Zdravím, kvůli změně služeb a navýšení internetu potřebuji jiný modem než stávájící. Teď mi jde o to, jestli koupit WiFi modem nebo ne.
Toto je modem od UPC : http://www.upc.cz/internet/modemy/wifi_modem/
Toto je můj router : http://www.alza.cz/edimax-br-6228ns-d289549.htm
Jaká možnost má lepší dosah? Prosím o rychlé odpovědi. Jsem v časovém presu a ženská má volat za hoďku. Děkuji
Modem od UPC vs můj router !spěchá! Vyřešeno
Re: Modem od UPC vs můj router !spěchá!
Dosah se da jedine zmerit
Ja bych ale wifi od UPC nebral z jineho duvodu - zarizeni nemas pod kontrolou a nemuzes si ho nakofigurovat podle sebe.
Ja bych ale wifi od UPC nebral z jineho duvodu - zarizeni nemas pod kontrolou a nemuzes si ho nakofigurovat podle sebe.
Ale stejně musím koupit nějaký modem od UPC. Buď kabelový nebo WiFi.
Dosah mého router není moc dobrý, vedle v pokoji už mám polovinu signálu a někdy i vypadavá.
Dosah mého router není moc dobrý, vedle v pokoji už mám polovinu signálu a někdy i vypadavá.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jenom obecná odpověď: Po mých zkušenostech s UPC si vezmi kabelový modem a pořiď si svůj pořádný Wifi router, pokud ten, který máš, nemá dostatečný výkon. Typ Ti bohužel poradit neumím.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Čím ti nevyhovoval jejich wifi modem? Myslel jsem, že se zbavím jedný krabičky navíc.
Takže mám koupit spíš kabelový modem a nechat svůj router?
Takže mám koupit spíš kabelový modem a nechat svůj router?
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Mně přestalo vyhovovat UPC obecně. Jinak jsem hlavně chtěl potvrdit názor petra22.
Protože u UPC nikdy nevíš, čeho se od nich dočkáš. Před půlrokem jsem s nimi rozvázal "pracovní poměr" - rozumněj dal jim výpověď ze služeb, do dneška to není uzavřené!!
Radši budu mít jednu krabičku navíc a při změně poskytovatele internetu budu úplně bez problémů
zarizeni nemas pod kontrolou a nemuzes si ho nakofigurovat podle sebe.
Protože u UPC nikdy nevíš, čeho se od nich dočkáš. Před půlrokem jsem s nimi rozvázal "pracovní poměr" - rozumněj dal jim výpověď ze služeb, do dneška to není uzavřené!!

Radši budu mít jednu krabičku navíc a při změně poskytovatele internetu budu úplně bez problémů

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Já jsem zase s UPC úpně spokojenej :) Zařízení nemám pod kontrolou v čem? Snad když si ho odkoupím, tak bych si měl vše nastavit sám.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
A jak jsi spokojen s jejich cenami? Nebo jsi na tom finančně tak, že to neřešíš?
Jejich ceny? Dát 730Kč za 60Mb/s, 80programů, a volání zdarma na UPC mi připadá dobré. Kdo má lepší ceny?
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Bacha, to není standartní cena a musíš o ni každý rok žebrat!!
A to nevíš, zda ji dostaneš.
Standart za to co píšeš je skoro 1500,- Kč. Pokud máš UPC krátce a tu cenu máš akční, připrav si dlouhý peníz.
Jinak po mně chtěli po cca deseti letech využívání jejich služeb, abych jim začal platit nájem za jejich 10 let staré vraky - modem a settopbox. Je tohle slušné jednání??

Standart za to co píšeš je skoro 1500,- Kč. Pokud máš UPC krátce a tu cenu máš akční, připrav si dlouhý peníz.
Jinak po mně chtěli po cca deseti letech využívání jejich služeb, abych jim začal platit nájem za jejich 10 let staré vraky - modem a settopbox. Je tohle slušné jednání??

To samozřejmě neni! U UPC jsem asi 5 let. A cena 733 je konečná : http://www.upc.cz/balicek-sluzeb/telefon-kombi-komfort/ . S tím, že si odkoupím modem a CA modul už mám koupený. Pronájem telefonu je koruna. A ještě jsem to dohodl tak, že mám volání na UPC zdarma. TO je ještě ze staré smlouvy. Jinak teď je jejich nabídka telefonu za 70 Kč 100 volání zdarma, což je velice nevýhodné.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Dobrá, už jsme hodně OT, jestli chceš, půjdem na SZ. Ale nevím, jestli to stojí zato. Svůj názor na modem a router už jsem Ti řekl.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2991
-
od doudinin
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 12:04