sata harddisk se nechce ukázat Vyřešeno
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: sata harddisk se nechce ukázat
Začínám Tě podezírat, že si z rad vybíráš jen to, co se Ti hodí. Zkus odpovědět i mně 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Udělej co píše peyrac, případně pročti http://www.pcporadenstvi.cz/forum/viewtopic.php?t=4082
peyrac10 píše:Sice jsi se ani nenamáhal napsat třeba typy a velikosti disků, ale na tom screenu ten SATA disk stejně chybí. Co to znamená "Ale při zapnutí počítače se harddisk ukáže." V Biosu je vidět? Projeď Bios a měl bys tam najít emulaci SATA, tu nastav na IDE. Také je možné, že Tvůj Bios vůbec SATA neumí. Ale marné pátrat, když nejsou informace - minimálně typ MB, popř. i verze Biosu.
typ prvního EIDE disku : samsung po411n
druhého EIDE ST33210A
sata disk maxtor 7Y250M0
ano je vidět v biosu
verze biosu je 3.31a
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)
Pokud má deska IDE i SATA konektory, měl by to bios umět. Navíc může být ještě jeden zádrhel a to v tom, že deska (bios) umí jen SATA I a disk je SATA II (skoro bych si na to vsadil vzhledem k tomu, že jsou na desce IDE i SATA). V tom případě je potřeba najít manuál k disku a vhodným zapojením jumperu vzadu na disku přepnout disk na SATA I-většina starších SATA II disků to umožňuje..
Edit: disk je SATA, takže problém s přepnutím rychlosti nebude...
Edit: disk je SATA, takže problém s přepnutím rychlosti nebude...
tak to bude problém já návod nemám
***** SZ nejsou soukromá poradna! Ptejte se na fóru, víc hlav, víc ví!*****(Blue Spirit)
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Marně pátrám po typu MB
Když ho dodáš, máš i návod k použití, stáhneš poměrně snadno z netu
A manuál k HDD taky.

Když ho dodáš, máš i návod k použití, stáhneš poměrně snadno z netu

Naposledy upravil(a) peyrac10 dne 07 úno 2013 12:20, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Návod nepotřebuješ a já ti to nepopíšu, SATA nemám. Ale hledej v Biosu něco jako emulace IDE, AHCI a pod. Koukni na ten odkaz co jsem dal, tam o tom píšou.
Já už se díval. Disk je SATA, tam problém nehledej. Ty potřebuješ nastavit v Biosu u SATA IDE emulaci. Jaký je typ desky?
tak sem koukal do biosu a no to co my poslal blue spirit ale nic takového sem tam nenašel
Tak znova... Jaký je typ desky?
K7VT4APro
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3394
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3323
-
od petr22
14 led 2025 22:40
-
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2809
-
od HelFix
12 pro 2024 13:50
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”