Nedávno jsem obdržel novou sestavu PC (viz podpis), která mě od první hodiny přiváděla k šílenství tím, že v pravidelných intervalech (cca každé 2 s) se ozývalo hlasitější zahučení, jako by něco v tak krátkém intervalu rezonovalo.
Bednu jsem otevřel, zkontroloval všechny šrouby, uvázal všechny dráty a nic. Nakonec jsem zjistil, že problém způsobuje zdroj, resp. umístění a připevnění zdroje do skříně nebo přímo větrák zdroje.
Zdroj je klasicky přišroubován pouze k zadní stěně skříně, v podlaze není možnost zdroj přítahnout šroubem. V důsledku těsného dotyku zdroje a podlahy skříně dochází k vyluzování onoho strašného zvuku. Nejsem schopen říct, zda tuto rezonanci vyvolává větrák, který je přímo ve zdroji.
Zatím jsem situaci vyřešil tak, že mezi zdroj a podlahu skříně jsem narval distanční plastové podložky, abych tyto dva komponenty mezi sebou trochu silou rozepřel.
Není to určitě košér řešení a tak by mě zajímal váš názor, zda je vůbec možnost toto reklamovat. Všechno je funkční, ale dochází k vyluzování rušivého zvuku, který je dle mého nepřípustný.
Fotky dodám později.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... W1011SLU01
Hučící Fractal Design Define Mini Vyřešeno
Hučící Fractal Design Define Mini Vyřešeno
Naposledy upravil(a) krtenek dne 18 lis 2013 21:17, celkem upraveno 1 x.
Re: Zřejmě nekvalitní zdroj Seasonic
Zdroj by se nemel dotykat podlahy, na podlaze jsou na to 4 vystupky na ktere patri gumove podlozky a teprve na to ma prijit zdroj
Zkusim se na to ještě podívat. Sestavu mi dávali dohromady na prodejně, takže víc nevím.
Tady v tom testu ovšem žádné gumové podložky nejsou: http://www.kitguru.net/components/power ... -review/2/
A tady taky žádné nevidím: http://www.silentpcreview.com/article1230-page1.html
Ostatně ani v příslušenství ke skříni nic nemám.
Ví někdo jak to je?
A tady taky žádné nevidím: http://www.silentpcreview.com/article1230-page1.html
Ostatně ani v příslušenství ke skříni nic nemám.
Ví někdo jak to je?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
To je problém laciných skříní, které se rozvibrují od disků a ventilátorů. Také mám jednu takovou a nepříjemného drnčení jsem se zbavil odstraněním bočnic. Zároveň jsem tak vylepšil chlazení 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Odhlučněný Fractal za 2 000 Kč je laciná skříň?
Tak to promiň.

Tak to promiň.
Pokud tam ty podložky nemáš, pravděpodobně ti je tam nedali při sestavování. Koukni se třeba na fotky té skříně u alfacompu, že tam ty podložky jsou.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- Shinji-kun
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
krtenek doplacas na to,ze si si nepozorne pozeral ten clanok... http://www.silentpcreview.com/article1230-page3.html
druhy obrazok odspodu a je pod nim text "Short stubby pads raise the power supply up, giving its fan some clearance between it and the honeycomb grill underneath."
ak ti ale ani to nestaci,tak si pohladaj nejake gumove podlozky(napriklad aj vodovodne tesnenie) a preloz zdroj na tie
druhy obrazok odspodu a je pod nim text "Short stubby pads raise the power supply up, giving its fan some clearance between it and the honeycomb grill underneath."
ak ti ale ani to nestaci,tak si pohladaj nejake gumove podlozky(napriklad aj vodovodne tesnenie) a preloz zdroj na tie
Shinji-kun:
Máš pravdu.
Zatím jsem dal podložky z tvrdého plastu, takže až zase otevřu skříň, dám vhodnější.
Máš pravdu.

To by chtělo, tvrdý plast vibrace opravdu nezmírní.
Já osobně bych si tam dal kus silikonové gumy.

Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
+ Genius SW-HF 5.1 4000
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Tak omluva. Problém i drahé skříně s rezonancí...
Nicméně, nikde není psáno, že drahé=kvalitní
Nicméně, nikde není psáno, že drahé=kvalitní

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Tvrdý plast pomohl tak na 95 %, ale určitě udělám příležitostně výměnu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3237
-
od Jettero
Zobrazit poslední příspěvek
09 pro 2024 22:27