Nešlo. Musí se znovu sestavit.
Nejprve si stáhni a vypal Recovery Disc pro tvou verzi Windows 7.
Dva systemy v jednom PC - jeden "ztracen"
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Dva systemy v jednom PC - jeden "ztracen"
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
No tak stahuji ten 64bit repair.. doufam ze ta externi DVD-ROMka umi i vypalovat.. pak by stacilo sehnat prazdne CDcko a slo by to... a koukam ze je tam moznost jak to opravit bez DVD ze kdyz mackam F8 je tam repair system... kdyz dam bootovaci disk kde je WIN7 a budu mackat F8 nedostanu se do te nabidky?
Díky za veškeré rady :)
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Můžeš zkusit automatickou opravu. Pokud to nezabere, budeš muset vše udělat ručně:
-ve Windows XP vlezeš do složky Windows (Windows 7), zkopíruješ složku Windows\Boot\PCAT do kořenového adresáře G:\ a přejmenuješ ji na Boot (bude tam tedy G:\Boot)
-soubor bootmgr ze složky G:\Boot přesuneš přímo do kořenového adresáře (bude tedy G:\bootmgr)
-stáhneš tento soubor, zkopíruješ ho do C:, spustíš příkazový řádek a napíšeš v něm C:\bootsect.exe /nt60 G:
-nabootuješ z Repair disku, přeskočíš automatickou opravu, v nástrojích pro opravu spustíš příkazový řádek a sestavíš nový BCD soubor pomocí příkazu bootrec /rebuildbcd
Soubory Bootfont.bin, ntldr, ntdetect.com a boot.ini doporučuji ze svazku G: zkopírovat do svazku C: (překopírovat, ne přesunout) a ve správě disků klikni pravým myšítkem na svazek C: a zvol Nastavit oddíl jako aktivní. Pro jistotu můžeš ještě v příkazovém řádku napsat příkaz C:\bootsect.exe /nt52 C:. Tak se druhý disk s Windows XP stane nezávislým na tom disku s Win7. V případě potíží pak stačí změnit prioritu v nastavení BIOSu tak, aby se systém nejprve hledal na disku s WinXP a v pohodě nabootuješ.
(u některých desek stačí při startu PC vyvolat nabídku zařízení pomocí klávesy F6, F8, F11 nebo F12 a nemusíš lézt do nastavení BIOSu)
BCD soubor ti můžu i vytvořit, takhle je to ale mnohem jednodušší.
Máš jak se dostat na fórum, kdybys něco udělal blbě a nenaběhl ti operační systém?
-ve Windows XP vlezeš do složky Windows (Windows 7), zkopíruješ složku Windows\Boot\PCAT do kořenového adresáře G:\ a přejmenuješ ji na Boot (bude tam tedy G:\Boot)
-soubor bootmgr ze složky G:\Boot přesuneš přímo do kořenového adresáře (bude tedy G:\bootmgr)
-stáhneš tento soubor, zkopíruješ ho do C:, spustíš příkazový řádek a napíšeš v něm C:\bootsect.exe /nt60 G:
-nabootuješ z Repair disku, přeskočíš automatickou opravu, v nástrojích pro opravu spustíš příkazový řádek a sestavíš nový BCD soubor pomocí příkazu bootrec /rebuildbcd
Soubory Bootfont.bin, ntldr, ntdetect.com a boot.ini doporučuji ze svazku G: zkopírovat do svazku C: (překopírovat, ne přesunout) a ve správě disků klikni pravým myšítkem na svazek C: a zvol Nastavit oddíl jako aktivní. Pro jistotu můžeš ještě v příkazovém řádku napsat příkaz C:\bootsect.exe /nt52 C:. Tak se druhý disk s Windows XP stane nezávislým na tom disku s Win7. V případě potíží pak stačí změnit prioritu v nastavení BIOSu tak, aby se systém nejprve hledal na disku s WinXP a v pohodě nabootuješ.
(u některých desek stačí při startu PC vyvolat nabídku zařízení pomocí klávesy F6, F8, F11 nebo F12 a nemusíš lézt do nastavení BIOSu)
BCD soubor ti můžu i vytvořit, takhle je to ale mnohem jednodušší.
Máš jak se dostat na fórum, kdybys něco udělal blbě a nenaběhl ti operační systém?
jojo, ale do tohodle se pustim pravdepodobne az pristi tyden pac ted me ceka operace kolene a pak nejakej ten cas pobyt v nemocnici :) takze diky a hned jak se dobelham dom tak dam vedet jak to dopadlo..
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych to udělal raději hned. Vzhledem ke klesající úrovni ve zdravotnictví a migraci schopných chirurgů do zahraničí,
to nemusí dopadnout dobře. Pak bych raději odcházel k božímu soudu s funkčním počítačem
(samozřejmě žert a přeji rychlé uzdravení)
to nemusí dopadnout dobře. Pak bych raději odcházel k božímu soudu s funkčním počítačem

