Podmíněné formátování

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

PaJa111
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Podmíněné formátování

Příspěvekod PaJa111 » 22 led 2013 17:39

Všechny zdravím, a zároveň chtěl požádat o pomoc. Jedná se o pokročilejší podmíněné formátování se kterým si již nevím rady. Jedná se o soubor, který představuje několik palet, kde na každou paletu se vejde 16 velkých nebo 8 malých krabic. Uživatel si tak zadá na jakou paletu krabici uloží, zda je velká nebo malá a kdy ji na paletu uložil (plus několik dalších pro funkčnost nepodstatných údajů).

Jedná se mi o tyto 2 věci:
1. Odstranění z výběru velké bedny, když se na paletu již nevejde.
2. Dostat jméno zadavatele na pozici, kde je bedna na paletě uložena a zároveň ji barevně odlišit poté co uběhne určitá doba (např. z hnědé po 15 dnech oranžová, 30 dnech červená), aby ho to upozornilo, že si ji má přesunout.

Doufám, že jsem to popsal pochopitelnou formou. V příloze přikládám soubor do kterého se to snažím vytvořit. Všem mockrát děkuji za jakoukoliv radu a pomoc, případně tip/trik jak cíle dosáhnout. Díky
Přílohy
palety.xls
(109 KiB) Staženo 10 x

Reklama
cmuch
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: Podmíněné formátování

Příspěvekod cmuch » 22 led 2013 20:40

1. Odstranění z výběru velké bedny, když se na paletu již nevejde.

A nestačilo by třeba použít další podmíněné formátování do sloupce z paletama, že když se vybere velké bedna a již to bude více jak 16tak zbarvi pole na červeno a zadavatel by uviděl, že má vybrat jinou paletu.

A k té dvojce
Jak tam dostat jména pomocí vzorců mě nenapadá (momentálně).

PaJa111
nováček
Stav:

Re: Podmíněné formátování

Příspěvekod PaJa111 » 22 led 2013 21:03

Předně díky za odpověď:
ad.1) Já mám za to že by to mělo jít udělat, že v případě že je tam již 15 palet, tak aby se ve výběru už ukázala jen malá bedna.
ad.2) Myslel jsem, že by se to možná dalo zapsat přes ten sloupec K, kde se mi přes funkci INDEX vrací poslední zápis (např. ten Hynek pro paletu 3.1 - to je vlastně ta P1).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Kancelářské balíky”