Caute,mam jeden problem a uz neviem si s tim rady.Pokupil som si vsetky komponenty na zostavenie pc sestavy,takze vsetky komponenty su uplne nove s obchodu.Pozapajal som dufam,ze vsetko co by malo byt.Predsa mam problem, ze na monitor mi vobec nic nezobrazi a zostava v stand by mode.Ked monitor vipnem a znova zapnem,len napise no signal a znova sa prepne do stand by modu.Graf.kartu som skusal snad sto krat dotlacat do slotu,pridavny 6 pin kabel mam zapojeny v grafike tak uz neviem kde je problem.Pc sa zapne,rozvietia sa ledky ventilatory sa krutia (aj na grafike sa tocia a led svieti).Md vobec nepipa,ze by nieco nebolo zapojene(pipak mam).Proste tichi chod len na vystupe na monitory ani ťuk.Mal by niekto konstruktivny napad,co tam nesedi?Skusal som aj vsetko vypojit a nechat len cpu a grafiku.Mam zap. 24 pin zo zdroja a 4pin ako pmocne napajanie cpu a 6pin v zo zdroje priamo do grafiky.Je mozne ze som na nieco zabudol?
jednotlive komponenty:
Procesor : AMD FX-6100 6-Core Black Edition, socket AM3+, 3,3GHz, 95W, 32nm, 14MB, BOX
Matičná doska : MSI 990FXA-GD65, 990FX, DualDDR3-1600, 6xSATA3, RAID, ATX
Pamäť RAM : Kingston 16GB (Kit 2x8GB) HyperX Blu 1600MHz DDR3 CL10, chladič
HDD : WD Green 20EZRX 2TB HDD, SATA/600, IntelliPower, 64MB cache, AFT
DVD/CD : LG SuperMulti SATA DVD+/-R 24x DVD+RW8x DVD+R DL16x, SecurDisc, box+SW, čierna
Skrinka : PC skrinka Cooler Master Elite 431 čierna, priehľadná bočnica (bez zdroja)
Zdroj : Fortron FSP500-60GHN 500W 80 Plus Bronze aktivní PFC
VGA : ASUS GTX650TI-DC2T-1GD5, GeForce GTX 650 TI, 1GB DDR5 (128 Bit), HDMI, DVI, BOX
//"potrebuji radu" je název tématu z kategorie těch méně chytrých.
//přejmenováno
//mmmartin
U nově sestaveného PC nejde monitor, při startu PC nepípá.* Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: U nově sestaveného PC nejde monitor, při startu PC nepíp
Vítej na PC-Help!
Dal si pod desku distanční podložky aby se někde nezkratovala o bednu? Nejlepší by bylo to rozebrat a znovu složit jenom na stole.
Dal si pod desku distanční podložky aby se někde nezkratovala o bednu? Nejlepší by bylo to rozebrat a znovu složit jenom na stole.
Máš zapojený kabel z monitoru přímo do grafické karty a né do základní desky?
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
-
- Pohlaví:
To musí běžet i bez monitoru.
Co musí běžet? Že to nepípá neznamená vůbec nic... mě taky PC nepípá ale jestli nemá kabel zapojenej tam kam má tak na monitoru nic neuvidí.. :) i když PC normálně poběží... 

Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1
-
- Pohlaví:
Ještě bych zkusil ClearCMOS.
Clear cmos som skusal,ale ziadna zmena.Zakladna deska nema integrovanu grafiku takze musim zapajat len na graf. kartu.Skusal som aj s inou graf karou s ineho pocitaca a vysledok je rovnaky.Ventilatory sa roztocia(aj na grafike),ale na monitory stale no signal.Skusal som to aj s DVI aj VGA kablom-ziadna zmena.Podla manualu je nakreslene,ze napajaci kabel pre grafiku je zapojeny zo zdroja do zakl.desky PWRCONN1 - 6 pin.Taky isty mam ale aj na grafike.Ked ho zapojim do zak.dosky tak led na grafike svieti na cerveno a hrozne hlucny zvuk.Ked ho zapojim do grafiky tak led na grafike svieti na zeleno a chod pc je tichučky.Tak predpokladam ze je to spravne to nechat v tej grafike.Pod zakl.doskou mam distancne srouby stand off , take tie medene (na obr.nižšie), podlozky ale ziadne.Len tie srouby boly pribalene k skrini,skusim to teda poskladat na stole bez skrine a uvidime.
CPU som skusil tiez vybrat a znovu namontovat keby nahodou boli spatne piny dosadnute.RAMku som skusal postupne do kazdeho slotu prehodit.Uz neviem co este by to mohlo byt.Keby mal niekto este nejaky napad, bol by som vdacny.

CPU som skusil tiez vybrat a znovu namontovat keby nahodou boli spatne piny dosadnute.RAMku som skusal postupne do kazdeho slotu prehodit.Uz neviem co este by to mohlo byt.Keby mal niekto este nejaky napad, bol by som vdacny.
můžeš vyfotit vnitřek skříně, tak aby bylo vidět co máš jak zapojené?
Ještě zkus sustit PC jen s jedno a pak jen s druhou pamětí
Ještě zkus sustit PC jen s jedno a pak jen s druhou pamětí
Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1

--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Úno 2013 17:30) ---
takze,vymontoval som desku zo skrine polozil na stol a zapojil jednotlive komponenty a konektory: 1x 8gb RAM, CPU, grafiku, 20 pin zo zdroja, 4 pin pomocne napajanie CPU, 6 pin pomocne napajanie grafiky(na grafike), CPUfan a pwr switch s front panelu.Vysledok rovnaky. Ventilatory sa roztocia ledky na deske sa rozsvietia ale na monitore napis "žiadny signal".To uz je poriadne na nervy.Z Ramkou som sa pohral postupne do vsetkych slotov a bez zmeny.Jedine mozem este raz skusit vymontovat CPU a nanovo namontovat.Inak uz fakt neviem.Vsetky komponenty su uplne nove tak je asi mala pravdepodobnost aby bol problem v spatnom komponente.Mohlo by byt,ze grafika je od vyroby tak nejak nastavena ze pre monitor to znamena nepodporovany vstup?to je len taka uvaha.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Překontroluj usazení procesoru i chladiče na něm. Doufám, že jsi nezapomenul na teplo vodivou pastu na procesor a nezapatlal jsi pastou celé okolí procesoru.
Kolik svítí indikačních led diod na základní desce?
Kolik svítí indikačních led diod na základní desce?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
teplovodiva pasta bola uz nanesena,kedze je uplne novy,skusim ho skontrolovat aj pastu ci sa nedostala kam nema,dufam ze to pomoze,dam potom vediet.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Kolik svítí indikačních led diod na základní desce (poblíž RAM)?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nové herní PC - cca 40000 + nový monitor
od 7.divize » 22 srp 2024 15:50 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 10
- 3755