Ty hostitelské řadiče USB jsou buď všechny odpálené, (což je velmi malá pravděpodobnost, nicméně je to možné) neby vypnuté.
Podívej se do nastavení BIOSu (klávesa F2 při startu), zda tam takovou volbu nemáš. U NTB je většinou skrytá, nastavená na enabled a nelze ovlivnit.
K ovlivnění této hodnoty se musí použít upravený BIOS.
Mělo by ale stačit nastavení BIOSu do defaultu (Load Manufacture Defaults a pak Save Changes and Exit)
Pokud je slabší baterie na základní desce a NTB dlouho neběžel, je možné, že se nějaké hodnoty v CMOS vynulovaly (včetně té, která ovlivňuje funkci řadičů USB)
Možná pak budeš muset přenastavit i hodnotu položky Ide Configuration na záložce Advanced na AHCI (native SATA)
Nefunkční USB porty,čtečka karet,webkamera Vyřešeno
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nefunkční USB porty,čtečka karet,webkamera
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Tak jsem najel do BIOSU dal tu load man... save a čekal. Klasicky začal nabíhat win ale po sekundě se objevila na zlomek sekundy modrá obrazovka s jakým si errorem atd... Pak naběhla obrazovka s chybou a jak mám spustit či normalním způsobem, posledním fung. způsobem, nouzovým atd... Nic. Najel jsem opět do biosu zkoušel něco přepnout nic... Už jsem myslel že počítač nerozjedu a win cd nemám aby se opravili chyby. Pak jsem v biosu nastavil jakousi config z enable na compatible a ejhle komp se rozjel. Koukám do ovladačů řadiče usb už jdou vidět a fungujou, wekamera taky. Tak doufám že při další zapnutí nebudu mít nějaké problémy a počítač najede jak má. Díky za pomoc.
-
- Pohlaví:
MiliNess který sem chodí odpočívat po práci opět zabodoval. Vsadil bych boty, že to bude ono :-) Holt člověk se stále učí!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2687
-
od Paja32
Zobrazit poslední příspěvek
02 led 2025 09:57