pro 2024 13:50
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”