Dobrý den, poradí někdo prosím?
Po připojení druhého PC k routeru po několika minutách spadne net.
Potřebuji připojit druhé PC k netu (1 společná IP) nepotřebuji sít mezi PC1 a PC2
provider (WiFi) z jejich strany žádný problém (to je mi jasné), nastavení žádné nepotřebuji, stačí připojit kabel, problém vidí v kabelu nebo v HW (to je mi taky jasné :-)
router switch OK, 4 výstupy, 1 vstup) (model nezjistím, nedostanu se k němu, dosáhnu jen na tlačítko restartu :-)
kabel2 (= druhý,další, nikoli "jiný") nový, cross
PC1 a ntb - win7, PC2 - Win XP SP2
PC2 - externí sítovka fast etherlink xl pc 3c905b-txnm (vyzkoušen i jiný typ, ovladač OK, problém stejný)
Router po restartu naskočí OK, PC1 net taky OK, PC2 - nicccccccccccccccccc
Router - kabel1 - PC1 - interní sítovka - net OK + externí sítovka - kabel - ntb - net OK
Router - kabel1 - PC1 - externí sítovka - net nejde, LAN (PC1 - kabel - ntb) OK
Router - kabel1 - PC2 - interní sítovka - net OK, externí sítovka (PC2 hlásí "kabel odpojen" v okamžiku, kdy ho připojím ( ovladač OK)
ale
Router - kabel2 - PC2 - interní sítovka - net OK pár minut, pak se začne opakovaně odpojovat, znovu naskočí, nebo po několika minutách spadne router
Router - kabel2 - PC2 - externí sítovka - net nejde (PC2 hlásí "kabel odpojen")
zkoušeno:
Router - kabel1 - PC1 - interní sítovka - net OK + externí sítovka - kabel - interní sítovka PC2 - (PC2 hlásí "kabel odpojen")
Router - kabel1 - PC1 - interní sítovka - net OK + externí sítovka - kabel - externí sítovka PC2 - (PC2 hlásí "kabel odpojen")
Router - kabel1 - PC1 - externí sítovka - net nejde + interní sítovka - kabel - interní sítovka PC2 - LAN (PC1 - kabel PC2) OK
Po připojení dalšího PC vypadává internet
Re: Po připojení dalšího PC vypadává internet
Zkus aktualizovat ovladače.
Když chci poradit ohledně svého PC vždy mám na mysli tento počítač v podpisu
ZDROJ : MaxPower 500 W
CPU : AMD Phenom II x4 925 2,8 GHz
RAM : 4x1 GB
GPU : Gigabyte HD 7850 OC 2GB
MB : MSI KA790GX
ZDROJ : MaxPower 500 W
CPU : AMD Phenom II x4 925 2,8 GHz
RAM : 4x1 GB
GPU : Gigabyte HD 7850 OC 2GB
MB : MSI KA790GX
-
- Pohlaví:
V tom aby se prase vyznalo. cross kabel je chyba, mezi routerem a PC křížová kabel netřeba. Taky nechápu, interní a externí síťovky.
staclu píše:Zkus aktualizovat ovladače.
To už jsem udělala předevčírem, výsledek stejný

-
- Pohlaví:
Ty zkoušíš propojovat PC mezi sebou? Připoj prostě všechny PC přímo do routeru. Použij jen interní síťovky.
"Ty zkoušíš propojovat PC mezi sebou? Připoj prostě všechny PC přímo do routeru. Použij jen interní síťovky."
Ano, připojila jsem oba PC k routeru 2 kabely přes int. sítovky, to ale jde jen chvíli (3-7 minut) - pak router spadne.
Ano, připojila jsem oba PC k routeru 2 kabely přes int. sítovky, to ale jde jen chvíli (3-7 minut) - pak router spadne.
-
- Pohlaví:
Spusť příkazový řádek. V něm zadej tento příkaz:
Hledej položku brána. Bude tam IP adresa.
Pak až spadne internet, znovu spusť příkazový řádek a zadej
Máš-li možnost, vyzkoušej jiný router. Případně připoj na jeden port switch a ostatní PC do switche.
Kód: Vybrat vše
ipconfig
Hledej položku brána. Bude tam IP adresa.
Pak až spadne internet, znovu spusť příkazový řádek a zadej
Kód: Vybrat vše
ping IP adresa brány
Máš-li možnost, vyzkoušej jiný router. Případně připoj na jeden port switch a ostatní PC do switche.
Hm, tak to až zítra za světla, teď se k routeru nedostanu, a kabel je odpojený 
Edit: Nakonec jsem včera ráno byla reklamovat ten úplně nový kabel - technik ho půl hodiny zkoušel ( střídavě ne/fungoval), prý špatně přicvaklý konektor. Kabel mi vyměnil (ne jen konektor) internet už je zapojen od včera a běží v pohodě
Děkuji všem, kdo se mi snažili pomoci!

Edit: Nakonec jsem včera ráno byla reklamovat ten úplně nový kabel - technik ho půl hodiny zkoušel ( střídavě ne/fungoval), prý špatně přicvaklý konektor. Kabel mi vyměnil (ne jen konektor) internet už je zapojen od včera a běží v pohodě

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3060
-
od neytos
Zobrazit poslední příspěvek
06 lis 2024 11:43
-
- 8
- 3355
-
od Bary-Jan
05 úno 2025 22:07
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4931
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 19
- 3908
-
od Fargotroniac