Jaký OS na nový počítač,
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak teď jsem na vážkách, jestli umíš číst, ale snad ses jenom přehlídl:
///
///
///
To jenom na doplnění.
A nový thread jsem založil, protože Visty mám a spousta lidí taky, tak proto. A když už jsme u toho zakládání threadů, proč ty? Visty nenávidíš a stejně se ptáš, jakej OS. Dej si tam 2000 a máš pokoj.
///
citace:
No hry ti na tom nepojedou všechny hlavně ty klasiky staršího data na tom nejedou vůbec!
Budeš se divit, ale rozjel jsem na tom úplně všechno, co jsem chtěl. A převelice svižně.
///
Elusive:Nikdy nepíšu,že je něco nemožné,tak ani teď.Taky jde o to co jsi chtěl rozjet.Ale v mém okolí/5lidí/ plus jsem byl ve firmě ,kde dělají komplexní řešení a tak jsem se tam poptával ohledně hardwaru a došlo i na OS/tam byly přítomni tři technici/ nebyl ani jeden kdo by rozjel VŠECHNO.A kromě jednoho si zatím všichni nechali na svých poč. XP.Tak máš opravdu vyjímečné štěstí.
///
Myslel jsem tím hry (reakce na jarod72pm).
To jenom na doplnění.

A nový thread jsem založil, protože Visty mám a spousta lidí taky, tak proto. A když už jsme u toho zakládání threadů, proč ty? Visty nenávidíš a stejně se ptáš, jakej OS. Dej si tam 2000 a máš pokoj.

- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Eclusive Já se ptal jestli Home nebo Pro,a ne na Visty.Ale to jedno,nemyslel jsem to zase zle na Tebe,spíš jsem jen tak píchl.A není pravda,že Visty nenávidím.Rád bych je měl,ale nebudu kvůli tomu jen pořád "štelovat" systém.Viz.téma druhé, můj příspěvek.Taky mě štve ta jejich politika.Tak podporovat chtějí do roku 2009!Není to trochu málo?I ty blbý auta majíi podporu o moc delší.Kdo si koupil před rokem tak má třeba tři roky podporu?Ale to jsem jen tak hodil,nemá cenu to rozebírat,stejně nic nezměníme.Jen jsem chtěl naznačit,že se zde nejedná o nějakou nenávist jen mě to štve.Přece mi nikdo nechce říct,že při dnešním stavu vědy nejde udělat např.OS systém kde všechno pojede,každý to zvládne a bude to jednoduchý.Jistěže jde,ale kdo by potom kupoval všechno stále nový?Už XP mohli být udělaný tak aby si poradily se vším co bylo před nima.Ovšem taky to nejde.
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
re
takže doplním pro čtenáře tohoto koutku - Visty nerozjedou všechny starší hry ale asi jen 75%(pro upřesnění)
Visty jsou svižné jak se tu píše ale to XP taky (v některých hrách svižnější než Visty)
Zatím si lidi Vistu jako samostatný balík nekupují(velmi málo) - není důvod upgradovat stejně si moc nepomůžou.(se to hlavně teď cpe do new sestav)
swap soubor používá velmi málo prog. pod XP proto není nutný a bez něho jsou XP hodně rychlé.
to je asi tak vše pro upřesnění téhle diskuze
Visty jsou svižné jak se tu píše ale to XP taky (v některých hrách svižnější než Visty)
Zatím si lidi Vistu jako samostatný balík nekupují(velmi málo) - není důvod upgradovat stejně si moc nepomůžou.(se to hlavně teď cpe do new sestav)
swap soubor používá velmi málo prog. pod XP proto není nutný a bez něho jsou XP hodně rychlé.
to je asi tak vše pro upřesnění téhle diskuze

