virus policie ČR

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

romanbery
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

virus policie ČR

Příspěvekod romanbery » 04 úno 2013 13:49

mám zablokován počítač a nevim co s tím.prosím poradte....windows xp

Reklama
armink
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: virus policie ČR

Příspěvekod armink » 04 úno 2013 14:10

stačí zapnout pc v nouzovém režimu a projet pc kvalitním antivirem + případně vlož log z HJT do správné sekce. Nedávno to bylo v TV že něco takového je.. Nemáš chodit na prasárny :D

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 04 úno 2013 14:12

A už se to tu řešilo asi desetkrát. Používej funkci vyhledat!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

spini11
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod spini11 » 04 úno 2013 14:13

to armik: ono ani nemusíš chodit jak ty píšeš do prasárny stačí si stáhnut nějakej soubor který byl v napadeném počítači ve kterém se nejdřív rozmnoží a potom se spustí a takhle to de doola takže stačí z ulož.to stáhnot nějaký film a máš to v pc .
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 04 úno 2013 14:24

peyrac10 píše:A už se to tu řešilo asi desetkrát. Používej funkci vyhledat!!

Tyhle problémy potřebují rozdílný přístup. Né vždy lze použít univerzální řešení. Dej log z programu HijackThis do stejnojmenné sekce
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 úno 2013 14:33

Nemáš chodit na prasárny

Proč? Pro některé naše "fórové kolegy" jsem znám svým pravidelným navštěvováním ruských serverů za účelem kouknout holkám pod sukně a nemám podobné problémy. Patrně je potřeba vědět, jak se na tenkém ledu chovat. Chodím jen na dva servery a na nich jen na konkrétní věci, žádné klikání na lákavé odkazy jinam... ;-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 04 úno 2013 14:37

2memphisto: Ale tady jde pořád o jeden a ten samý problém s jedním a tím samým virem. Myslím, že by měl ten virus jít odstranit jedním a tím samým univerzálním postupem ;)

/no když myslíš... memphisto
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

armink
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod armink » 04 úno 2013 14:58

karlos píše:
Nemáš chodit na prasárny

Proč? Pro některé naše "fórové kolegy" jsem znám svým pravidelným navštěvováním ruských serverů za účelem kouknout holkám pod sukně a nemám podobné problémy. Patrně je potřeba vědět, jak se na tenkém ledu chovat. Chodím jen na dva servery a na nich jen na konkrétní věci, žádné klikání na lákavé odkazy jinam... ;-)

No jo, máte pravdu bylo to unáhlené. Možná spíš ale pro zasmání či odlehčení situace, nemyslel jsem to ve zlém. ;)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 04 úno 2013 15:04

OT/ Oni to nemusejí být servery které tady s nadsázkou naznačil Karlos ;)

Kámoš jako vášnivý radioamatér a sběratel hledá různá schémata a byť je to k neuvěření, tak na ruských serverech se sežene mnoho. Nicméně číhají tam různá nebezpečí.

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 04 úno 2013 15:07

2BS: Mluvíš mi z duše. Vím, o čem je řeč!

AnDr3as
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod AnDr3as » 04 úno 2013 15:14

Zrovna včera jsem měl na stole notebook se stejným problémem. Jak bylo řečeno, stačí spustit pc v nouzovém režimu a nechat projet antivirem. V mém případě jsem použil Malwarebytes Anti-Malware, který cca po minutě scanování našel a následně odstranil potvoru a problém byl vyřešen :)
PC - Intel Core i5-6500 / Gainward GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 / ASRock B150M PRO4 / Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4 / Be quiet! Pure Power 9 CM 500W / CoolerMaster Centurion Silencio 352 Matte / BenQ GW2470H / Windows 10

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 úno 2013 16:38

Jdeme již trochu OT, ale ruské servery jsem si oblíbil, je tam opravdu ledacos a mnohem více virů jsem tam nakoupil, když jsem hledal plány a podklady pro lodní modely, než na stránkách s křapkama :-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”