Vypalovani na externi SLIM vypalovacce Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Mr.Voza
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Vypalovani na externi SLIM vypalovacce  Vyřešeno

Příspěvekod Mr.Voza » 15 úno 2013 21:28

Ahoj vsem,

Narazil jsem na jednu zajimavou vec. Mam PC Dell Optiplex 740. Je to v ty mrnavy skrini a je v tom slim DVD-ROM. Potreboval jsem DVD-RW, tak jsem si poridil externi pripojenou pres USB. Puvodne jsem teda chtel tu interni vymenit za vypalovacku, ale je tam jeste stara pripojena pres ATAPI rozhrani a bylo me receno, ze uz s timhle pripojenom DVD-RW nesezenu - v jednom servise notebooku ji teda jako nahradni dil prodavaj, ale stoji skoro 3x tolik, nez vypalovacka se SATA pripojenim. Poridil jsem si teda tuhle: http://www.okcomputers.cz/zbozi/asus-sd ... ite-cerna/

Ted se uz dostavam k mymu dotazu. Vypalovacka je napajena jenom pres USB. Zadnej napajeci adapter k ni neni, ani nema zadnou diru, kam by se nejakej napajeci adapter moch pripojit. Proste je tak stavena, ze je napajena jenom z USB - je k ni takovej ten "Y" USB kabel (do PC se strkaj 2 USB - jedno je na pridavny napajeni). Na spodku vypalovacky je od vyrobce uvedeno, ze ji napaji 5V a 2A - tomu bych i veril, protoze, kdyz si koupite interni mechaniku, tak je na ni uvedeno 1500mA, tady v ty externi musi bejt navic nejakej prevodnik ze SATA na USB a ten si taky nejkej proud vezme, takze ty 2A bych bral jako realny.

A ted uz muj dotaz: Jak muze vypalovacce stacit jenom napajeni ze 2 USB? Je preci znamy, ze 1 USB da proud 500mA, pokud jsou teda zapojeny 2 USB a kazdy 500mA, tak je to proud 1A. Vypalovacka ale podle informace na spodku potrebuje k napajeni proud 2A.

Logicky me teda napada, jestli takova vypalovacka dokaze vypalit kvalitni CD/DVD? Jestli ji jako ten proud dodavanej jenom z USB bude stacit... aby pak jela na plnej vykon a ne treba jenom na polovicni... aby pak laser treba "nesvitil" pri vypalovani na CD/DVD mensi intenzitou, nez by mel a disk pak bude vypalenej ne tak kvalitne, jak by mel bejt, ne? Mam toho ted hodne na vypalovani (pres 400GB) a nerad bych po vypaleni zjistil, ze je polovina tech vypalenejch CD/DVD spatne citelna nebo uplne necitelna. Jde me hlavne o to, ze tam mam na vypaleni taky hodne DVD videa a nektery DVD prehravace potrebujou fakt kvalitni zapis na DVD, aby video spravne prehraly.

Co si o tom myslite? Mate nekdo s vypalovnim na takovy vypalovacce zkusenosti? Jak vam to kdyztak pali? Jak muze vyaplovacce stacit napajeni jenom z 2 USB, kdyz podle vyrobce potrebuje 2x takovej proud, nez kterej ji jsou 2 USB schopny dodat?

Predem dik za vase jakykoliv nazory. :?

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vypalovani na externi SLIM vypalovacce

Příspěvekod guest » 15 úno 2013 21:35

Myslím, že hledáš chyby kde nejsou. Už jsi ji vyzkoušel?

Televize také dokáží pracovat v rozmezí 120 a 250V a myslíš, že když tam jde jen 150V obraz je tmavší?

Mr.Voza
nováček
Stav:

Příspěvekod Mr.Voza » 15 úno 2013 21:46

Dobre, ale televize, ktera dokaze pracovat v rozmezi 120V a 250V je stavena tak, aby v tom rozmezi pracovala. A kdyz ji pripojim do zasuvky, kde je 230V, tak vim, ze je v ty zasuvce dostatecnej proud, aby tu TV napajel. Treba bude mit prikon 100W, tak si z ty zasuvky vezme 100W. Co ale myslis, ze by udelala, kdybys ji vykon v zasuvce nejak omezil, aby ji to dalo treba jenom 50W, co?

Tohle je to samy - prikon vypalovacky je podle stitku od vyrobce 5V x 2A = 10W. A napajeni ze 2 USB portu ji je schopny dat jenom 5V x 1A = 5W.

Jeste jsem na ni nic nepalil, jenom jsem zkousel jak cte a cte OK.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 15 úno 2013 21:53

Co na to říct? Běž to reklamovat, protože to matematicky neodpovídá.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 16 úno 2013 08:04

0,5A na USB je dané jen normou, ve skutečnosti to má často ten 1A
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Mr.Voza
nováček
Stav:

Příspěvekod Mr.Voza » 16 úno 2013 09:27

Aha, takze chapu dobre, ze kazdy USB podle normy MUSI mit MINIMALNE tech 500mA, jo?

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 16 úno 2013 09:35

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Mr.Voza
nováček
Stav:

Příspěvekod Mr.Voza » 16 úno 2013 12:11

Diky za linky na zajimavy clanky. To, co tam pisou jsem vubec netusil. Proste specifikace USB je takova, ze by melo dodavat maximalne tech 500mA, ale vetsina vyrobcu desek na tuhle specifikaci umyslne dlabou, protoze moc dobre vedej, ze existuje halda zarizeni do USB (napr. externi disky a vypalovacky, lampicky, vetracky...), kterejm by takovej proud nestacil a pak by v takovym USB nefungovaly, nebo fungovaly spatne. Ted uz muzu s klidnym svedomim palit a vedet, ze je moje vypalovacka dostatecne napajena. Jeste jednou dik moc za cenny infomace :clap:

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 16 úno 2013 12:17

Nemáš zač. Pokud Ti to stačí, tak téma zamkni - zelená fajfka vpravo nahoře.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Mr.Voza
nováček
Stav:

Příspěvekod Mr.Voza » 16 úno 2013 18:39

Ok. Zamykam.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Instalace W11Home - nelze dokončit Lenovo IdeaPad 3 Slim 15IAH8 Příloha(y)
    od MK_Vs » 20 srp 2024 06:05 » v Windows 11, 10, 8...
    14
    4511
    od MK_Vs Zobrazit poslední příspěvek
    21 srp 2024 07:24
  • PC mi nenajde externi hdd Příloha(y)
    od standacich » 18 úno 2025 11:57 » v Problémy s hardwarem
    10
    5023
    od standacich Zobrazit poslední příspěvek
    18 úno 2025 20:29
  • Externi dvd mechanika
    od shockwave » 25 srp 2024 15:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC