Teplota notebooku Vyřešeno
Teplota notebooku
Zdárek, nainstaloval jsem si SpeedFan a teplota CPU mi ukazuje kolem 67°C při nabíjení baterie, po odpojení nabíječky teplota klesne na cca 53°C. Je to normální? Používám chladící podložku (http://www.alza.cz/coolermaster-notepal-x1-notebook-d103853.htm), ale nezdá se mi, že by nějak extra pomáhala (má vliv to, že podložka je pro NTB do 15,4" a můj NTB je 15,6"?!? Je to rozdíl cca 0,5cm na úhlopříčce!). Notebook je http://www.alza.cz/asus-x53sv-sx778v-d307568.htm. Dík za odpověď.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Teplota notebooku
Zdravim,
notebooky se vesměs zahřívají celkem dost a máš pravdu, chladící podložky toho většinou moc nezmůžou (ta velikost na to určitě vliv nemá). Zkus notebook trochu vyčistit od prachu (po dlouhé době používání se v některých vytvoří tlustá vrstva prachu mezi větrákem a nasáváním ale to bys ho musel pravděpodobně rozebrat). Jinak "kritické teploty" pro mobilní Intel CPU jsou kolem 100°C, takže se zatím nemusíš bát (po odpojení adaptéru sníží výkon pro delší výdrž --> nižší teplota).
notebooky se vesměs zahřívají celkem dost a máš pravdu, chladící podložky toho většinou moc nezmůžou (ta velikost na to určitě vliv nemá). Zkus notebook trochu vyčistit od prachu (po dlouhé době používání se v některých vytvoří tlustá vrstva prachu mezi větrákem a nasáváním ale to bys ho musel pravděpodobně rozebrat). Jinak "kritické teploty" pro mobilní Intel CPU jsou kolem 100°C, takže se zatím nemusíš bát (po odpojení adaptéru sníží výkon pro delší výdrž --> nižší teplota).
Mám ho asi teprve 3/4 roku, takže rozebírat určitě nebudu (kvůli záruce). Dík za odpověď.
-
- Pohlaví:
Ty teploty jsou normální.
A když budeš příště dávat obrázek tak ho ořízni.
A když budeš příště dávat obrázek tak ho ořízni.
Re: Teplota notebooku Vyřešeno
Ok, příště oříznu a dík.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3756
-
od Rewqa
Zobrazit poslední příspěvek
01 led 2025 15:14
-
-
Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem - 3
- 1882
-
od SGvagon
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 22:09
-
-
-
Výběr NVMe SSD do notebooku Příloha(y)
od MrVoltz » 01 lis 2024 18:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 9
- 2728