Zdravím lidičky,
mám udělané domácí video v Pinnacle15, točil jsem to na HDV kameru. Nevím jak dostat HDV na placku. BlueRay nevlastním. Zatím jsem v Pinnacle stříhal v DV kvalitě, takže klasické DVD. Dá se vypálit sestříhané video na DVD-DL aby bylo ve formátu HD? Jak nejlépe to distribuovat, aby to všem v rodině šlapalo na DVD přehrávačích. Díval jsem se, že tam je formát AVCHD, ale to mi na mém starším přehrávači nešlape.
PS: Jo a nevěděl jsem do jaké sekce tento příspěvek vložit. Snad jsem správně.
Převod HDV - Pinnacle15
Re: Převod HDV - Pinnacle15
Musis z toho udelat DVD (tzn MPEG-2, 720x576)
Tim padem je to HD naprosto zbytecne
Tim padem je to HD naprosto zbytecne
To je v klasickém DV formátu. To jsi mi nemusel psát. Já to ale chci mít nahrané v HD. Proto jsem se ptal. Takže pro to aby to jelo všem, potřebuji klasický mpeg2. Když to chci mít na placce i v HD tak, jakým způsobem? Snad ne pouze na BR disk. To je formát mpeg4?
Nejde oboje soucasne
Budto to bude HD a nebo to bude funkcni na DVD prehravaci (tzn DVD Video standard)
BluRay umoznuje pouzit jako MPEG-2, tak MPEG-4. Ono to jde i na DVD - s tim ze se tam toho vejde 5x mene - jenze to uz neprehraje zadny DVD prehravac.
Budto to bude HD a nebo to bude funkcni na DVD prehravaci (tzn DVD Video standard)
BluRay umoznuje pouzit jako MPEG-2, tak MPEG-4. Ono to jde i na DVD - s tim ze se tam toho vejde 5x mene - jenze to uz neprehraje zadny DVD prehravac.
OK, takže ideálně je vypálit to jako DV na na DVD, s tím, že obraz nahraný na HDV kameře ve formátu 1080i bude určitě lepší než kdybych to na kameře nahrával již v 720x576.
Takže souhrn:
1. Klasické DVD s menu - dám vytvořit přímo v pinacle DVD disk - kvalita 720x576 - přehratelné na všech přehrávačích - rozjede se i menu
2. HD DVD s menu - dám vytvořit přímo v pinacle HD DVD disk - kvalita 1080i - přehraju jen na některých přehrávačích - menu funkční
3. BlueRay disk s menu - vytvořím v pinnacle BD - kvalita 1080i - přehraju pouze na BlueRay přehrávačích - menu funkční
4. soubor MPEG4 (HDkvalita) - vytvořím v pinnacle mpeg4 - kvalita 1080i - přehraji pomocí flashdisku na HD TV se vstupem USB - bude funkční menu? nebo to musím vytvořit bez DVD menu? v budoucnu to můžu dát na BlueRay, pokud to nyní v BlueRay nevytořím?
Takže souhrn:
1. Klasické DVD s menu - dám vytvořit přímo v pinacle DVD disk - kvalita 720x576 - přehratelné na všech přehrávačích - rozjede se i menu
2. HD DVD s menu - dám vytvořit přímo v pinacle HD DVD disk - kvalita 1080i - přehraju jen na některých přehrávačích - menu funkční
3. BlueRay disk s menu - vytvořím v pinnacle BD - kvalita 1080i - přehraju pouze na BlueRay přehrávačích - menu funkční
4. soubor MPEG4 (HDkvalita) - vytvořím v pinnacle mpeg4 - kvalita 1080i - přehraji pomocí flashdisku na HD TV se vstupem USB - bude funkční menu? nebo to musím vytvořit bez DVD menu? v budoucnu to můžu dát na BlueRay, pokud to nyní v BlueRay nevytořím?
HD DVD je to same co BluRay, jen s tim rozdilem ze HD DVD jakozto konkurence BluRaye neuspelo a uz se nepouziva
Ja bych to vyexportoval jako AVCHD - je to kompatibilni jak s BluRay, tak s vetsinou HD televizi (lze prehravat z USB zarizeni)
Ja bych to vyexportoval jako AVCHD - je to kompatibilni jak s BluRay, tak s vetsinou HD televizi (lze prehravat z USB zarizeni)
Ještě se zeptám, když to vytvořím v AVCHD, bude mi fungovat menu disku? Zkusil jsem to vyrenderovat v mpeg4 a tam mi menu nejede, lépe řečeno je tam ale není funkční, pouze projede jako část filmu.
Zpět na “Design a grafické editory”