Ahoj,
můžete mi nastínit co je potřeba na mail server?
Mám počítač připojený k internetu přes routr, veřejnou ip bych sehnal.
Potřebuji abych se mohl k tomu serveru připojit odkudkoliv a abych všude viděl, co kdo psal a komu odepisoval.
U nás ve firmě máme nyní 2 PC s outlookem express - máme problém s tím kdo komu odepsal. Oba se připojují na jeden ´čet u active24, tam máme doménu (stasa.cz).
Co mi kluci poradíte? Nebo mám zkusit imap? Uvidí kolega u druhého pc, že jsem někomu odpověděl? Mu se tam i přes imap neukáže šipečka odpovědi.
Děkuju za rady Ondra
Mail server Vyřešeno
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Mail server
Musis si rozbehat mailserver bud na linuxu nebo pod Win (pro dve PC tusim staci ProxyPlus) a pak u Active24 zmenit MX zaznam pro svoji domenu na verejnou IP adresu (nejlepe fixni s reverznim zaznamem). Nebo nic nerozchazej a pouzivejte jejich webmail.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Webmail neumí tolik věci co klient a navíc jej mají straaašně pomalý
Takže myslíš Zeusi, že by mělo jít přesměrovat maily z active 24 na moji ip? A nebo musím i stránky přesměrovat sem?
Pokud bych mailserver vypl, emaily zmizí?? Protože zde se vypíná elektrika kvůli požáru, opatrnost

Takže myslíš Zeusi, že by mělo jít přesměrovat maily z active 24 na moji ip? A nebo musím i stránky přesměrovat sem?
Pokud bych mailserver vypl, emaily zmizí?? Protože zde se vypíná elektrika kvůli požáru, opatrnost

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, jde to, viz vyse - presmeruj POUZE MX zaznam, ten ma na starosti postu. Stranky nech radeji u nich.
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A co se stane, když v 17 hodiny vypnu PC s mailserverem a dojde mail v 18 hodin? Stáhne se na server ráno na druhý den??
Někde jsem viděl, že se do mailu přihlašují přes prohlížeč, ale v prohlížeči se načte celé rozhraní Outlooku z Office.
Někde jsem viděl, že se do mailu přihlašují přes prohlížeč, ale v prohlížeči se načte celé rozhraní Outlooku z Office.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Mail server Vyřešeno
Co by se stalo, druha strana se bude o doruceceni pokouset opakovane v prodluzujicich se intervalech a po nadefinovane dobe (default dva dny) to vzda - neni dobry napad nemit trvale dostupny mailserver!
To je funkce Outlook Web Access a ta vyzaduje Exchange server (pres 15.000 CZK).
To je funkce Outlook Web Access a ta vyzaduje Exchange server (pres 15.000 CZK).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1583
-
od DeNNI85
Zobrazit poslední příspěvek
11 bře 2025 21:32