Jaký OS na nový počítač,

...

Moderátor: Mods_senior

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jaký OS na nový počítač,

Příspěvekod liborek » 24 kvě 2007 21:31

Tak už se mi to blíží a púomalu ho dávám dohromady můj nový comp :D Teď ještě co v něm bude běžet.Doteď jsem měl XP Pro,ale když jsem se tak díval nestačil by XP Home?Podotýkám ,že nechci Vistu.po zkušebním provozu jsem měl sto chutí někomu vynadat.Třetina věcí mě nešla spustit,na starý hry zapomenout..No to je jedno.tak tedy XP Home nebo Pro?V počítači bude GeForce 8800GTX,IntelCore 2Duo E6420,DDR2 2048MB(2x1024) 800MHz CL4.0 paměti.Počítač používám na běžný věci,hry a na netu jen jako běžný uživatel.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 24 kvě 2007 21:37

tady máš rozdíl mezi xp pro a home (anglicky).já osobně bych byl pro verzi professional
http://www.winsupersite.com/showcase/wi ... me_pro.asp
http://agamemnon.ucs.ed.ac.uk/faq/homevspro.html
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Avalanche
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Avalanche » 24 kvě 2007 21:40

Mam Vistu HP a funguje mi tam všechno, co mi šlo na XPčkách. Fakt nevim, co proti ní všichni maj. Snad mně jen vadí vysoká spotřeba paměti RAM.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

re

Příspěvekod jarod72pm » 24 kvě 2007 22:07

:lol: měl jsem pučený XP profi ,jel jsem na Vistě ultimate asi 14 dní ale teď jedu na legal XP home (jako běžný uživatel)
netrpím mánií nebo pocitem že když mám něco lepšího jsem něco víc nebo jen tak machruju nebo pro vnitřní pocit blaženosti či dokonce uspokojením z novější technologie.
Protože vím že lidi co mají z 90% XP profi nebo nové Visty - tak nedokáží ten systém využít ani z poloviny a jeho rozšířené funkce či vylepšení.Protože vím že mi při práci na PC stačí bohatě XP home .(znám dost profíků co tento systém upřednostňují i doma)
pokud se tím neživíš (ať už programováním nebo tvořením aplikací) je to zbytečnost .
Visty a její odnože měli uživatelům přinést určité vylepšení no na hrách se nic nezměnilo,na grabování videa taky ne,práce s grafikou taky ne dokonce internet jede stejně a zrovna mě nenapadá výhoda kupování větší ramky pro nenasytný systém :lol: :lol: :lol:
jo moment mají rychlejší start systému(což v tom nevidím problém nebo potřebu)
a aero no to taky nemusím (nějak jsem si zvykl na klasiku)
a opravdu nevidím nic proč bych měl jít do visty která ještě není zdaleka se vším kompatibilní :?
takže kolem a kolem na veškerou činnost na PC je plně funkční XP home.
No jo závěrem jen toto: jsme jen lidi a každý má jiný pohled na svět + i na systém takže stejně poslední volba nakonec zůstane na tobě a ty rozhodneš na čem pojedeš.
ps:pokaždé když vyšla nová verze windowsu - tvrdilo se že tento systém nemá budoucnost a časem přijde něco nového a tak se s toho stala vyloženě komerční záležitost a už v tom hrají roli i prachy a ne potřeba.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 24 kvě 2007 22:10

Ty rozdíly jsem četl,ale to mi moc neříká.Ty síťové věco určitě nepotřebuji,ale trochu mě tam mate ta podpora hyper threading/to se mě nějak týká?/ a složky offline/to jako nebudu moci pracovat offline?/Jo a ta podpora u Home jen jednoho procesoru,to nemá nic společnýho s dvojjádrem :oops: ? Chtěl bych vědět váš názor,jestli to stojí za to dávat nějaký tisíc navíc za Pro?
PS:Jarod To tvoje jsem si přečet až jsem poslal tohle :smile:Tak máš podobný názor ,jen jak je to stěmi věcmi výše?

