Navigace pro Geocaching
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Navigace pro Geocaching
Ahoj, chystám se na koupi navigace pro Geocaching. Cena ideálně tak do 4000 kč. Chtěl bych aby měla slot pro paměťovou kartu, tak abych si do ní mohl uložit třeba 100 kešek a pak odjet na měsíc na hory kde nebude internet. Co jsem tak pročítal fóra tak jsem narazil na GARMIN eTrex konkrétně na model 20 http://www.1nakup.cz/navigacni-systemy/garmin-etrex-20/ je mi celkem jedno jestli bude dotyková nebo s tlačítky. tak co by jsme mi doporučili? Je ta GARMIN eTrex 20 dobrá volba?
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Navigace pro Geocaching
Pokud nebudeš příliš náročný, pak asi ano. Nicméně si myslím, že bys měl trochu přišetřit a jít do vyšších řad outdoorových Garminů. Co jsem si o tomto eTrexu vyčetl, je to jen stařeček v novém kabátku s malým displejem a pomalým posouváním mapy. Ale je to jen na tobě.
Na hledání keší je lepší mapa TOPO PRO, protože jsou na ní nakreslené i pěšiny v lese, které přesuny v terénu hodně usnadní. Na ukládání keší do navigace bych doporučil založit si Premium Member účet u GroundSpeek (stojí to asi 6-7 stovek na rok) a pak si můžeš vytvářet PocketQuery ve kterých může být až 1.000 keší dle parametrů, které si určíš v okruhu x kilometrů od bodu, který si vybereš. V navigaci samotné (Oregon450) pak může být maximálně 2000 keší, což si myslím na dovolenou stačí. Jinak mě osobně by u tohoto eTrexe dnes již chyběla možnost hraní Wherigo keší. Sice jich není moc, ale je to úplně liná liga hry, kdy se příběh může vyvíjet podle tvého postupu.
Na vlastní kůži jsem se přesvědčil o bytelnosti konstrukce Oregona, když jsem ho přibouchnul pátými dveřmi u Oktávky a on to odnesl jen rýhou v plastovém krytu. Vodotěsnost jsem zatím nezkoušel... :-)
Na hledání keší je lepší mapa TOPO PRO, protože jsou na ní nakreslené i pěšiny v lese, které přesuny v terénu hodně usnadní. Na ukládání keší do navigace bych doporučil založit si Premium Member účet u GroundSpeek (stojí to asi 6-7 stovek na rok) a pak si můžeš vytvářet PocketQuery ve kterých může být až 1.000 keší dle parametrů, které si určíš v okruhu x kilometrů od bodu, který si vybereš. V navigaci samotné (Oregon450) pak může být maximálně 2000 keší, což si myslím na dovolenou stačí. Jinak mě osobně by u tohoto eTrexe dnes již chyběla možnost hraní Wherigo keší. Sice jich není moc, ale je to úplně liná liga hry, kdy se příběh může vyvíjet podle tvého postupu.
Na vlastní kůži jsem se přesvědčil o bytelnosti konstrukce Oregona, když jsem ho přibouchnul pátými dveřmi u Oktávky a on to odnesl jen rýhou v plastovém krytu. Vodotěsnost jsem zatím nezkoušel... :-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Máš na mysli tuto? http://www.huramobil.cz/gps-navigace-ga ... /dp-54943/
V zimě stejně na kešky asi chodit nebudu a do léta snad ještě dva tisíce našetřím. Jak se říká: "nejsem tak bohatej abych kupoval levný věci"
Ještě by mě zajímalo jak je to s výdrží baterek?
V zimě stejně na kešky asi chodit nebudu a do léta snad ještě dva tisíce našetřím. Jak se říká: "nejsem tak bohatej abych kupoval levný věci"

