Ahoj, chtěl bych poprosit o zjištění příčiny pádu systému Windows 7 64bit z přiloženého .dmp: http://leteckaposta.cz/809481926
Na modré obrazovce je MEMORY_MANAGEMENT, proto jsem alespoň zkusil otestovat paměti prográmkem Memtest86+, ale ten ani po několikerém testu nenašel žádnou chybu.
BSOD - kontrola souboru .dmp
- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
BSOD - kontrola souboru .dmp
Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: BSOD - kontrola souboru .dmp
Ano, chyba se týká správy paměti. Došlo k poškození důležité datové struktury (jedné stránkovací tabulky), které systém používá při překladu adres na adresy->lineární->fyzické.
Pravděpodobně následek přetaktování nebo vady paměti.
Pravděpodobně následek přetaktování nebo vady paměti.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuju za odpověď. Zkusím ten test pamětí ještě jednou, ale dělal jsem ho už několikrát, vždy ho nechám proběhnout třeba pětkrát dokola a nikdy nic.
Žádné přetaktování jsem nedělal.
Žádné přetaktování jsem nedělal.
Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí->Protokoly systému Windows->klikni pravým myšítkem na protokol Systém, vyber Uložit všechny události jako, ulož to jako
.evtx soubor a ten upni na http://www.leteckaposta.cz
Zaměř se na nastavení paměti. Nech tu paměť pokusně běhat jen na 1333MHz, zkus zvýšit časování, lehce zvýšit napájení. Také v nastavení BIOSu povypínej různé TURBO fičury
(nastavení BIOSu, záložka AI Tweaker, Advanced->CPU Configuration)
Projdi si toto.
.evtx soubor a ten upni na http://www.leteckaposta.cz
Zaměř se na nastavení paměti. Nech tu paměť pokusně běhat jen na 1333MHz, zkus zvýšit časování, lehce zvýšit napájení. Také v nastavení BIOSu povypínej různé TURBO fičury
(nastavení BIOSu, záložka AI Tweaker, Advanced->CPU Configuration)
Projdi si toto.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Memtest86+ běhal přes 4 hodiny a opět chybu nenašel. Ten protokol událostí je zde: http://leteckaposta.cz/948185336
Paměti mám kupované jako 2 sady, každá obsahuje 3x2GB moduly. Jedna sada na tom seznamu podporovaných deskou je, druhá není.
Takt pamětí v biosu tedy snížím na 1333MHz, ty další věci, které píšeš jsem nenastavoval, jsou tak jak to bylo a popravdě se v tom zase tak moc nevyznám...
Pokud jde o ty pády, je zvláštní, že to spadne někdy jednou, jindy několikrát v jednom týdnu a pak zase několik týdnů i měsíců nic. A nezáleží ani na tom, jestli s kompem něco dělám nebo si běží jen tak "naprázdno".
Paměti mám kupované jako 2 sady, každá obsahuje 3x2GB moduly. Jedna sada na tom seznamu podporovaných deskou je, druhá není.
Takt pamětí v biosu tedy snížím na 1333MHz, ty další věci, které píšeš jsem nenastavoval, jsou tak jak to bylo a popravdě se v tom zase tak moc nevyznám...
Pokud jde o ty pády, je zvláštní, že to spadne někdy jednou, jindy několikrát v jednom týdnu a pak zase několik týdnů i měsíců nic. A nezáleží ani na tom, jestli s kompem něco dělám nebo si běží jen tak "naprázdno".
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 4836
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
16 čer 2025 06:56
-
- 5
- 3584
-
od L.L
05 úno 2025 17:42
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4808
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
-
- 6
- 3323
-
od petr22