Dobrý den,
potřeboval bych poradit, protože jsem v excelu tím nejmaximálně obyčejným uživatelem. Sestavuji si archiv v excelu, a napadlo mne, že namísto vypisování položek do obrovské tabulky, bych využil možnosti tvorby seznamu ( tuším že přes ověření dat ). (Kvůli snadnější orientaci ). Dejme tomu, že to bude seznam, který po rozkliknutí prozradí, že se jedná o:
Zeleninu
Ovoce
Houby
Lze nějak docílit toho, že se po volbě "Zelenina" pomocí nějaké podmínky, vypíše text ve vedlejší buňce, která by třeba popisovala, co je zelenina zač, případně ve kterém regálu leží? A v případě, že bych zvolil houby, zase jiný text o houbách?
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Říj 2012 09:36) ---
Předem děkuji za radu
Excel - Sestavení archivu
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Excel - Sestavení archivu
Jak na ověření dat jsem sepsal článek http://office.lasakovi.com/excel/data/o ... xcel-2010/ pokud dobře Váš požsdavek chápu tak lze použít ono ověření dat a ověřovací kriterium zvolit seznam
případně propojené seznamy pomocí ověření dat http://office.lasakovi.com/excel/data/p ... dat-excel/ (právě sepsáno)
případně propojené seznamy pomocí ověření dat http://office.lasakovi.com/excel/data/p ... dat-excel/ (právě sepsáno)
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
Dobrý den,
děkuji za návod, ale mám k tomu ještě jeden dotaz.
Pokud podmíněné buňky zadám ve "Správci názvů" jako dynamicky pojmenovanou oblast pomocí fce. "Posun", při nastavení ověření dat u podmíněných buněk je zobrazena hláška:
"Hodnota v poli Zdroj je v současnosti hodnocena jako chyba.Chcete pokračovat?"
Pokud místo fce. "Posun" nastavím pevnou oblast, tak vše funguje jak má. Je toto nějak řešitelné s dynamicky pojmenovanou oblastí? Používám excel 2007
děkuji za návod, ale mám k tomu ještě jeden dotaz.
Pokud podmíněné buňky zadám ve "Správci názvů" jako dynamicky pojmenovanou oblast pomocí fce. "Posun", při nastavení ověření dat u podmíněných buněk je zobrazena hláška:
"Hodnota v poli Zdroj je v současnosti hodnocena jako chyba.Chcete pokračovat?"
Pokud místo fce. "Posun" nastavím pevnou oblast, tak vše funguje jak má. Je toto nějak řešitelné s dynamicky pojmenovanou oblastí? Používám excel 2007
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Normálně by to mělo fungovat,
když tak dodej nějaký sešit.
Nebo si projdi http://www.dataspectrum.cz/pages/glossary/glossary.htm dole pod O
když tak dodej nějaký sešit.
Nebo si projdi http://www.dataspectrum.cz/pages/glossary/glossary.htm dole pod O
přikládám sešit, kde jsou pojmenované oblasti zadány jako pevné, tak i dynamické.
U těch dynamických to nefunguje.
U těch dynamických to nefunguje.
Zdravím, mě to nefunguje s tím nepřímým odkazem, jakmile tam dám natvrdo =CC nebo =DD, tak to pracuje
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Led 2013 17:13) ---
Co tam dát makro na událost Change? Viz. soubor
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Led 2013 17:13) ---
Co tam dát makro na událost Change? Viz. soubor
- Přílohy
-
- overeni dat.xlsm
- (16.13 KiB) Staženo 33 x
Zdravím, mě to nefunguje s tím nepřímým odkazem, jakmile tam dám natvrdo =CC nebo =DD, tak to pracuje. Co tam dát makro na událost Change? Viz. soubor
Ano, tak jsem to myslel, že dynamicky pojmenovaná oblast nefunguje s nepřímým odkazem, jinak ano.
Bez použití maker nevím jak toto vyřešit, než že při přidání položky seznamu ručně rozšířím definovanou oblast, abych mohl použít nepřímý odkaz..
Pokud chci zachovat dynamicky pojmenované oblasti, bude asi nutné použití makra. Děkuji.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě by šlo řešit i takto, ale pouze pro 7 hodnot v prvním výběru.
Funkční podmínka zapsaná do řádku "Zdroj"
=KDYŽ(P1=1;Nzv_1;KDYŽ(P1=2;Nzv_2;KDYŽ(P1=3;Nzv_3;KDYŽ(P1=4;Nzv_4;Nzv_4))))
Přičemž buňka P1 určuje, který seznam nabízet a "Nzv_X" jsou definované oblasti buněk na jiném listu.
Funkční podmínka zapsaná do řádku "Zdroj"
=KDYŽ(P1=1;Nzv_1;KDYŽ(P1=2;Nzv_2;KDYŽ(P1=3;Nzv_3;KDYŽ(P1=4;Nzv_4;Nzv_4))))
Přičemž buňka P1 určuje, který seznam nabízet a "Nzv_X" jsou definované oblasti buněk na jiném listu.
cmuch: Jak elegantní a jednoduché :-)
cmuch: děkuji za nápad. Ale pokud mám jen max. 7 hodnot ve výběru a nepřidávám další, tak odpadá nutnost použití dynamicky pojmenované oblasti a funguje původní řešení. Ale jako další varianta řešení výborné.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
David7 píše:Zdravím, mě to nefunguje s tím nepřímým odkazem, jakmile tam dám natvrdo =CC nebo =DD, tak to pracuje. Co tam dát makro na událost Change? Viz. soubor
Ano, tak jsem to myslel, že dynamicky pojmenovaná oblast nefunguje s nepřímým odkazem, jinak ano.
Bez použití maker nevím jak toto vyřešit, než že při přidání položky seznamu ručně rozšířím definovanou oblast, abych mohl použít nepřímý odkaz..
Pokud chci zachovat dynamicky pojmenované oblasti, bude asi nutné použití makra. Děkuji.
Ano pro 7hodnot, ale v prvním seznamu (aa,bb,cc,dd...) a ktomu přiřazování dynamických oblastí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4792
-
od Riviera kid