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 24 kvě 2007 22:21

liborek píše:Ty rozdíly jsem četl,ale to mi moc neříká.Ty síťové věco určitě nepotřebuji,ale trochu mě tam mate ta podpora hyper threading/to se mě nějak týká?/ a složky offline/to jako nebudu moci pracovat offline?/Jo a ta podpora u Home jen jednoho procesoru,to nemá nic společnýho s dvojjádrem :oops: ? Chtěl bych vědět váš názor,jestli to stojí za to dávat nějaký tisíc navíc za Pro?
PS:Jarod To tvoje jsem si přečet až jsem poslal tohle :smile:Tak máš podobný názor ,jen jak je to stěmi věcmi výše?

u tvého nového procesoru tě podpora hyper threading trápit nemusí -Ty budeš mít fyzické(skutečné) dvoujádro kdežto tohle bylo především řešené pro pentia 4 kde se jádro chovalo jako dvě jádra proto ten pojem.
podpora je u vícejádroveho procesoru ale ne u dvou samostatných procesorů ať už jednojáder či vícejáder.
položka pracovat offline tam je taky :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 25 kvě 2007 06:54

Vždy jsem přecházel na vyšší systém, až když jsem byl donucen výrobci soft/hard ware. Respektive, až byla ukončena podpora pro ten starý systém. V práci jedu dodnes na W98SE a nic mi neschází, programy běží jak mají, síť běhá jak má a že mají wokna jiný vzhled? Mám přece pracovat a né čumět na obrázky. Doma jsem najel na XP někdy kolem vánoc, když jsem si trošku nadělil P4 a zjistil jsem, že zvolna končí spolupráce výrobců HW a 98iček. Mé opožděné přechody na vyšší platformu, mají i jednu obrovskou výhodu, nové systémy jsou již vychytané. Když jsem přecházel z DOSu na win, tak jsem přeskočil verzi 3.1 a šel rovno na 3.11, která byla česká. U 95 jsem šel až do posledních 95USB, u 98 jsem bral až 98SE a XP až se SP2. Na Visty určitě přejdu také, ale bude to až tehdy, až zjistím, že již nemůžu sehnat ovladače nových komponent pro XP. Když mi nepůjde nějaká hra, tak chuj s ní, prostě jí hrát nebudu, ale když mi nepůjde třeba zvukovka... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 25 kvě 2007 09:24

Sám používám dlouhá léta dvojici windows/linux, a to v různých verzích/distribucích s proměnlivým poměrem. V současné době XP prof. / Ubuntu (Ubuntu+Kubuntu+Xubuntu – doinstalované do jednoho systému).
Také nemám důvod přecházet na visty; jednak nepřinášejí něco, co bych potřeboval a minimálně do prvního service packu to považuji za pitomost. Jako velmi inspirativní text doporučuji k přečtení článek „Mé poprvé s Vistou“ ze Sešívaného blogu.
Hodlám teď mírně upgradovat HW, s čímž spojím následující:
— legalizace windowsů, ale home (nemám na vyhazování, jediná „síť“ je ADSL router, dvě jádra mám maximálně v burácích)
— přechod na SAM Linux (okolo půlnoci jsem o něm četl, stáhnul, spustil live verzi a vzal mě za srdce).
— Z dvojice windows/linux častější provoz Linuxu (opět po mnoha letech).

