Zdravím,
V pc s OS windows xp přestal fungovat zvuk. Nastavení zešedivělo a nejde nic dělat (přikládám screen). ... Ale když v Real tek HD klikám na repredoktury, tak se normálně testovaný reproduktor ozve, ale při pouštění filmu, youtube, mp3.. je ticho.
Prosím o radu.
Dík.
Nefunguje zvuk.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nefunguje zvuk.
Prosím Tě, vysvětli mi, proč zakládáš potřetí stejné téma? 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Asi nemáš nainstalované ovladače na zvukovou kartu. A nezakládej to téma znovu, ale pokračuj v jednom.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže PC píše "Zvukové zařízení neexistuje", viděl bych to na HW závadu. Pokud by chyběly ovladače, zvukové zařízení by existovalo, ale nepracovalo by správně.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Kdybych věřil všemu co to občas píše, byl bych dávno bez počítače. To že neexistuje znamená, že ho systém nevidí. Důvodů může být mnoho, např. vadná zvukovka, ale někdy pomůže taková prkotina jako je nastavení anebo ClearCMOS.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Mám PC, které občas "nevidí" síťovou kartu - píše, že "Sťový adaptér neexistuje". Než se s tím drbat, dal jsem tam PCI síťovou kartu a když se mi ta původní objevila, tak jsem ji zakázal a mám pokoj. Toto může být úplně stejný případ, ale se zvukovkou, popř. může být ta zvukovka skutečně v čudu.
-
- Pohlaví:
Tak oni se někdy dějí jak psal můj zdejší učitel Mijaja věci mezi nebem a zemí, jako kruhy v obilí.
Já tu mám počítač, který se mi restartoval. Někdy i 30x za sebou. Potom běžel i celou noc. Pak se třeba 2x za den restartnul a pak zase nešel několik dní zapnout.
Hledal jsem závadu asi týden a přišel na to náhodou. Odpojil jsem Power a ono to na škrtnutí šroubovákem běželo asi týden bez přestávky. Tak jsem ten mikrospínač připojil a zase to nešlo. Vyměnil jsem tedy ten kablik a zase to nešlo. Nevím kde byla chyba, snad nějaká vazba, indukce, kapacita - netuším.
Pak jsem to v Bisou přenastavil a později počítač zapínal spinačem na přepěťové ochraně. A stále funguje bez této poruchy.
Já tu mám počítač, který se mi restartoval. Někdy i 30x za sebou. Potom běžel i celou noc. Pak se třeba 2x za den restartnul a pak zase nešel několik dní zapnout.
Hledal jsem závadu asi týden a přišel na to náhodou. Odpojil jsem Power a ono to na škrtnutí šroubovákem běželo asi týden bez přestávky. Tak jsem ten mikrospínač připojil a zase to nešlo. Vyměnil jsem tedy ten kablik a zase to nešlo. Nevím kde byla chyba, snad nějaká vazba, indukce, kapacita - netuším.
Pak jsem to v Bisou přenastavil a později počítač zapínal spinačem na přepěťové ochraně. A stále funguje bez této poruchy.

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nezakládám potřetí.
Poprvé jsem psal jinam a tohle je podruhé.
Závada na reprodukterech a asi ani na zvukové kartě nebude, když se při testování ozvou. A jak mám zjistit vadu ovladačů?! Před tím všechno fungovalo.
Poprvé jsem psal jinam a tohle je podruhé.
Závada na reprodukterech a asi ani na zvukové kartě nebude, když se při testování ozvou. A jak mám zjistit vadu ovladačů?! Před tím všechno fungovalo.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Otevři si Správce zařízení, v něm záložku Řadiče zvuku, videa a herních zařízení, udělej z toho screenshot a vlož ho sem.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ano a ještě neni nahoře něco s malým žlutým vykřičníkem. tohle je v pořádku.
.
.
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Takže chyba asi není ani v hardwaru, ani v ovladačích, takže Ti nezbývá, než hledat v nastavení zvuku. V první řadě Ovládací panely - Zvuky a zvuková zařízení - Nastavení, a potom prohledat nastavení Tvého Realteku. Konkrétně Ti říct neumím, protože tuhle zvukovku nemám.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 5813
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
13 zář 2024 14:32
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6201
-
od mateo-
16 úno 2025 16:09
-
-
- 7
- 3764
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3304
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11862
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”