Vždyť to můžeš vyzkoušet a uvidíš.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Apple_Lossless
http://cs.wikipedia.org/wiki/Free_Lossless_Audio_Codec
Poraďte konvertor z FLAC do ALAC (z vlastní zkušenosti)
Re: Poraďte konvertor z FLAC do ALAC (z vlastní zkušenosti)
Nakonec jsem vyzkoušel přívětivý program Xrecode II, který mi vcelku vyhovuje – něco takového jsem si představoval. Jen na Stahuj nepravdivě uvádějí, že je to freeware; ve skutečnosti je to funkčně plnohodnotný (podobně jako třeba Total Commander) shareware.
Problém je, že přehrávač mi s m4a odmítá spolupracovat. Ptal jsem se před chvilkou na avmanii, ale pro sichr zkopíruju tamní dotaz i sem:
…Žere ale poměrně silně baterky, denně ho musím nabíjet. Možná je to tím, že už je starší (tuším rok a půl), hádám ale, že se na tom podepisuje i FLAC, který je prý náročný na dekompresi. Pokud jsem vůbec našel nějaké informace, tak by měl být k bateriím šetrnější ALAC (v kontejneru m4a).
Vzhledem k tomu, že podle mně dostupných informací formát m4a umí, neočekával jsem problém.
Jenže on mi alac v m4a nepřehraje. Soubor sice vidí, ale při pokusu o otevření hodí error s textem Neznámá chyba.
Pomohla by aktualizace Androidu, nebo bych tím jen přístroj poslal do kytek? Je to mé první zařízení s tímhle systémem, tak radši vyslechnu rady zkušenějších, než abych se pouštěl do nejistých kroků.
Pro upřesnění – v současnosti mi jede Cowon D3 na Androidu 2.3.3 s firmwarem 4.55 (Class B).
Doplňuji:
Zkusil jsem nainstalovat Rockbox pro Android. Ten mi ALAC přehraje, ale pokud jde o ovládání, dal bych přednost výchozímu přehrávači, protože ovládání Rockboxu je na můj vkus dost nepohodlné a diskomfortní. Jsem ale rád za důkaz, že ALAC v tomto přehrávači pouštět lze. Teď ještě jak ho zprovoznit ve výchozím přehrávači. Má někdo nějaký nápad?
Problém je, že přehrávač mi s m4a odmítá spolupracovat. Ptal jsem se před chvilkou na avmanii, ale pro sichr zkopíruju tamní dotaz i sem:
…Žere ale poměrně silně baterky, denně ho musím nabíjet. Možná je to tím, že už je starší (tuším rok a půl), hádám ale, že se na tom podepisuje i FLAC, který je prý náročný na dekompresi. Pokud jsem vůbec našel nějaké informace, tak by měl být k bateriím šetrnější ALAC (v kontejneru m4a).
Vzhledem k tomu, že podle mně dostupných informací formát m4a umí, neočekával jsem problém.
Jenže on mi alac v m4a nepřehraje. Soubor sice vidí, ale při pokusu o otevření hodí error s textem Neznámá chyba.
Pomohla by aktualizace Androidu, nebo bych tím jen přístroj poslal do kytek? Je to mé první zařízení s tímhle systémem, tak radši vyslechnu rady zkušenějších, než abych se pouštěl do nejistých kroků.
Pro upřesnění – v současnosti mi jede Cowon D3 na Androidu 2.3.3 s firmwarem 4.55 (Class B).
Doplňuji:
Zkusil jsem nainstalovat Rockbox pro Android. Ten mi ALAC přehraje, ale pokud jde o ovládání, dal bych přednost výchozímu přehrávači, protože ovládání Rockboxu je na můj vkus dost nepohodlné a diskomfortní. Jsem ale rád za důkaz, že ALAC v tomto přehrávači pouštět lze. Teď ještě jak ho zprovoznit ve výchozím přehrávači. Má někdo nějaký nápad?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Každý přehrávač má při celodenním přehrávání dost velkou spotřebu tak není problém denně nabíjet.Zkoušel jsi i jiné přehrávače co jsou pro android?Např.Winamp-Poweramp-http://www.appszoom.com/android_applications/alac a pod..
Zkoušel jsem Rockbox, ale vadí mi, když ztrácím hodiny experimentováním, zkoušením a podobně. Navíc má výchozí přehrávač asociovaná hardwarová tlačítka. To je takový problém rozchodit ALAC ve výchozím přehrávači, když to má umět?
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě můžeš vyzkoušet jestli používáš ten super tak nech M4A a v roletce audio kodeku přehoď a vyzkoušej jestli hraje.
Máš na mysli zkonvertovat v SUPERu a přehrát v Cowonu (zkoušel jsem, bezúspěšně), anebo přehrát v počítači? Všechny m4a mi v počítači hrajou. Zkoušel jsem je ve Foobaru a žádný problém. Problém má Cowon. 

- Mýliti se je Myloš.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ne já myslel použít jinou volbu.Měl by jsi mít na výběr ze dvou.
Aha; ale ta druhá volba je ztrátová komprese (AAC LC je ztrátová komprese s bitratem 24–160 kb/s). Já chci bezztrátový kodek ALAC – jako náhradu za bezztrátový kodek FLAC. Jde jen o to, že ALAC není samostatný soubor, nýbrž bývá v kontejneru m4a.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Právě proto jsem chtěl aby jsi to vyzkoušel jestli bude hrát.Ve specifikaci máš,že dokáže přehrát M4A a ne ALAC tak to bude asi chtít vyzkoušet jetli jede ztrátový a podle toho se zařídit.Buď jiný přehrávač nebo jestli půjde ztrátový tak používat ten vestavěný.
Tak jsem to konečně vyzkoušel – výsledek tentýž sám. Problém očividně tedy není s kompresním algoritmem, nýbrž se samým kontejnerem m4a. Ach jo!
!
!
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2714
-
od Acey
Zobrazit poslední příspěvek