Zdravím, mám problém se svým PC. Nenajedu do windows xp. Začne tam najíždět ta lišta, po chvilce se to stopne a objeví se hláška
STOP: C0000221 unknown hard error \SystemRoot\System32\ntdll.dll
Nevíte čím by to mohlo být?
Zdeněk Dvořák
Problém s PC
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s PC
Najedeš do nouzáku?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Nedostanu se vůbec nikam
Teda takhle. Pokud se do něj dostává přes f8 když to najíždí, tak se tam dostanu, ale to je jediný
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Tak tam najeď a spusť kontrolu disku přes příkazový řádek. Víš jak na to?
Potom použij příkaz sfc /scannow
Potom použij příkaz sfc /scannow
Moc se v tom nevyznám, takže by se mi hodila menší rada
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
1) Klepněte na tlačítko Start a potom na příkaz Spustit.
2) Do pole Otevřít zadejte příkaz cmd a stiskněte klávesu ENTER.
3) Postupujte takto:
Chcete-li opravit chyby bez skenování svazku a zjišťování chybných sektorů, zadejte na příkazovém řádku příkaz chkdsk svazek:/f a stiskněte klávesu ENTER.
Poznámka: Jestliže je na pevném disku otevřen jeden nebo více souborů, zobrazí se následující zpráva:
Program Chkdsk nelze spustit, neboť svazek používá jiný proces. Chcete naplánovat kontrolu tohoto svazku při příštím restartování systému? (A/N)
Nastavte kontrolu disku zadáním odpovědi A a stisknutím klávesy ENTER. Potom kontrolu disku spusťte restartováním počítače.
když zapnu počítač, tak se mi tam objeví černá obrazovka, na které se píše něco o problémech, a jsou tam nějaký možnosti, jako stav nouze , poslední známá funkční konfigurace, atd. Když cokoli odentruju tak se objeví to logo windows a ta lišta, jenže naběhne kousek a problikne tam modrá obrazovka s tou chybovou hláškou v prvním příspěvku. I když najedu do toho biosu, nebo kam se přes tu f8 dostanu, tak nevím co tam mám udělat abych se do windows dostal, nebo tam spustil ten příkazovej řádek. Jak říkám moc se v tom nevyznám.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Led 2013 17:47) ---
menší úprava: když zmáčknu f8, tak se dostanu na obrazovku please select boot device. je tam pár možností, a to sata, cdrom, a jelikož mám v pc čtečku tak ještě čtyři možnosti čtečky. Ať dám jakoukoli možnost, tak se dostanu na černou obrazovku s těma možnostma stav nouze, atd. Když cokoli dám, tak najede logo windows, ta nabíhací lišta, a pak konec, modrá obrazovka s chybovou hláškou. Někam se dostanu jen v případě že dám delete. Pak mi tam naběhne BIOS SETUP UTILITY. Leda z toho mám možnost to nějak spustit, ovšem nevím jestli to jde.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Led 2013 17:47) ---
menší úprava: když zmáčknu f8, tak se dostanu na obrazovku please select boot device. je tam pár možností, a to sata, cdrom, a jelikož mám v pc čtečku tak ještě čtyři možnosti čtečky. Ať dám jakoukoli možnost, tak se dostanu na černou obrazovku s těma možnostma stav nouze, atd. Když cokoli dám, tak najede logo windows, ta nabíhací lišta, a pak konec, modrá obrazovka s chybovou hláškou. Někam se dostanu jen v případě že dám delete. Pak mi tam naběhne BIOS SETUP UTILITY. Leda z toho mám možnost to nějak spustit, ovšem nevím jestli to jde.
Sežeň si nějakej Windows na CD a strč ho do mechaniky. Potom dej BOOT from CD :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3715
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36