(samozřejmě žert a přeji rychlé uzdravení)
No ono to zas tak zertovni neni kdyz si vemu jak dopadla artroskopie od stejneho "PÁNA" doktora kdyz konstatoval diagnozu - zniceny meniskus - a kdyz otevrel koleno tka zjistil ze menisky OK a chybi vaz... zbytecna operace, rehabilitace, pobyt, vysetreni a vsechno s operaci spojene.. a po trech mesicich snad konecne na tu spravnou operaci... takze díky a doufam ze uz to bude spravna "vec" na opravu.. 

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Udělal bych ti taky diagnostiku, ale musel bych tě napíchnout alespoň na USBéčko.
Ahoj jsem zpet :) bohuzel jsem v nemocnici stravil vice dni nez jsem ocekaval ale hlavne ze uz jsem dom... Takze sehnal jsem si prazdne DVD coz je pres 4GB tak neni lepsi sehnat primo celej novej WIN7 nez tam davat jen nakou tu opravu? Jde o to ze mam jen jeden pokus pac je to DVD-R a jak mile to pose*u tak bych byl v riti... 
btw: co ted procitam ten navod tak ani nevidim potrebü DVD nevim kde jsem to vzal
Nicmene zarazil jsem se u bodu kdy mam presunout soubor bootmgr do korenoveho adresare G pac to pise ze uz tam je a kdyz ho chci prepsat tak vyskoci hlaska: bootmgr nelze presunout: Soubor se zadanym nazvem jiz existuje. Zadejte jiny nazev souboru. - Jenze kdybych ten starej chtel vymazat tak nemohu pac ho nevidim i kdyz mam odkryte skryte soubory a slozky.. coz nechapu :(
PS: uz jsem to procetl poradne cele a vidim ze je potreba ten repair disk.. ptam se tedy zda plejtvat DVD na repair disk nebo tam nahodit rovnou celej system (z toho by se to tez melo jit opravit ze? A kdyby ne tak se muze provest reinstal systemu..)

btw: co ted procitam ten navod tak ani nevidim potrebü DVD nevim kde jsem to vzal

PS: uz jsem to procetl poradne cele a vidim ze je potreba ten repair disk.. ptam se tedy zda plejtvat DVD na repair disk nebo tam nahodit rovnou celej system (z toho by se to tez melo jit opravit ze? A kdyby ne tak se muze provest reinstal systemu..)
Ahoj mám v PC momentalne dva systemy ovsem do WIN7 uz se nemohu dostat.. bylo mi doporuceno vytvorit si bootovaci recover disk a obnovit WIN co mam ale misto toho jsem si vypalil na DVD komplet WIN7. Chci se tedy zeptat jde to z toho nejak opravit ty WINy co mam v PC nebo musim instalovat na novo? Zaroven by me zajimalo jak se tedy zbavit toho stareho systemu a jestli instalovat novej WIN7 tak jakej zvolit (viz obrazek) mam v PC dva HDD na jednom XP na druhem WIN7.. jinak 2GB RAM, Saphire HD 7750, Dual Core 2,50GHz..
PS: pisu to sem nez abych zakladal novej topic a zbytecne spamoval...
Díky za rady :)
PS: pisu to sem nez abych zakladal novej topic a zbytecne spamoval...
Díky za rady :)
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
To záleží jen na tobě, jestli chceš zachránit starý systém nebo instalovat nový.
Při instalaci musíš zvolit tu verzi, ke které máš zakoupen licenční klíč.
Co se týká toho bootmgr výše, musíš u něho upravit oprávnění k přístupu.
Při instalaci musíš zvolit tu verzi, ke které máš zakoupen licenční klíč.
Co se týká toho bootmgr výše, musíš u něho upravit oprávnění k přístupu.
Tak rozjedu novy.. stjene jsem ho moc nepouzival takze se zas tolik nestane.. otazkou vsak zustava jak ho reinstalovat? Mam naferovku nainstalovat tento novy a nebo mam nejdriv nejak vymazat ten stary?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Poznač si, na kterém diskovém oddílu máš svazek se starou instalací W7 a před instalací ten oddíl v instalátoru naformátuj.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek