(Zdravím, jelikož musím do zítra spočítat pár příklafů z matematické olympiády, tak bych Vás rád požádal o radu.
Zadání je zde: http://cgi.math.muni.cz/~rvmo/Z/62/Z62-Letak.pdf - Já potřebuji příklady z kategorie Z9 (je úplně dole).
Mám spočítané příklady 2 a 3 a nejvíce by se mi hodil příklad 1 a 5 (trojmístné přirozené číslo a dole ta řada čísel).
Díky moc všem!
OT: Matematická olympiáda
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: OT: Matematická olympiáda
Nic ve zlém, ale pokud je to matematická olympiáda není ti to podvádění blbý?
Pochopil bych ještě úkol do školy, ale tohle je nad moje síly.
Pochopil bych ještě úkol do školy, ale tohle je nad moje síly.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano je to blbý, ale prostě učitelka si najednou vzpomněla, že potřebuje ještě 2 příklady..
-
- Pohlaví:
Učitelka si nevzpomněla najednou, učitelka vás učí. Co v té škole děláš?
Já mám syna, resp. polosyna. Polosyna proto, že jsem žil asi 10 let s ním a jeho matkou. Ten debil se s mnoha přímluvami vyučil zedníkem. Ale když se ho zeptám kolik cihel 15x30 se vejde do okna 100x100 tak čumí zase jako debil.
Lidi učte se.
Já mám syna, resp. polosyna. Polosyna proto, že jsem žil asi 10 let s ním a jeho matkou. Ten debil se s mnoha přímluvami vyučil zedníkem. Ale když se ho zeptám kolik cihel 15x30 se vejde do okna 100x100 tak čumí zase jako debil.
Lidi učte se.
Mluvit o svém synovi jako o debilovi taky není zrovna vhodné.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Promiň, ale něco jiného je srovnávat 15x30, příklad u kterého ti řeknu výklad okamžitě a něco jiného toto. Jen jsem se zeptal, jestli mi s tím někdo neporadí, nic víc..
Jestli tohle jako zedník nedokáže spočítat, tak to debil je. Já zedník nejsem a narovnal bych jich tam osmnáct, ale zůstala by fuka
Můj bývalý kolega s maturitou nedokázal spočítat objem nádrže ve tvaru kvádru, přitom stačilo vzít metr a s přihlédnutím k zaobleným hranám aspoň přibližně z hlavy říct kolik litrů toho oleje se do ní vejde...
Ale na matematické olympiádě bych asi nezabodoval, s tím trojmístným číslem mi to nějak nejde zkombinovat.
Když bude ABC, tak z něj udělám pět dalších kombinací, když bude ABB, tak už jenom dvě, napadá někoho jak udělat tři? Buď je to blbost nebo mi to už takhle večer nemyslí.

Můj bývalý kolega s maturitou nedokázal spočítat objem nádrže ve tvaru kvádru, přitom stačilo vzít metr a s přihlédnutím k zaobleným hranám aspoň přibližně z hlavy říct kolik litrů toho oleje se do ní vejde...
Ale na matematické olympiádě bych asi nezabodoval, s tím trojmístným číslem mi to nějak nejde zkombinovat.
Když bude ABC, tak z něj udělám pět dalších kombinací, když bude ABB, tak už jenom dvě, napadá někoho jak udělat tři? Buď je to blbost nebo mi to už takhle večer nemyslí.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na tu jedničku už znám výsledek, je to kombinace čísel 5,8,0 :)
-
- Pohlaví:
To Faraon
No právě
Ale možná mu je útěchou že není sám, v okolí bych jich našel možná 6. Já nevím co v té škole dělají.
Jestli tohle jako zedník nedokáže spočítat, tak to debil je
No právě

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Faraone, nevím, školy nemám, ale není to ABB BAB BBA?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
karlos: Také bych řekl, ale mate mě tam to "další tři kombinace" 

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Pohlaví:
Ne mně se pletou kombinace a permutace. :-) AAB ABA BAA
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”