Ahoj, dlouho jsem tu nebyl, možná se to tu už řešilo.
Co se týče čištění registrů, mám celkem jasno.
Dobrou práci odvede CCleaner, Registry Booster, Tune Up Utilities a další programy.
Zajíma mě ale jiná věc.
Často do PC připojujeme přes USB různá zařízení, mobilní telefony, fotoaparáty, kamery ...
Když pak některé z těchto zařízení přestanu používat, pročistím registry třeba CCleanerem, ale v registrech samozřejmě zůstanou různý zbytky a fragmenty po těchto zařízeních.
Je nutné je čistit jen ručně, nebo to jde i jinak?Případně jak?
Nemám rád, když v registrech PC zůstávají stopy po programech a zařízeních, které jsme používal.
Možná je to hloupý a zbytečný tohle řešit, ale zajímalo by mě to.
PS : Přesně řečeno, mám v registrech zápis po používaném USB Sony Storage Mediu (flešce, kterou už nemám a nepoužívám).Je v sekci HKEY_LOCAL_MACHINE ... USBSTOR.A ten registr nejde smazat ani ručně. Zobrazuje se, že při odstraňování došlo k chybě.
Registry - odstranění všech stop a fragmentů Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Registry - odstranění všech stop a fragmentů
Zkus si najít v posledním chipu článek krotitelé mýtů. Obecně s registry netřeba nic dělat a zde je změřeno, že PC bez úprav je rychlejší než po čištění.
Abys mohl odstranit klíč v registru, musíš mít potřebná práva a případně převzít vlastnictví klíče - zvláště takového, co si vytváří systém (což bude asi teto případ).
Abys mohl odstranit klíč v registru, musíš mít potřebná práva a případně převzít vlastnictví klíče - zvláště takového, co si vytváří systém (což bude asi teto případ).
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Registry - odstranění všech stop a fragmentů
Pokud tě štvou výčtová data nepřítomných zařízení, nemusíš zbytečně lézt do registru.
Stačí, když stáhneš toto, spustíš to, povolíš přidání informací do registru.
Pak ve správci zařízení, v nabídce Zobrazit zatrhneš Zobrazit skrytá zařízení a zobrazí se ti všechna přítomná i nepřítomná zařízení v systému.
Pak stačí vybrat zařízení, které ti nevoní, kliknout na něj pravým myšítkem a zvolit Odinstalovat.
Na čištění registru a další zásahy do něj mám naprosto stejný názor jako ITCrowd. Následky tu pak dennodenně vidíme.
Pokud už máš potřebu šťourat v registru, vykašli se na upravování bezpečnostních deskriptorů klíčů, jen si ti zaděláváš na další problémy.
Raději použij PsExec ke spuštění RegEditu pod účtem Local System. Pak si můžeš dělat v registru co je libo.
Stáhni toto a Start.cmd spusť jako správce. Spustí se RegEdit pod Local system účtem.
Stačí, když stáhneš toto, spustíš to, povolíš přidání informací do registru.
Pak ve správci zařízení, v nabídce Zobrazit zatrhneš Zobrazit skrytá zařízení a zobrazí se ti všechna přítomná i nepřítomná zařízení v systému.
Pak stačí vybrat zařízení, které ti nevoní, kliknout na něj pravým myšítkem a zvolit Odinstalovat.
Na čištění registru a další zásahy do něj mám naprosto stejný názor jako ITCrowd. Následky tu pak dennodenně vidíme.
Pokud už máš potřebu šťourat v registru, vykašli se na upravování bezpečnostních deskriptorů klíčů, jen si ti zaděláváš na další problémy.
Raději použij PsExec ke spuštění RegEditu pod účtem Local System. Pak si můžeš dělat v registru co je libo.
Stáhni toto a Start.cmd spusť jako správce. Spustí se RegEdit pod Local system účtem.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 22
- 6106
-
od echo-cz
Zobrazit poslední příspěvek
23 říj 2024 00:12
-
-
Addon nebo jiné řešení pro odstranění „Popularních vyhledavání“ na mobilních zařízeních Příloha(y)
od Daminekkkk » 23 čer 2025 18:22 » v Vše ostatní (sw) - 0
- 3116
-
od Daminekkkk
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 18:22
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”