Zdravím!
Rozhodl jsem se upgradovat svůj starý počítač a začal jsem grafickou kartou. Pořídil jsem si 8800 Ultra, kterou jsem chtěl nahradit stařečka MSI 7600GT. S vědomím, že k provozu 8800 Ultra potřebuji minimálně 500W zdroj (já mám 450W), jsem ji i přesto zkusil zapojit a spustit. Zdroj však obsahoval pouze jeden 6-pin konektor (GPU potřebovala 2 k napájení) a druhý jsem dokoupil (redukci) a připojil ke grafice. Dva dny jela naprosto v pořádku a odběr celé sestavy jsem bedlivě sledoval měřičem spotřeby. Průměrně se spotřeba pohybovala okolo 380W (párkrát skočilo maximum přes 450W což mě vyděsilo). Avšak dneska při spuštění hry "GUN", která není grafiky nikterak náročná, se mi hra zasekla tak, že jsem musel restartovat celý PC. Již při restartování mi naskočili pruhy, "vypadly" barvy a spadlo rozlišení. Zkoušel jsem několikrát restartovat a vždy stejný výsledek. Mám obavy, že jsem si 8800 Ultra odvařil, ale třeba je to jenom zdrojem. To mi zase nejde do hlavy, proč by 2 dny fungovala bez problému a najednou prostě "zkapala".
Proto se Vás chci poprosit, zda byste mi nepomohli tento problém vyřešit, či osvětlit, co jsem mohl udělat špatně.
8800 Ultra
8800 Ultra
Naposledy upravil(a) axplus2 dne 17 úno 2013 20:57, celkem upraveno 1 x.
Re: BFG 8800 Ultra - proužky na obrazovce
tyto proužky se vyskytují i v BIOSu, takže se domnívám, že mám po grafice :/
při prohledávání internetu jsem narazil na docela zajímavou věc, jak opravit grafiku. Prej "pečením v troubě" či jak se tomu odborně říká. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
video: https://www.youtube.com/watch?v=8pQAinNMBK0
Ještě mě napadlo grafiku podtaktovat, ale pochybuji, že to problém vyřeší...
video: https://www.youtube.com/watch?v=8pQAinNMBK0
Ještě mě napadlo grafiku podtaktovat, ale pochybuji, že to problém vyřeší...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Grafika se poroučí, křemíkové nebe volá.
Zapekl jsem grafiku jednou, házela jen barevné fleky. Zapečeni na 200 po dobu 15 minut ji dodalo elán na půl roku. Doporučuji, pokud nemáš co ztratit.
Zapekl jsem grafiku jednou, házela jen barevné fleky. Zapečeni na 200 po dobu 15 minut ji dodalo elán na půl roku. Doporučuji, pokud nemáš co ztratit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
předpokládám, že si grafiku vyslékl do naha (odmontoval plastový kryt a pasivy) a šoupl do předehřáté trouby na 200°C na dobu 15ti minut tak aby karta byla do zlatova?? 

- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak tak, i nálepky dolů. Pak potírat GK bílkem.
:

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
jsem na to zvědavý
potom dám echo, jak to dopadlo
btw. doporučili byste mi koupit si nový zdroj, nebo je to zbytečné? pro 8800 se doporučuje min 500W, ale já mám 450W. Při pročítání spotřeby celé sestavy mi vyšlo 250W, které mi zbývají pro grafiku, ale je otázkou, kolik ASUSácký zdroj ve skutečnosti vydrží...

btw. doporučili byste mi koupit si nový zdroj, nebo je to zbytečné? pro 8800 se doporučuje min 500W, ale já mám 450W. Při pročítání spotřeby celé sestavy mi vyšlo 250W, které mi zbývají pro grafiku, ale je otázkou, kolik ASUSácký zdroj ve skutečnosti vydrží...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
seznam pc her s detaily na ultra s 128 bitovou sběrnici a QHD 1440p
od walderan » 26 čer 2025 19:41 » v Problémy s hardwarem - 2
- 3465
-
od Alferi