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: re
jarod72pm píše:swap soubor používá velmi málo prog. pod XP
to je sice pravda ale zato ho používají VŠECHNY hry
není důvod upgradovat stejně si moc nepomůžou
to není - ale tady se o upgrade nebavíme - bavíme se o novém PC
Visty nerozjedou všechny starší hry
což je logické protože málo kdo hraje staré hry s novým PC - předpokládám řešení emulátorem stejně jako DOS v XP
Rád bych je měl,ale nebudu kvůli tomu jen pořád "štelovat" systém
co by si chtěl štelovat?moc jsem to nepochopil
Myloš píše: To znamená, že mi řeknou, jestli je/není potřeba defragmentovat? (Viz analýza v XP)
— To znamená, že budou chtít potvrdit jen opravdu důležité věci?
— To znamená, že budu potvrzovat s heslem?
— To znamená, že uvidím průběh – odhad trvání místo dosavadní animované hnusárny?
jak myslíš že se to řeší v XP?porovná to úsek disku který máš s tím jaký by si měl mít - pokud chceš defragmentuj pravidelně ale řekl bych že tento nástroj se dá úplně vypustit pokud PC používáš logicky (tzn. víc partition na různá data)
ano Visty chtějí potvrdit pouze to že chceš něco udělat jako Admin (pokud si to ovšem nastavíš) a u Admina je určitě i heslo
zkoušel si ne Aero look?
tím více kravin, které nechci
ano je to tak - ale někdo je třeba chce - to tě nenapadlo? naštěstí má MS dost rozumu na to aby nedělali Vista Myloš Edition a Franta Edition apod.
jinak spoustu nastavení Woken se dá vyřešit třab ve TweakUI a ve spoustě jiných..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jarod72pm - citace:
swap soubor používá velmi málo prog. pod XP
Weslo - citace:
jarod72pm odpověď -no pokud hraju S.T.A.L.K.E.Ra tak se nic neděje a hra jede plynule i bez odkládání dat
to samé se děje u CS 1.6 to samé u F.E.A.R to samé - ono je to totiž jen mýtus uměle vypuštěný do světa
hry to opravdu nepotřebují - od ramky 2GB a více (u nejnovějších her 4GB) to dokonce jede rychleji nemusí sahat na HDD hra
pokud se bavíme o novém PC není důvod si tam nedát XP home stejně ta Vista teď momentálně není nijak zajímavá (většinu věcí mam i na XP a pár drobností co je na Vistě stejně nikdo nepoužívá - vysvětluju to už jako kolovrátek )
to byses divil kolik lidí jede na starých hrách ale Vista jim to neumožňuje není jak - prostě to nejde.
swap soubor používá velmi málo prog. pod XP
Weslo - citace:
jarod72pm odpověď -no pokud hraju S.T.A.L.K.E.Ra tak se nic neděje a hra jede plynule i bez odkládání dat
to samé se děje u CS 1.6 to samé u F.E.A.R to samé - ono je to totiž jen mýtus uměle vypuštěný do světa
hry to opravdu nepotřebují - od ramky 2GB a více (u nejnovějších her 4GB) to dokonce jede rychleji nemusí sahat na HDD hra

pokud se bavíme o novém PC není důvod si tam nedát XP home stejně ta Vista teď momentálně není nijak zajímavá (většinu věcí mam i na XP a pár drobností co je na Vistě stejně nikdo nepoužívá - vysvětluju to už jako kolovrátek )
to byses divil kolik lidí jede na starých hrách ale Vista jim to neumožňuje není jak - prostě to nejde.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jen k těm starým hrám jak píše Jarod72pm Svatá pravda.Sice chci nový počítač abych mohl hrát i nové hry nebo i rok ,dva staré,který mi buď nejedou nebo se sotva hýbou.Ale tak z 50%hraju, se mnou dcera i její kamarádi,hra starší až nejstarší.Navíc i kdybych je momentálně nehrál.Jednou až budu třeba v důchodu
/jsem už starší ročník/tak bych si je taky rozjel.
Jen například opravdu nechápu co jsem psal výše a znovu se ptám?Proč je takový problém udělat nový systém,ve kterým by jelo všechno co ve starším :? je to jen kvůli koupi nových programů,kvůli ničemu jinýmu.

Jen například opravdu nechápu co jsem psal výše a znovu se ptám?Proč je takový problém udělat nový systém,ve kterým by jelo všechno co ve starším :? je to jen kvůli koupi nových programů,kvůli ničemu jinýmu.

- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
liborek píše:Proč je takový problém udělat nový systém,ve kterým by jelo všechno co ve starším :? je to jen kvůli koupi nových programů,kvůli ničemu jinýmu.
abych řekl pravdu to nevím a ani mě to nikdy nezajímalo

jinak udělat hry aby fungovali všude je jednoduché - udělají se na konzoli

jinak je pravda že by asi šlo - ale to by neměli MS zisky - tak už to na světě chodí stejně jako u aut,elektroniky,mobilů a vlastně všeho
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud používám PC logicky? Microsoft taky (asi jako ty nyní) dřív tvrdil, že NTFS netřeba defragmentovat (narozdíl od FAT či FAT32), a nakonec (před 2 lety!) se dočtu, že:Weslo píše:jak myslíš že se to řeší v XP?porovná to úsek disku který máš s tím jaký by si měl mít - pokud chceš defragmentuj pravidelně ale řekl bych že tento nástroj se dá úplně vypustit pokud PC používáš logicky (tzn. víc partition na různá data)Myloš píše:— To znamená, že mi řeknou, jestli je/není potřeba defragmentovat? (Viz analýza v XP)
Řekl bych, že je to docela výmluvné. Krom toho by mě zajímala tvá reakce na mou výtku ohledně animovaného nesmyslu, který nahradil procentní ukazatel odhadu trvání této operace.HORÁK, Jaroslav : Hardware, učebnice pro pokročilé. 3. aktualizované vydání, CP Books, a.s., Brno 2005, strany 175 a 176 píše:Struktura NTFS je na fragmentaci ještě choulostivější než FAT. Všechny její záznamy jsou v souborech, které se samozřejmě mohou také fragmentovat. (…) Doporučení pro interval, v jakém defragmentovat, je obtížné a záleží na způsobu práce s diskem. Při běžném provozu, tj. občasném mazání a nahrávání souborů, lze doporučit 1–2 měsíce u NTFS a zhruba 1 rok u FAT
Krom toho ř íkáš (o XP): „porovná to úsek disku který máš s tím jaký by si měl mít“ — a to je právě to, co Visty neudělají (k mému eufemicky řečeno nenadšení), protože v MS nabyli dojmu, že to uživatele nezajímá (respektive nesmí zajímat), ale mě to kurevsky zajímá!
Když to je ten problém – MS se snaží dotlačit uživatele k tomu, aby systém používal přesně tak, jak si to oni představují. Jakmile jsem si navykl na nějaký „alternativní“ postup, jsem s každým novějším systémem nucen nastavovat a nastavovat víc a víc… A poku jde o TweakUI, je samozřejmě dobře, že takové utility existují, ale proč neexistují patřičné volby v základních nastavovacích dialozích?Weslo píše:ano je to tak - ale někdo je třeba chce - to tě nenapadlo? naštěstí má MS dost rozumu na to aby nedělali Vista Myloš Edition a Franta Edition apod.Myloš píše: tím více kravin, které nechci
jinak spoustu nastavení Woken se dá vyřešit třab ve TweakUI a ve spoustě jiných..
Bohatě by stačilo, kdyby byly všechny obtěžující (s každým novým systémem nové, další a další) hlášky neaktivní a bylo je možné aktivovat na požádání. Místo toho se uživatel seznamuje s dalším a dalším chrchlem obtěžujícího balastu… Škoda sov (hů hů).
No málem jsem se z toho udělal…Weslo píše:jinak udělat hry aby fungovali všude je jednoduché - udělají se na konzoli![]()
To je tvá předpojatost – o nenávisti tady snad nebyla řeč; zato ty je miluješ, viď…Weslo píše:… je ostatně zásluhou (vámi nenáviděného) MS že …
Jaká nenávistná atmosféra?Marek Lučin píše:Jsem jednoznačně pro Visty. Nechápu tu nenávistnou atmosféru kolem tohohle operačního systému. Já jsem zatím spustil včetně starých her. HOWGH.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hrdý majitel zakoupených Vista Home Premium, 3 týdny bojující: Vista ani omylem, teda aspoň teď ne. Je to krajně nevyladěný systém s velkou mírou opruzujících píč*vin. Pardon za sprostá slova, ale už opravdu nemůžu...
Zlatý XP.
A všem, co jsem doporučoval Visty, se omlouvám. Zkušenosti mi obrátily mysl.
Zlatý XP.
A všem, co jsem doporučoval Visty, se omlouvám. Zkušenosti mi obrátily mysl.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1978
-
od rykatyka
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 19:17