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 25 kvě 2007 10:46

tak nějak mám pocit že všichni zapomínáte že se jedná o nový PC

vy všichni používáte starší nebo horší PC než liborek bude mít .. navíc právě taková věc jako podpora 2 jáder nebo DX10 jsou dost důležité pro PC který má ještě alespoň 2 roky sloužit ...

na to bych řekl že zapomínáte

MS se nechal slyšet že DX10 na XP nebudou ..takže by ti liborku byla 8800GTX k ničemu (osobně si myslím že kupovat grafiku za 14k(o které ani nevíme jak bude DX10 zvládat) je hovadina ale budiž)

já bych vzal MS Vista Home Premium 32bit .. na 2GB RAM jsou o dost svižnější než XP a navíc za dva roky už po XP neštěkne ani pes ani technická podpora MS .. a pak co?

pokud navíc použiješ jako systémový disk jeden WD Raptor v nějákém tom hdd silenceru tak to bude celkem běhat

karlos:dnes již toto nelze ..na w98 nerozeběhneš PCIEx apod. pokud nekupoješ nový HW pak je to OK ale můžu ti říct že w98 a jejich neochota pracovat s čímkoliv dnešním (ať už HW nebo SW) je příšerná ..
Myloš:tak linux/tučňáka bych vynechal úplně .. to není nic pro toho kdo se chce na PC bavit
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 25 kvě 2007 15:34

Nedávno jsem taky "upgradoval" a zakoupil Vista Home Premium. Naprostá spokojenost. Hry jedou všechny, OpenOffice taky, ovladače mám všechny. Kupovat v dnešní době XP, které stojí o 2 stovky míň, mi přijde zbytečný.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 27 kvě 2007 17:52

Tak počkat DX10 nebudou na XP :x :x :x ?Tak to se na tu 8800 fakt vykašlu a koupím něco menšího.Raděj to než Visty.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 27 kvě 2007 18:41

Elusive píše:Nedávno jsem taky "upgradoval" a zakoupil Vista Home Premium. Naprostá spokojenost. Hry jedou všechny, OpenOffice taky, ovladače mám všechny. Kupovat v dnešní době XP, které stojí o 2 stovky míň, mi přijde zbytečný.

No hry ti na tom nepojedou všechny hlavně ty klasiky staršího data na tom nejedou vůbec!
Nevím kde Weslo vzal že Visty jsou svižnější než XPčka (bavíme se o momentální situaci) na netu je recenzí dost tohoto typu že výkon je podobný 8)
A mě přijde v dnešní době naprostá blbost kdy Visty jsou horkou novinkou a silně nedoladěné kupovat k novému PC(a už jsme u toho DX10 je vlastně taky v předstihu protože karty které stojí za to koupit do nového PC stojí 15000,- a pokud nejsem vyloženě herní fanatik tak je to další blbost)
suma sumárum jediné plus je to že je to nový systém ale na druhou stranu je fakt že dnes je kupovat s předraženou DX10 kartou je opravdu kravina!
A XPčka jsou zatím jedinný pořádně doladěný systém který bude ještě dlouho stačit všem běžným uživatelům akorát lidi typu Wesla žijí furt v předstihu a zbytečnostmi.(hele nečerti se- přehlížíš základní fakty + tohle fórum není pro horních 10000 kteří pojedou JEN na NEW mašinách s NEW systémem a NEW hrama třeba )
I kdybych si kupoval nové PC není ani jeden logický a normální argument k tomu abych si koupil do toho Vistu!!!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Počítač cca 50k Příloha(y)
    od rykatyka » 09 lis 2024 16:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1978
    od rykatyka Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 19:17
  • Počítač do 30k- změny Příloha(y)
    od Dejvik2323 » 18 bře 2025 15:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    5884
    od DragonX Zobrazit poslední příspěvek
    24 bře 2025 12:50
  • Počítač na hraní do 35K
    od Pecinek » 21 lis 2024 23:55 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2069
    od Hangli Zobrazit poslední příspěvek
    22 lis 2024 19:20
  • počítač se náhodně restartuje
    od JXC0B » 25 říj 2024 20:24 » v Vše ostatní (hw)
    4
    3619
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:14
  • Počítač se vypíná během hry
    od Laniga » 06 úno 2025 20:39 » v Problémy s hardwarem
    6
    3702
    od Laniga Zobrazit poslední příspěvek
    14 úno 2025 14:07

Zpět na “Vše ostatní (sw)”