Ještě by mě zajímalo jak je to s výdrží baterek?
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Mne by nejvíce u GARMIN eTrex 20 vadilo, že nemá digi kompas, pouze přes GPS a to je na dohledání keší celkem podstatná věc (minimálně to velmi ulehčí situaci
). Takže jako naprosté minimum aspoň Garmin eTrex 30, možná by ti stačila Dakota 20 Pro ( http://www.alza.cz/garmin-dakota-20-pro-d176060.htm ), jinak potom ten Garmin Oregon (ideálně PRO s podrobnějšíma mapama). Jinak za sebe z vlastní zkušenosti můžu doporučit Garmin GPSmap 60csx nebo Garmin GPSmap 62s ty vydrží všechno a na Geocaching jsou velmi dobře použitelné
.
EDIT: Co se týče baterek tak u těch GPSmapů jsem bez problémů vydrže celý den navigování, u toho Oregonu to bude o něco horší, ale né výrazně.
EDIT 2: Pokud nemusí být nové zkus se podívat na toto http://aukro.cz/gps-navigace-garmin-ore ... 44129.html

EDIT: Co se týče baterek tak u těch GPSmapů jsem bez problémů vydrže celý den navigování, u toho Oregonu to bude o něco horší, ale né výrazně.
EDIT 2: Pokud nemusí být nové zkus se podívat na toto http://aukro.cz/gps-navigace-garmin-ore ... 44129.html
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak nová stojí 7k tady ji prodává za 4k vše se tváří v pohodě, ale jak je to u navigací? je na ní vůbec co pokazit? Je možné že mi přestane po měsíci fungovat? 

Ojoj, sem přehlídl, je tam uvedeno 2 roky starý ... což není zas tak moc.. 

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Je to kus křemíku, stejně jak mobil atd., vždycky se může něco pokazit...
Odesláno z mého GT-S5570 pomocí Tapatalk 2
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Tady ji máš za 6 novou http://kuc.cz/afx23p
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jo já si teda ještě přišetřím a pak si ji koupím. Tak zatím díky za pomoc, nechám to ještě otevřené, kdyby někdo měl nějaké další nápady či postřehy. Díky
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
S baterkama je na tom můj Oregon asi o dvě hodiny hůř, než kolegova 60csx a u Oregona to moc neřeším, odhaduji výdrž na 15-20 hodin kešování. Používám dvě sady akumulátorů (2700mAh) a ještě se mi nestalo, že bych v terénu skončil na baterkách. Nicméně nosím v geobaťůžku ještě dvě náhradní sady alkalických baterek pro sichr. Ta 60csx je o fous lepší i co se týče citlivosti, má ale malý a tuším, že černobílý displej a neumí Wherigo. Na Dakotu jsem se díval před chvílí a asi by stačila i ta desítka bez karty. Tedy pokud bys měl jen TOPO Czech. Nevím kolik mi v Oregonu zabírají mapy, mám tam TOPO Czech PRO 2012, kousek Německa a kousek Rakouska podle našich hranic a jednu z nich už musím mít na kartě. Co se karty týče, moc se mi neosvědčilo na ní dávat PQ. Nevím proč, ale někdy (dost často) se mi stalo, že na keše na kartě se navigace dívala, jako by nebyly. Moc fajn to bylo, když jsem jel do Vsetína za Žbekym a na parkovišti u Kaufu jsem zjistil, že nejbližší keš mám u Náchoda, kam jsem se chystal za týden...
O těch kartách jsem se tu s někým již bavil, že se to Garminu moc nepovedlo.
Po..at se může všechno a nebo nemusí... Mému Oregonu začal pár měsíců po záruce haprovat kompas (že by kurvítko?). Někdy si postaví hlavu a zaboha nejde zkalibrovat, pak je navigování ke keši bez šipky ten pravý zážitek pro hysterika

Po..at se může všechno a nebo nemusí... Mému Oregonu začal pár měsíců po záruce haprovat kompas (že by kurvítko?). Někdy si postaví hlavu a zaboha nejde zkalibrovat, pak je navigování ke keši bez šipky ten pravý zážitek pro hysterika

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak já do té GPSmap 62s používám 3200 baterky a ještě pro jistotu nosím 2100 v geotašce a ještě se mi nestalo abych musel měnit (pokud je nezapomenu nabít
). Jinak 60csx má barevný display, ale má jen dvou osý kompas (gps se musí držet vodorovně) 62s už má tří osý a má lepší display s lepší grafikou.
//Za tu barvu/monochrom se Garminu omlouvám.
//Karlos

//Za tu barvu/monochrom se Garminu omlouvám.
//Karlos

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”