To by me zajimalo, co to bylo za znacku. Technikum HP, FSC i Lenova to nevadi a nezkoumaji to.
Protoze u spousty ntb je pod tim samym deklem i pamet a disk, coz jsou uzivatelsky vymenitelne komponenty.
Ztráta záruky po otevření krytu notebooku?
Re: Ztráta záruky po otevření krytu notebooku?
Myslím, že to byl Asus. Protože na reklamacích je koutek od Asusu a on tam stál. Ale občas tam choděj i jiné výrobky. Taky by mě to zajímalo. Protože mu ještě naúčtovali práci bez jeho svolení.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
divine píše:Cleric píše:Tohle jsem dříve taky řešil, ale o záruku nepřijdeš. Ty máš přístup k paměťovým modulům a k HDD. Ty si můžeš vyměnit sám, ale když si něco poškodíš máš smůlu. Což se vlastně týká i profouktutí pasivu zevnitř.
Tuhle jsem stál v Alze na reklamacích a vedle mě týpek řešil otevření notebooku. Nějakej chlap otevřel notebook aby ho vyčistil. Jenom ten hlavní dekl. Potom se mu tam něco pokazilo a oni mu vše naúčtovali, protože ho otevřel. Poznali to právě na zabarveným šroubku.
Lidé jsou různí, a hlavně líní. Odnesu to do Alzy. Proč? Když si dotyčný zavolá přímo výrobci, zdarma mu laptop svezou do servisu a opět vrátí. A všichni prodejci to mají v záručních podmínkách - lze reklamovat v autorizovaných servisech.
Spodní víko je běžně odjímatelné, posílám na reklamace laptopy většinou bez HDD. A problém to opravdu nebyl.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Nevím, proč mu to nechtěli uznat. Asi měl prostě smůlu. Ale chtěl jsem se zeptat : Píšeš, že ti zdarma laptop svezou a vratí. Tu má tak každý výrobce? S tím jsem se setkal jenom u HP. Třeba u Applu jsem si to musel dovést sám do servisu.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Kazdy ne, ale je jich vic nez tech, kteri nesvazeji. U nekterych znacek (Lenovo, FSC) zalezi na typu zaruky, u HP i na modelu (consumer vs. bussines).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Takl aspoň to vím pro příště. Za poslední rok jsem koupil 15 produktů a tak 10 jsem jich reklamoval. Buď mám já smůlu, nebo co předváděj čínani na výrobě je otřes. Prostě spotřební matroš.
Pokud kupujes nejlevnejsi notebooky z te uplne nejnizsi kategorie, tak se musis na reklamace pripravit. Kvalita primo odpovida cene.
On je rozdil jestli ma nejaky vyrobce nebo vyrobni rada reklamovatelnost 5% nebo 35%
On je rozdil jestli ma nejaky vyrobce nebo vyrobni rada reklamovatelnost 5% nebo 35%
Určitě to nejlevnější nekupuji. Dokonce si i rád připlatím s tím, že platím za kvalitu. Takhle to bylo naposled u mobilu, vypláznul jsem 10 000 a po 3 měsícíh do reklamace. A to byla Nokia ještě vyráběná ve Finsku.
I na prvni pohled drazsi kvalitne vypadajici vyrobek muze byt porad v kategorii levnych suntu.
Treba nekdo muze mit pocit ze za 15 tisic to musi byt kvalitni, pricemz ve skutecnosti lowend konci na 20 tisicich a kvalitni vyrobky stoji podstatne vic.
Treba nekdo muze mit pocit ze za 15 tisic to musi byt kvalitni, pricemz ve skutecnosti lowend konci na 20 tisicich a kvalitni vyrobky stoji podstatne vic.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
divine píše:Nevím, proč mu to nechtěli uznat. Asi měl prostě smůlu. Ale chtěl jsem se zeptat : Píšeš, že ti zdarma laptop svezou a vratí. Tu má tak každý výrobce? S tím jsem se setkal jenom u HP. Třeba u Applu jsem si to musel dovést sám do servisu.
A Acer naprosto běžná záležitost.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
@divine
Kdyby jsi cetl muj prispevek cely, zjistis ze v druhe casti pisi o tom ze: Pokud si touto cinosti v notebooku neco znicis svojim neodbornym zasahem, automaticky prichazis o zaruku.
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
Kdyby jsi cetl muj prispevek cely, zjistis ze v druhe casti pisi o tom ze: Pokud si touto cinosti v notebooku neco znicis svojim neodbornym zasahem, automaticky prichazis o zaruku.
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
U DELL je to supr. Mám bussines class a technik sám přijede. Doma opraví a zase odjede. Zdarma a v ten stejný den co jsem volal na reklamaci. 

Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2239
-
od Villentretenmerth
Zobrazit poslední příspěvek
10 led 2025 19:53