Ahoj,
u známého na PC nelze instalovat žádný internetový prohlížeč. Teď používá IE a ten vyžaduje aktualizaci. Aktualizovat nechci, aby neodešel i tento prohlížeč. IE špatně načíta např. email.
Zkoušel jsem instalovat Mozzilu Firefox a Google Chrome. Ani jeden nešel - hodí to hlášku o nepodpoře operačního systému.
Operační systém je Windows XP (tuším, že sp2), nevím, jestli je legální.
Na PC se dostanu jen zřídka, takže nemůžu nic moc zkoušet.
Děkuji za nápady
Nelze instalovat internetové prohlížeče Vyřešeno
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nelze instalovat internetové prohlížeče
V první řadě zjisti, zda je OS legální, jestli ano, nainstaluj SP3 včetně všech aktualizací a mělo by to jít. Ale přikláním se k tomu, že jde o nelegální systém a proto se prohlížeče "brání".
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
A jak zjistím, zda je OS legální? PC je vyřazené z DPP a nějaký "ajťák" tam hodil nějaký OS.
-
- Pohlaví:
To ověřování je na stránkách MS, anbo zkus http://www.microsoft.com/cze/legalnisof ... fault.aspx
Dobře, ale když zjistí Microsoft nelegal, nezablokuje systém?
Stejně mi to připadá nějaké divné... Snad nemá vliv, jestli je sp2 nebo sp3 na instalaci prohlížeče.
Stejně mi to připadá nějaké divné... Snad nemá vliv, jestli je sp2 nebo sp3 na instalaci prohlížeče.
Ma to vliv, protoze SP3 je na XP vyzadovan a to uz pomerne dlouho (kdy vysel - v roce 2008?)
Bez SP3 nefunguji ani aktualizace, takze s SP2 bych se to ani neodvazoval pripojit k netu
Bez SP3 nefunguji ani aktualizace, takze s SP2 bych se to ani neodvazoval pripojit k netu
Dobře. Tak zjistím, zda je Win legální. Pokud bude, tak naistaluji sp3 a poté zkusím prohlížeč.
PC si natáhne sp3 sám, nebo stáhnu odsud : http://www.microsoft.com/cs-cz/download ... aspx?id=24
Téma ještě nechám otevřené, kdyby něco nešlo. Bude asi trvat, než se dostanu na ten PC.
PC si natáhne sp3 sám, nebo stáhnu odsud : http://www.microsoft.com/cs-cz/download ... aspx?id=24
Téma ještě nechám otevřené, kdyby něco nešlo. Bude asi trvat, než se dostanu na ten PC.
Lepsi stahnout rucne a nainstalovat, po instalaci SP3 zapnout aktualizace (nebo spustit Windows update)
Bude jich tam cca 170
Bude jich tam cca 170
-
- Pohlaví:
Nevím jak je to dneska, ale dříve se dole asi do 1/4 obrazovky objevil černý pruh, kde bylo napsáno, že se jedná o nelegální kopii systému. Práce potom byla skoro nemožná. Také vyskakovalo okno s hláško: "Pravděpodobně jste se stal obětí softwarové kriminality".
Pokud se pamatuji, pak tyto hlášky vyvolávala jedna aktualizace a po jejím odinstalování se systém zase choval normálně.
Také si myslím, že ta nezdařená instalace nesouvisí s SP anebo legálním systémem. Nicméně, pokud tam má nějaký warez, možné je všechno.
Asi bych požádal naše virobijce o kontrolu logu.
Koukám co píše Petr22: Já to mám starý počítač s SP2 a všechno mi na něm funguje bez problémů.
Pokud se pamatuji, pak tyto hlášky vyvolávala jedna aktualizace a po jejím odinstalování se systém zase choval normálně.
Také si myslím, že ta nezdařená instalace nesouvisí s SP anebo legálním systémem. Nicméně, pokud tam má nějaký warez, možné je všechno.
Asi bych požádal naše virobijce o kontrolu logu.
Koukám co píše Petr22: Já to mám starý počítač s SP2 a všechno mi na něm funguje bez problémů.
Kontrola logu mně napadla hned, ale to by bylo na dlouho...
Tak teď jsem poněkud zmatený, pokud mu tam vyskočí černý pruh, tak mně zabije :)
Asi bude nejlepší, když mu řeknu, ať sežene toho chlápka, který mu to tam nahrával. Ten mu řekne, jestli se jedná o legál.
Každopádně děkuji za rychlé rady. Každým přečteným tématem jsem o něco chytřejší
.
Téma nechám otevřené, potom kdyžtak zavřu.
Tak teď jsem poněkud zmatený, pokud mu tam vyskočí černý pruh, tak mně zabije :)
Asi bude nejlepší, když mu řeknu, ať sežene toho chlápka, který mu to tam nahrával. Ten mu řekne, jestli se jedná o legál.
Každopádně děkuji za rychlé rady. Každým přečteným tématem jsem o něco chytřejší

Téma nechám otevřené, potom kdyžtak zavřu.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co nejaky stitek na bedne 

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Na pocitaci s SP2 bude chybet neco pres 90 aktualizaci, ktere SP3 primo vyzaduji. Navic neni jediny duvod, proc SP3 neinstalovat (krome aplikaci ktere ho nepodporuji). A nejspis tam budou chybet i Frameworky (3,5, 4) a C++ knihovny, takze spousta aplikaci nemuze fungovat.
Co se tyce pocitace - neni to nejaka standardni sestava, FSC, Dell, HP? Pokud ano, tak k tomu je OEM licence aktivovana pres SLIC v BIOSu. Pokud je to tenhle pripad, muzes nainstalovat vsechny aktualizace.
Co se tyce pocitace - neni to nejaka standardni sestava, FSC, Dell, HP? Pokud ano, tak k tomu je OEM licence aktivovana pres SLIC v BIOSu. Pokud je to tenhle pripad, muzes nainstalovat vsechny aktualizace.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 4737
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
09 čer 2025 13:19