Počítač bez ochrany (antivir) Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Stifler
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Počítač bez ochrany (antivir)  Vyřešeno

Příspěvekod Stifler » 14 úno 2013 18:08

Potřebuju prosím pomoc. Dneska se mi stalo, že se mi vypnul můj antivir- Microsoft Security Essential i Windows Firewall. Ani jedno mi nejde zpustit. Zkusil jsem stáhnout Eset Nod32 a prostě u instalace mi to hodilo chybu, že to nejde. Tak jsem se zkusil vrátit o den zpět a taky chyba. Vůbec nevím, čím to je, jestli vir nebo co, ale momentálně jsem bez jakékoliv ochrany, potřeboval bych rychle poradit co a jak. Díky moc

Reklama
Stifler
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Počítač bez ochrany (antivir)

Příspěvekod Stifler » 14 úno 2013 18:55

A jsem v prdeli. Dokonce i internet mi nejde jenom na mém PC. Zkusil jsem stáhnout avast a další antiviry, nainstaluju je, ale nemůžu zapnout ochranu, prostě to nejde, potřebuju rychle pomoct co a jak.. Děkuji moc

krystof.nov
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod krystof.nov » 14 úno 2013 19:05

Zalohuj si soubory, na jinem PC je projed antivirem a jestli muzes, tak preinstaluj Widle.

pepinojablo
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod pepinojablo » 14 úno 2013 20:47

A co nouzový režim? V něm to projeď Super Anti Spyware(free). Reinstal je poslední možnost. Nebo někde tady pohledej je tuším nějaké bootovací cd s AVG nebo tak nějak.

Jjg
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Jjg » 14 úno 2013 20:54

+ provozovat jen jeden antivir - ostatní odinstalovat, bijí se mezi sebou.

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 14 úno 2013 20:59

Vypadá to na vir Conficker, který dokáže nadělat pořádné problémy a který právě, jak jsi zmiňoval dokáže povypínat všechny přítomné ochrany i s Firewallem . Sám jsem to zažil...

PS: Doporučuju tedy přeinstalovat celý Windows a ještě předtím bych aspoň zkusil Eset Online Scanner (pokud to teda půjde)... http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produk ... e-scanner/ a nebo http://www.slunecnice.cz/sw/eset-confic ... oval-tool/ (účinnější verze bez instalování).

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 14 úno 2013 23:32

Nic nepřeinstalovávej!!

Vlož log z HJT:
viewtopic.php?f=70&t=5119
do sekce HiJackThis.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 15 úno 2013 00:06

Stejný autor dotazu již se řeší zde: viewtopic.php?f=95&t=101866 Jestliže se jedná o stejný problém, jako v uvedeném dotazu, proč zakládáš další téma?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

pepinojablo
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod pepinojablo » 15 úno 2013 00:15

Tak tak jak sem psal reinstal je pič*vina vše jde opravit. Tady ti borci poradí! A kecy typu přeinstaluj....:D Jak píše jarek3 dej to do té sekce! V reálu ulítneš a tlačíš kočárek, naštěstí tady to jde řešit :DD JInak OT: Antivirák nepouživám mám akurát aviru(vyplou) co jednou za čas přejedu kompa a sem-tam najde nějakou blbost, stačí používat mozek...

Stifler
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Stifler » 15 úno 2013 07:58

Jestli to je conficker, o kterém jsem četl na internetu, tak to je zle. A dokonce mi nejede internet na mém počítači, prostě mě to odřízlo od netu a nemám jak stáhnout HJT. Tak teďka nevím.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 úno 2013 08:10

Ale houby. Na netu to akorát nafoukli. No a když nemáš net, tak jak sem teda píšeš?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 15 úno 2013 11:54

Stifler píše:Jestli to je conficker, o kterém jsem četl na internetu, tak to je zle. A dokonce mi nejede internet na mém počítači, prostě mě to odřízlo od netu a nemám jak stáhnout HJT. Tak teďka nevím.

Já bych to fakt viděl na ten Conficker, protože to všechno co píšeš, on způsobuje - až na ten internet. Mě internet jel (omezeně), když jsem byl nakažený Confickerem.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”