Zdravíčko, ocitl jsem se v blbé situaci a tak nějak bloumám co nejlepší je udělat abych dosáhl bezproblémového výsledku.
Starý PC kde byl HDD rozhraní IDE potřebuji dostat do nového PC do desky kde ale IDE není resp. možnost připojení přes PATA kabel.
Starý PC
MB - ASUS M2V-MX SE, Hardisk IDE (39-pin) napájení molex - v HDD je Win XP SP3
potřebuji vzít HDD z PC výše a dát ho sem
MB - ASUS P8B75-M LE, není zde IDE/PATA
Důvod? Zachování dat na Win XP.
Vím že mě tu ukamenujete za to že bych měl prostě koupit nový HDD a udělat hezky instalaci čistého OS a data zálohovat ze starého a dát na nový. Ale to mi situace nedovoluje.
Už jednou sem to takhle prasacky přehodil (nebyl tam ale problém v kompatibilitě portů) a na novym PC jsem doinstaloval ovladače na HDD pro nový PC a skvěle to šlape do dnes.
Koneckonců - takto by to mělo fungovat ne? Ale jak na tu kompatibilitu? Uvítám rady a postupy prosím. Moc děkuju za pochopení
IDE to SATA
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: IDE to SATA
Tady je redukce http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 60UA000KR8 co Ti pomůže.
-
- Pohlaví:
Pokud na tom starém disku je systém, který by měl fungovat v novém PC, tak to asi nepůjde!
ve starém disku je Windows XP který šel na starém PC. Proč by nešel nový? Když bios podporuje windows XP tak pak v něm nainstaluju v nejhorsim pres stav nouze jen ovladace ne? Ale co je horší, ted nevím jestli v BIOSu musim prepinat na IDE aby win xp na té desce vubec šly.
Jinak díky za typ na redukci - jak to zvládne pak HDD? Půjde uplně bez problému a v pohodě? Ovlivnuje to nějak životnost? Děkuji moc
A koukám ještě prosím - ta redukce musí mít také své napájení - co to je za port? ten na diskety? (ted nevím z hlavy jak funguje) děkuji
Jinak díky za typ na redukci - jak to zvládne pak HDD? Půjde uplně bez problému a v pohodě? Ovlivnuje to nějak životnost? Děkuji moc
A koukám ještě prosím - ta redukce musí mít také své napájení - co to je za port? ten na diskety? (ted nevím z hlavy jak funguje) děkuji
-
- Pohlaví:
Systém se musí instalovat na HDD který je připojen k desce kde má fungovat. Pokud se disk takto přenáši mezi dvěma počítači, potom by musela být stejná deska a to není.
Budeš tedy muset na ten disk znovu nainstalovat XP+ovladače.
Budeš tedy muset na ten disk znovu nainstalovat XP+ovladače.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3392
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50